27 C
Willemstad
• donderdag 29 juli 2021 04:28

Laatste reacties

- Advertentie -

Schotte klaagt KRO’s Brandpunt aan

Raad voor de Journalistiek bijeen voor klacht ex-premier tegen KRO Brandpunt

Amsterdam – Statenlid en voormalig premier Gerrit Schotte (MFK) heeft een van de duurste advocatenkantoren van Nederland ingehuurd om zijn gram te halen voor de televisie-uitzending die KRO Brandpunt op 15 april aan hem wijdde. Dat meldt het Antilliaans Dagblad.

Gisteren werd in Amsterdam een hoorzitting door de Raad voor de Journalistiek gehouden over de klacht die Schotte tegen de omroep en de verslaggevers Foeke de Koe, Dirk Schouten en Sven Kockelmann heeft ingediend.

Schotte, die niet zelf aanwezig was, liet zich vertegenwoordigen door het prestigieuze advocatenkantoor Pels Rijcken & Drooglever Fortuijn dat bekendheid geniet als ‘landsadvocaat’ van de Nederlandse overheid en het Koninklijk Huis.

- Advertentie -

In de gewraakte reportage Commotie op Curaçao werden de vele, eerder al door de lokale media breed uitgemeten beschuldigingen en verdenkingen tegen Schotte belicht. Vanwege diens verblijf in India lukte het niet de premier voor de camera te laten reageren.
Schottes rechterhand secretaris-generaal Stella van Rijn verweet de programmamakers geen wederhoor te hebben toegepast en eiste rectificatie.
Omdat die uitbleef, werd een klacht ingediend bij de Raad voor de Journalistiek: De KRO zou onvoldoende onderzoek hebben gedaan naar de deugdelijkheid van de weergegeven beschuldigingen en was de berichtgeving bovendien ‘eenzijdig, tendentieus en onvolledig’.

Ook nadat hem in een Brandpuntuitzending in oktober over de verkiezingen uitvoerig de gelegenheid werd geboden de beschuldigingen tegen te spreken, handhaafde Schotte zijn klacht.
Dat maakte, zo voerde zijn raadsman gisteren aan, het eerder aangedane onrecht niet goed.

Vandaar dat de Raad voor de Journalistiek de partijen gisteren hoorde.
De uitspraak volgt over zes weken.
Voor zover bekend worden de kosten die Pels Rijcken & Drooglever Fortuijn in deze zaak maakt bij de Curaçaose regering in rekening gebracht.

Video: Archief Knipselkrant

- Advertisement -

Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Lekker mogen de burgers weer het voormalige criminele gedrag vergoeden, men wil toch niet zeggen dat het voormalige wanbeleid niet crimineel genoemd kan worden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Stroomstoring Bonaire

Bonaire heeft sinds vanochtend 08.00 uur te kampen met een grote stroomuitval. Elektriciteitsbedrijf WEB bevestigt de storing. Het hele eiland ligt plat. Precies een jaar geleden, op 31...

Democracy now! | Wednesday, July 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curadoet pakt 300 projecten aan

Curadoet zal, na twee keer uitgesteld te zijn geweest, aanstaande zaterdag plaatsvinden. De grootste vrijwilligersactie van het eiland heeft dit jaar 300 projecten beschikbaar gesteld. Voor ruim...

ParadiseFM | Truks in brand bij Rodricon Transport

Verschillende truks van Rodricon Transport zijn vannacht volledig uitgebrand. Iets na drie uur ‘s nachts kreeg de politie een brandmelding binnen en rukten zij samen met de...

PBC | Vrouw die pcr-test vervalste was medewerker RCN

Persbureau Curacao De vrouw die haar PCR-test vervalste om Curaçao toch binnen te kunnen komen is een medewerker van Rijksdienst Caribisch Nederland op Bonaire. De vrouw met de...
- Advertentie -