30 C
Willemstad
• woensdag 12 juni 2024

DH | Multi-million-dollar St. Maarten Crime Fund lacks financial administration and policy plan

PHILIPSBURG--“There has been no indication of any activities on this measure.” This statement pertains to the restructuring of the Crime Fund St. Maarten as mentioned in the...

AntilliaansDagblad | Links wint op Bonaire

Van Huffelen krijgt veel voorkeursstemmen in CN; hogere opkomst dan in 2019 Kralendijk - GroenLinks-PvdA heeft op Bonaire overtuigend gewonnen. Van de 1.784 geldig uitgebrachte stemmen kreeg de...

AntilliaansDagblad | Afgifte watersportvergunningen stilgelegd

Oranjestad - Aanvragen voor een nieuwe watersportvergunning worden tot nader order niet in behandeling genomen. Vanaf 1 januari 2025 moeten alle commerciële vaartuigen een ‘propeller guard’ aan...

AntilliaansDagblad | Line-up CNSJF 2024 compleet

Willemstad - De organisatie van het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF) heeft gisteravond ‘met groot genoegen en trots’ de laatste namen bekendgemaakt voor de aankomende 2024-editie. Op...

AntilliaansDagblad | PVV levert staatssecretaris

Eind juni beëdiging kabinet-Schoof door koning Willemstad - De kans lijkt groot dat de zes eilanden van het Caribisch deel van het Koninkrijk te maken krijgen met een...

AntilliaansDagblad | Apart Ipko democratisch deficit

Gehele revisie Statuut ‘niet opportuun’ Willemstad - In de afsprakenlijst van het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko) staat dat de mogelijkheden onderzocht moeten worden om een apart Ipko of andersoortige...
- Advertisement -spot_img

Randprogramma Curaçao IFFR krijgt vorm

HomeLandenCuraçaoRandprogramma Curaçao IFFR krijgt vorm
De organisatie van het Curaçao International Film Festival Rotterdam. Het festival wordt door Fundashon Bon Intenshon gefinancierd.
De organisatie van het Curaçao International Film Festival Rotterdam. Het festival wordt door Fundashon Bon Intenshon gefinancierd.

 WILLEMSTAD — De tweede editie van het Curaçao International Film Festival Rotterdam (Curaçao IFFR) begint op 28 maart met een ‘Preview’ voorstelling; een typische festivalfilm die later bekendmaakt zal worden.
Deze voorvertoning luidt tevens de lancering van het filmprogramma in met de presentatie van het officiële Curaçao IFFR festival magazine 2013.
Het festival zelf is van 4 tot en met 7 april in The Cinemas.
Tijdens een persconferentie gisteren in het Renaissance Hotel maakten de organisatoren de randprogrammering van het filmfestival bekend.
Zo komen er op initiatief van de Amerikaanse consul-generaal twee jonge Amerikaanse filmmakers naar Curaçao om een aantal workshops te geven over film maken.
Ben en Joshua Safdie zullen de workshops leiden waarbij onderwerpen als filmideeën, shotlist, cameratechniek, optimalisering van geluidssystemen en verschillende opties voor montage aan bod komen.

De broers hebben onder andere Go Get Some Rosemary, een semi-autobiografische vertelling over hun kinderjaren uitgebracht.
Deze Amerikaanse onafhankelijke film is een komische ode aan het leven en de feilbare mens. Go Get Some Rosemary kwam in 2009 uit en was te zien op de filmfestivals van Cannes, Thessaloniki en Sundance.
De broers zullen zich speciaal richten op jonge filmmakers.
De workshops zijn voor jongeren tussen 13 en 21 jaar en vinden in de week van 1 tot en met 7 april plaats.
Verdere details over plaats, tijd en inschrijvingen worden binnenkort bekendgemaakt.

Filmmuziek
De muzikale omlijsting wordt dit jaar verzorgd door het Dennis Aalse Youth Orchestra.
Het orkest zal op vrijdagavond 5 april in het Riffort een selectie filmmuziek ten gehore brengen. Het concert dat vrij toegankelijk is begint om zeven uur.

Lezing
Bruce Paddington, oprichter en directeur van het Trinidad & Tobago Film Festival, zal op zaterdagochtend 6 april een lezing geven over de filmgeschiedenis van het Caribisch gebied. Ook zal hij ingaan op wat er op dit moment op het gebied van film, filmmakers en festivals in de regio gaande is.
Exacte tijd en locatie van deze lezing wordt later bekendgemaakt.

De kaartverkoop voor het Curaçao IFFR start op vrijdag 29 maart twaalf uur ‘s middags bij de kassa van The Cinemas.
Uitgebreide en up-to-date informatie is te vinden op de website www.curacaoiffr.com.

De Amerikaanse filmmakers Ben en Joshua Safdie.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties