26 C
Willemstad
• vrijdag 23 februari 2024

SMH | The private chat messages from inside an Australian billionaire’s ‘money machine’

Patrick Begley | Sydney Morning Herald At 28, Edward Craven has built Stake.com into one of the world’s biggest gambling enterprises. But there is another side to its...

Democracy now! | Thursday, February 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Rapport over klimaatbeheersing op scholen overhandigd aan regering

Een rapport over klimaatbeheersing op scholen is klaar en aan de regering overhandigd. Dat zei de minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS), Sithree van Heydoorn...

Nu.cw | Snackbar Lik je Vingers in Saliña afgebrand

In snackbar Lik je Vingers in Saliña heeft in de nacht van woensdag op donderdag brand gewoed. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Bij aankomst van de...

Nu.cw | Slachtoffer ontvoeringszaak dezelfde avond nog naar huis

Het slachtoffer van de ontvoering aan de Veerisweg woensdagavond is dezelfde avond nog terug naar huis gekeerd. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Informatie over de identiteit...
- Advertisement -spot_img

AD | Energie en water goedkoper

HomeMediaAD | Energie en water goedkoper
Energie en water goedkoper

Willemstad – Het gereguleerde tarief voor benzine en diesel op Curaçao daalt met ingang van Dia di Bandera, dinsdag 2 juli. Ook water en elektriciteit worden goedkoper en wel vanaf maandag 1 juli.

Dit meldt het Bureau Telecommunicatie en Post. BT&P houdt toezicht op de prijsontwikkelingen van olieproducten en nutsvoorzieningen.
Benzine wordt 2,035 gulden per liter (is nu nog 2,067 gulden); een daling van 3 cent. Diesel kost straks aan de pomp 1,435 gulden (is 1,502 gulden); bijna 7 cent per liter minder.

Van elektra wordt het laagste huishoudelijk tarief – tot 250 kilowattuur – 58,41 cent (is nu 61,39 cent); een daling van 3 cent per kWh. En water kost in de nieuwe maand 8,07 gulden per kubieke meter – de eerste negen m3 – (is nu 8,18 gulden); een vermindering met 11 cent per m3.

De eindgebruikerstarieven voor benzine Mogas 95 en Low Sulfur Diesel (LSD) dalen voornamelijk door het resultaat van een afname van zowel de aankoopprijzen als de correctie in de overschot/tekort-component.

BT&P: ,,Ten aanzien van de aankoopprijs voor Mogas 95 wordt additioneel opgemerkt dat deze mede gebaseerd is op een relatief grote aankoop in de maand april 2019 vanwege het stilliggen van de productie door de raffinaderij. De daling is daarom minder sterk dan de ontwikkeling op de internationale markt gedurende mei 2019.”

De daling komende maand van de tarieven voor stroom en water wordt voornamelijk veroorzaakt door lagere gemiddelde brandstofkosten en lagere correctiefactoren voor elektra en water, betreffende de afwijkingen van de gerealiseerde brandstof- en elektriciteitskosten ten opzichte van de prognoses over mei, in vergelijking met vorige maand.

Bron: Antilliaans Dagblad

1 reactie

  1. Prijzen konden nog verder omlaag wanneer we directeur Franklin Sluis van BPT geen salaris van 50,000 per maand meer betaalden, een stop zetten op zijn eindeloze snoepreisjes en ophouden BPT te gebruiken als een peperdure afvalbak van elders mislukte PIN vriendjes, die er door Alvin Daal met busladingen gedumpt worden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties