30 C
Willemstad
• vrijdag 1 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Schotte klaagt KRO’s Brandpunt aan

Raad voor de Journalistiek bijeen voor klacht ex-premier tegen KRO Brandpunt

Amsterdam – Statenlid en voormalig premier Gerrit Schotte (MFK) heeft een van de duurste advocatenkantoren van Nederland ingehuurd om zijn gram te halen voor de televisie-uitzending die KRO Brandpunt op 15 april aan hem wijdde. Dat meldt het Antilliaans Dagblad.

- Advertentie -

Gisteren werd in Amsterdam een hoorzitting door de Raad voor de Journalistiek gehouden over de klacht die Schotte tegen de omroep en de verslaggevers Foeke de Koe, Dirk Schouten en Sven Kockelmann heeft ingediend.

Schotte, die niet zelf aanwezig was, liet zich vertegenwoordigen door het prestigieuze advocatenkantoor Pels Rijcken & Drooglever Fortuijn dat bekendheid geniet als ‘landsadvocaat’ van de Nederlandse overheid en het Koninklijk Huis.

In de gewraakte reportage Commotie op Curaçao werden de vele, eerder al door de lokale media breed uitgemeten beschuldigingen en verdenkingen tegen Schotte belicht. Vanwege diens verblijf in India lukte het niet de premier voor de camera te laten reageren.
Schottes rechterhand secretaris-generaal Stella van Rijn verweet de programmamakers geen wederhoor te hebben toegepast en eiste rectificatie.
Omdat die uitbleef, werd een klacht ingediend bij de Raad voor de Journalistiek: De KRO zou onvoldoende onderzoek hebben gedaan naar de deugdelijkheid van de weergegeven beschuldigingen en was de berichtgeving bovendien ‘eenzijdig, tendentieus en onvolledig’.

Ook nadat hem in een Brandpuntuitzending in oktober over de verkiezingen uitvoerig de gelegenheid werd geboden de beschuldigingen tegen te spreken, handhaafde Schotte zijn klacht.
Dat maakte, zo voerde zijn raadsman gisteren aan, het eerder aangedane onrecht niet goed.

Vandaar dat de Raad voor de Journalistiek de partijen gisteren hoorde.
De uitspraak volgt over zes weken.
Voor zover bekend worden de kosten die Pels Rijcken & Drooglever Fortuijn in deze zaak maakt bij de Curaçaose regering in rekening gebracht.

Video: Archief Knipselkrant

Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Lekker mogen de burgers weer het voormalige criminele gedrag vergoeden, men wil toch niet zeggen dat het voormalige wanbeleid niet crimineel genoemd kan worden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

RTL | Curaçao haalt opgelucht adem: gevreesde storm blijft uit

Storm Bonnie zou flink gaan huishouden op Curaçao, Bonaire en Aruba, zo werd de afgelopen dagen gewaarschuwd, maar uiteindelijk liep het allemaal met een sisser af. De...

PBC | Eilanden lijken te ontsnappen aan ‘storm Bonnie’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De eilanden lijken te ontsnappen aan storm Bonnie. Nadat het weersysteem vanochtend met een enorme snelheid richting de eilanden trok, nam de kans op...

PBC | Vermiste man gevonden door drone in Jan Thiel

Persbureau Curacao Securitybedrijf Jan Thiel Security heeft vanmiddag een levenloos lichaam aangetroffen nadat met een drone naar de vermiste Wladimir Wanga werd gezocht. De 44-jarige Curaçaose man werd...

ParadiseFM | Toke de Keda vervroegd

De toke de keda is vervroegd naar 11 uur ‘s ochtends. Dat betekent dat iedereen die geen vitale functie beoefent om 11 uur thuis moet zijn. De...

Democracy now! | Wednesday, June 29, 2022

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | Storm heftiger en eerder dan verwacht, avondklok vervroegd

De avondklok die de overheid heeft ingesteld in verband met de naderende tropische storm is vervroegd. Dat heeft premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) bekendgemaakt. De Toke...
- Advertentie -
- Advertentie -