Telegraaf | Aangifte tegen Ebru Umar wegens belediging

'Dus je feliciteert mensen met hun mislukte Nederlanderschap en als bewijs doen ze aangifte wegens beledigen. Briljant'

‘Dus je feliciteert mensen met hun mislukte Nederlanderschap en als bewijs doen ze aangifte wegens beledigen. Briljant’ | Hollandse Hoogte

Den Haag – De Stichting Turks-Islamitische Culturele Federatie en 22 Turken die in Nederland wonen, hebben aangifte gedaan tegen columniste Ebru Umar wegens belediging. Dat heeft hun advocaat, Ad Westendorp, vrijdag laten weten.

De aangifte is gedaan bij het Landelijk Expertise Centrum Discriminatie (LEDC) van het Openbaar Ministerie, aldus de advocaat. Hij heeft de Amsterdamse officier van justitie Paul Velleman verzocht Umar te vervolgen.

In de aangifte wordt gesteld dat Umar zich opzettelijk beledigend heeft uitgelaten in haar column in dagblad Metro. Ze schrijft over ‘Nederturken’, de groep mensen van Turkse komaf woonachtig in Nederland. Ze vergelijkt deze mensen, zo stelt de advocaat, met NSB’ers. Ook gebruikt Umar het woord ‘geitenneukers’ en ‘feliciteert’ ze de groep met hun ‘totaal mislukte Nederlanderschap’.

Umar zegt op Twitter over de aangifte: ,,Dus je feliciteert mensen met hun mislukte Nederlanderschap en als bewijs doen ze aangifte wegens beledigen. Briljant.”

Bron: telegraaf

Een Reactie op “Telegraaf | Aangifte tegen Ebru Umar wegens belediging

  1. “Geitenneukers” is een uitdrukking van Theo van Gogh, die hij ongestraft kon gebruiken. De ayatholla Khomeini heeft namelijk ooit verkondigd, dat bij gebrek aan een beschikbare vrouw, seks met een geit Is toegestaan voor een gelovige. Waarmee bestialiteit zijn intrede doet in dit geloof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *