28 C
Willemstad
• zondag 3 december 2023

PBC | Betere kwaliteit benzine en diesel op weg naar Curaçao, diesel iets later

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vanaf het eerste kwartaal van 2024 krijgt Curaçao uitsluitend brandstof van betere kwaliteit aan de pomp. Minister van Economische Ontwikkeling, Ruisandro Cijntje, bevestigt dat...

NTR | Frustratie om geldautomaten op Bonaire

Marit Severijnse Opnieuw zijn er problemen met verschillende geldautomaten op Bonaire. Meerdere keren per week kan het gevraagde bedrag niet worden gepind, lukt geld storten niet of zijn...

CC | Thieves use drones for business break-ins

WILLEMSTAD – In an investigation into business break-ins, the police have arrested several suspects, including a man skilled in operating a drone. During the investigation, this suspect...

DH | Solicitor-General requests 17-month sentence on first day of Frans Richardson’s

The “LEA building” in Philipsburg. PHILIPSBURG--Considering it proven that Frans Richardson (55) accepted bribes totalling US $94,800 and abused his position as a Member of Parliament (MP), the...

Telegraaf | Trump verliest presidentiële immuniteit in zaak Capitoolbestorming

WASHINGTON - Het Amerikaanse Hof van Beroep heeft besloten dat Donald Trump geen presidentiële immuniteit heeft in de verkiezingszaak rond de bestorming van het Capitool. Dat betekent...

Democracy now! | Friday, December 1, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Schotte klaagt KRO’s Brandpunt aan

HomeNieuwsSchotte klaagt KRO's Brandpunt aan

Raad voor de Journalistiek bijeen voor klacht ex-premier tegen KRO Brandpunt

Amsterdam – Statenlid en voormalig premier Gerrit Schotte (MFK) heeft een van de duurste advocatenkantoren van Nederland ingehuurd om zijn gram te halen voor de televisie-uitzending die KRO Brandpunt op 15 april aan hem wijdde. Dat meldt het Antilliaans Dagblad.

Gisteren werd in Amsterdam een hoorzitting door de Raad voor de Journalistiek gehouden over de klacht die Schotte tegen de omroep en de verslaggevers Foeke de Koe, Dirk Schouten en Sven Kockelmann heeft ingediend.

Schotte, die niet zelf aanwezig was, liet zich vertegenwoordigen door het prestigieuze advocatenkantoor Pels Rijcken & Drooglever Fortuijn dat bekendheid geniet als ‘landsadvocaat’ van de Nederlandse overheid en het Koninklijk Huis.

In de gewraakte reportage Commotie op Curaçao werden de vele, eerder al door de lokale media breed uitgemeten beschuldigingen en verdenkingen tegen Schotte belicht. Vanwege diens verblijf in India lukte het niet de premier voor de camera te laten reageren.
Schottes rechterhand secretaris-generaal Stella van Rijn verweet de programmamakers geen wederhoor te hebben toegepast en eiste rectificatie.
Omdat die uitbleef, werd een klacht ingediend bij de Raad voor de Journalistiek: De KRO zou onvoldoende onderzoek hebben gedaan naar de deugdelijkheid van de weergegeven beschuldigingen en was de berichtgeving bovendien ‘eenzijdig, tendentieus en onvolledig’.

Ook nadat hem in een Brandpuntuitzending in oktober over de verkiezingen uitvoerig de gelegenheid werd geboden de beschuldigingen tegen te spreken, handhaafde Schotte zijn klacht.
Dat maakte, zo voerde zijn raadsman gisteren aan, het eerder aangedane onrecht niet goed.

Vandaar dat de Raad voor de Journalistiek de partijen gisteren hoorde.
De uitspraak volgt over zes weken.
Voor zover bekend worden de kosten die Pels Rijcken & Drooglever Fortuijn in deze zaak maakt bij de Curaçaose regering in rekening gebracht.

Video: Archief Knipselkrant

Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Lekker mogen de burgers weer het voormalige criminele gedrag vergoeden, men wil toch niet zeggen dat het voormalige wanbeleid niet crimineel genoemd kan worden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties