30 C
Willemstad
• zondag 2 oktober 2022

Extra | Journaal 30 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, September 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

AD | APC eigenaar van Korporaal

Vastgoedentiteit met groot stuk onaangetaste grond

Willemstad – Het APC-fonds is naar nu pas bekend geworden per medio december 2018 eigenaar geworden van de vastgoedentiteit Korporaal nv en het daarin opgenomen riante perceel bekend als ‘Korporaal’.

Dat is het gebied ten zuiden van Scherpenheuvel en Seru Lora enerzijds en ten noorden van de Caracasbaaiweg tussen de Korporaalweg ter hoogte van ongeveer BBQ Express en Botika Sorsaka/Burger King.

In de jaarrekening 2018 van het Algemeen Pensioenfonds Curaçao (APC) wordt er dit over gemeld: ,,De naamloze vennootschap Korporaal is per 2 oktober 1963 opgericht en APC heeft 11 december 2018 door koop van alle aandelen in Korporaal nv een 100 procent belang in Korporaal nv verkregen.”

In de geconsolideerde jaarrekening van APC is opgenomen het in CHB (Centrale Hypotheek Bank) gehouden belang van circa 93,33 procent en het in Korporaal gehouden belang van 100 procent. Zowel APC en CHB als Korporaal zijn statutair gevestigd op Curaçao met vestigingsadres Schouwburgweg 26.

Het statutaire doel van Korporaal is de handel in-, de exploitatie van- en het beheer over roerende en onroerende zaken, het doen uitvoeren van bouwwerken, verbouwingen en herstellingen, het deelnemen in andere ondernemingen met gelijk of aanverwant doel, en in het algemeen het verrichten van al datgene wat met het vorenstaande in de ruimste zin genomen verband houdt.

,,Korporaal nv heeft geen personeel in dienst. Haar enige activiteit op dit moment is het in bezit hebben van grond”, aldus APC in de jaarrekening. Korporaal is ingevolge de Landsverordening op de winstbelasting, winstbelastingplichtig.

,,De in 2018 opgenomen belasting in de geconsolideerde jaarrekening betreft een latente belasting van Korporaal nv. APC is voornemens om Korporaal nv met ingang van boekjaar 2019 aan te laten merken als een transparante vennootschap.”

Het Antilliaans Dagblad is in afwachting van antwoorden op vragen over deze vennootschap, zoals over de grootte ervan, maar ook over de bedoelingen en plannen van APC met dit grote terrein. Een blik op de Googlekaart laat zien dat Korporaal nog ‘groen’ is en nog onaangetast.

Een zoektocht in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK) leert dat Korporaal twee bestuurders kent: Royston Sling (directiesecretaris APC) en Solange Da Camara-Fingal (chief investment officer APC). Van APC is Philip Martis voorzitter van het bestuur en Evelyn Kruithof-Bos directeur.

Bron: Antilliaans Dagblad van 27 juli 2019

Artikel delen

1 reactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -