Vonnis Magnus wordt ‘live’ uitgezonden

uitspraak-beschikking-rechter-hamer-rechtbank-vonnis

Vonnis Magnus wordt ‘live’ uitgezonden

WILLEMSTAD — De uitspraak in de zaak Magnus zal vrijdagochtend om 9 uur ‘live’ worden uitgezonden door de media. Net als bij de inhoudelijke behandeling van de zaak tegen de mannen Carlos ‘Kalo’ Pieter, Dangelo ‘Panchek’ Damascus en Elvis ‘Monster’ Kuwas krijgen de media de mogelijkheid om het vonnis uit te zenden via een video streaming-verbinding.

De rechter in Eerste Aanleg zal dan beslissen of Kuwas schuldig is aan de moord op Helmin Wiels in mei vorig jaar, Raikel Conception in januari vorig jaar en Lionel Arnaud in juni 2012. Ook zal hij uitspraak doen in de zaak tegen Damascus, die net als Pieter beschuldigd wordt van betrokkenheid bij de moord op Wiels. Damascus wordt ook beschuldigd van de moord op Raul ‘Bolle’ Martinez – de chauffeur van de vluchtauto gebruikt bij de moord op Helmin Wiels – en van vuurwapenbezit.

Het Openbaar Ministerie eiste begin deze maand vijf jaar celstraf tegen Pieter, twintig jaar tegen Damascus en levenslange gevangenisstraf tegen Kuwas.

Vrijdag laat de rechter weten wat hij van de zaak vindt en welke strafmaat hij passend vindt.

De zaak tegen de schakel tussen de uitvoerende en de intellectuele daders (onderzoek Maximus) achter de moord op Wiels, Burney ‘Nini’ Fonseca, is voor onbepaalde tijd aangehouden. Hij wacht zijn berechting in vrijheid af. Naast Fonseca zijn voormalig minister van Financiën George Jamaloodin, diens halfbroer Robertico ‘Robbie’ dos Santos en voormalig minister van Onderwijs Carlos Monk als intellectuele daders aangemerkt. Het Maximus-onderzoek is in volle gang, maar aangezien het onduidelijk is wanneer dit afgerond zal worden, werd Fonseca net als Dos Santos en Jamaloodin onder voorwaarden in vrijheid gesteld.

Bron: Amigoe
Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *