29 C
Willemstad
• dinsdag 26 september 2023

Democracy now! | Monday, September 25, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Belangenverstrengeling Silvania in de schaduw van het pokerlicht?

Redactioneel commentaar | Dick Drayer - Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De aankondiging vandaag van een groot gokgerelateerd evenement op Curaçao werpt vragen op over de rol van de...

PBC | Het gebit van Willemstad straalde glanzend, helder en trots

door het oog van een cameraman | Tim van Dijk WILLEMSTAD – In de diepe schaduw van Willemstad’s bruisende leven schuilt een stille pijn, vergelijkbaar met een gebit...

PBC | Curaçao Medical Center onder druk om afsprakensysteem te verbeteren na herhaalde oproep van Gezondheidsinspecteur

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Gezondheidsinspecteur, professor Keli, heeft opnieuw aandacht gevraagd voor patiënten die wachten op een afspraak bij het Curaçao Medical Center. In een brief aan...

PBC | Uitgezette huurders van een FKP-huis krijgen aanzienlijke schadevergoeding

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een huurder van een FKP-huis in Curaçao krijgt bijna 120.000 gulden schadevergoeding nadat hij volgens de rechter ten onrechte zijn huurwoning was uitgezet. De...
- Advertisement -spot_img

AD | Caribisch Nederland doet beroep op Europa

HomeLandenArubaAD | Caribisch Nederland doet beroep op EuropaHet gaat om de Mount Scenery op Saba en The Quill op St. Eustatius.
Kralendijk – Bonaire, Sint Eustatius en Saba hebben in een brief aan EU-commissaris voor Internationale Partnerschappen, Jutta Urpilainen, het belang benadrukt van de op 17 april door het Europees Parlement aangenomen resolutie van de leden Rafaela en Bijoux.

Hierin wordt aan de Europese Commissie en de lidstaten gevraagd om een speciaal fonds om Landen en Gebieden Overzee (LGO’s) te ondersteunen bij het verlichten van gevolgen van de coronacrisis.

De eilanden van Caribisch Nederland (CN) deden een gezamenlijk beroep op de Europese Commissie om een noodfonds te stichten ten behoeve van de LGO’s. De eilandbesturen wijzen de EU-commissaris erop dat de vanwege de kleinschaligheid toch al kwetsbare economieën van de eilanden grotendeels tot vrijwel geheel afhankelijk zijn van inkomend toerisme. ,,De sociale en economische impact van de coronacrisis op onze samenlevingen is buitengewoon groot en, naar wij vrezen, langdurig. Het herstel van het toerisme zal immers meer tijd vergen dan in andere sectoren”, aldus de brief.

De drie openbare lichamen dringen er bij Urpilainen op aan de procedures eenvoudig te houden zodat aanvragen snel kunnen worden afgehandeld. Ook pleiten zij ervoor de LGO’s in aanmerking te laten komen voor andere (stimulerings)fondsen van de Europese Unie (EU) waarvan zij tot nu toe uitgesloten zijn.

De drie hebben tevens een gezamenlijke brief gestuurd naar staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK). De bewindsvrouw heeft binnenkort een videoconferentie met haar Europese collega’s over de gevolgen van de coronacrisis voor het toerisme. De BES-besturen hebben Keijzer verzocht bij dit overleg aandacht te vragen voor de situatie van de Caribische delen van het Koninkrijk en te bepleiten dat de EU haar fondsen openstelt voor de LGO’s.

De eilanden vragen ook toegang tot de kennis en ervaring van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) dat op dit moment samen met marketingexperts werkt aan een hersteloffensief voor de Nederlandse toerismesector in de periode na versoepeling van de coronamaatregelen. ,,Actieve ondersteuning zal eraan bijdragen dat het herstel van het inkomend toerisme en daarmee tevens van onze lokale economieën wordt bespoedigd”, aldus de bestuurders van Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

,,Het is van het grootste belang ons bedrijfsleven door deze crisis heen te helpen. Daarvoor is meer nodig dan het steunpakket van de ministeries en de aanvullende maatregelen van het Bestuurscollege (BC). Daarom kijken wij voor extra financieel-economische steun nadrukkelijk naar Brussel zoals de Europese lidstaten zelf ook doen”, aldus gedeputeerde van Economische Ontwikkeling, Elvis Tjin Asjoe.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 reacties

  1. Heb Mona Keijzer telefonisch aan de lijn gehad over deze aanvraag van de drie zakken vullers, ze gaf als antwoord, ze krijgen niks nada nopes, ze krijgen al genoeg de ondankbare hufters. En er bestaat geen armoede op de drie eilanden, kijk maar in wat voor dille autos zij rijden, terwijl je daar alles met een fiets of bromfiets kan regelen, nee ze zijn nog te beroerd om drie meter te lopen, daarom zijn het ook allemaal Dik Troms

  2. Snappen ze zelf niet dat Europa in brand staat? Alles in lockdown, recessie, duizenden doden en honderd duizenden besmet.

    Daar is geen geld te halen!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties