32 C
Willemstad
• maandag 3 oktober 2022

Extra | Journaal 3 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | SNSM extracts three sailors from stranded cargo vessel

MARIGOT--On the instructions of Regional Centre for Surveillance and Rescue Operations Antilles-Guiana CROSS-AG, French-side sea rescue SNSM volunteers went to the assistance of a cargo vessel early...

AntilliaansDagblad | Gezaghebber Rijna werpt kritiek verre van zich

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna van Bonaire benadrukt in een reactie op een publicatie waarin zijn integriteit als gezaghebber en die van een niet bij naam genoemde...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

AntilliaansDagblad | Silvania schiet uit z’n slof

Aanval op journalist Gonzalo Cuales maar ook op aan PAR-verbonden bedrijven Willemstad - ,,Grote bedrijven die verbonden waren aan het kabinet-Rhuggenaath hebben miljoenen aan de NOW-regeling ontvangen, waarna...

AntilliaansDagblad | ‘Schaarste dreigt’

Importeurs wijzen op ongewenste gevolgen Makutu Básiko 2022 Willemstad - De nieuwe basismandregeling - Makutu Básiko 2022 - zal ongewenste gevolgen hebben, te weten schaarste en het mogelijk...

Randprogramma Curaçao IFFR krijgt vorm

De organisatie van het Curaçao International Film Festival Rotterdam. Het festival wordt door Fundashon Bon Intenshon gefinancierd.
De organisatie van het Curaçao International Film Festival Rotterdam. Het festival wordt door Fundashon Bon Intenshon gefinancierd.

 WILLEMSTAD — De tweede editie van het Curaçao International Film Festival Rotterdam (Curaçao IFFR) begint op 28 maart met een ‘Preview’ voorstelling; een typische festivalfilm die later bekendmaakt zal worden.
Deze voorvertoning luidt tevens de lancering van het filmprogramma in met de presentatie van het officiële Curaçao IFFR festival magazine 2013.
Het festival zelf is van 4 tot en met 7 april in The Cinemas.
Tijdens een persconferentie gisteren in het Renaissance Hotel maakten de organisatoren de randprogrammering van het filmfestival bekend.
Zo komen er op initiatief van de Amerikaanse consul-generaal twee jonge Amerikaanse filmmakers naar Curaçao om een aantal workshops te geven over film maken.
Ben en Joshua Safdie zullen de workshops leiden waarbij onderwerpen als filmideeën, shotlist, cameratechniek, optimalisering van geluidssystemen en verschillende opties voor montage aan bod komen.

De broers hebben onder andere Go Get Some Rosemary, een semi-autobiografische vertelling over hun kinderjaren uitgebracht.
Deze Amerikaanse onafhankelijke film is een komische ode aan het leven en de feilbare mens. Go Get Some Rosemary kwam in 2009 uit en was te zien op de filmfestivals van Cannes, Thessaloniki en Sundance.
De broers zullen zich speciaal richten op jonge filmmakers.
De workshops zijn voor jongeren tussen 13 en 21 jaar en vinden in de week van 1 tot en met 7 april plaats.
Verdere details over plaats, tijd en inschrijvingen worden binnenkort bekendgemaakt.

Filmmuziek
De muzikale omlijsting wordt dit jaar verzorgd door het Dennis Aalse Youth Orchestra.
Het orkest zal op vrijdagavond 5 april in het Riffort een selectie filmmuziek ten gehore brengen. Het concert dat vrij toegankelijk is begint om zeven uur.

Lezing
Bruce Paddington, oprichter en directeur van het Trinidad & Tobago Film Festival, zal op zaterdagochtend 6 april een lezing geven over de filmgeschiedenis van het Caribisch gebied. Ook zal hij ingaan op wat er op dit moment op het gebied van film, filmmakers en festivals in de regio gaande is.
Exacte tijd en locatie van deze lezing wordt later bekendgemaakt.

De kaartverkoop voor het Curaçao IFFR start op vrijdag 29 maart twaalf uur ‘s middags bij de kassa van The Cinemas.
Uitgebreide en up-to-date informatie is te vinden op de website www.curacaoiffr.com.

De Amerikaanse filmmakers Ben en Joshua Safdie.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -