26 C
Willemstad
• donderdag 22 april 2021 07:16

ParadiseFM | Luigi Faneyte verlaat Kumun

Luigi Faneyte heeft vandaag laten weten dat hij is opgestapt als voorman van de partij Kumun. Hij bedankt alle 1595 mensen die op 19 maart op Kumun hebben...

ParadiseFM | ‘Vaxications’ nieuwe trend

Niet alleen Curaçao, maar ook veel andere eilanden zijn aan het nadenken over een manier om het toerisme weer op gang te krijgen zodra het vaccinatiedoel bereikt...

DH | Court rules against Alegria, denies long-lease and water rights

PHILIPSBURG--The Administrative Court on Monday came to a different conclusion than the Court of First Instance in September 2020, ruling in favour of Country St. Maarten in...

Ingezonden | Hartverscheurend

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Verlenging avondklok op Bonaire

Den Haag - De naleving van de avondklok is op Bonaire goed. Bovendien blijkt de maatregel een effectief middel tegen verspreiding van het coronavirus. Daarom krijgt gezaghebber...

AntilliaansDagblad | Ziekenhuis Aruba bereikt grens capaciteit

Oranjestad - Het Hospital Horacio Oduber begint aan de grenzen van zijn capaciteit te komen. ,,De druk is bij ons erg hoog”, vertelde directeur Jacco Vroegop aan...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoRamiz: Pers moet wel eerlijk zijn

Ramiz: Pers moet wel eerlijk zijn

logo-daeWILLEMSTAD — “De Curaçaose pers is veel te negatief over DAE, terwijl ik mijn uiterste best doe om 300 banen te redden”, zo laat DAE-topman Nelson Ramiz weten.
Aanleiding is de recente berichtgeving over de vertragingen bij het bedrijf en ook over de financiële problematiek waarin de luchtvaartmaat schappi j zich zou bevinden.

De krant Extra berichtte eerder deze week dat DAE enorme schulden zou hebben van ongeveer 45 miljoen gulden, waarvan onder meer 25 miljoen gulden bij een lokale bank en minstens 15 miljoen gulden bij Korpodeko.
Ook zou er nog bijna 2 miljoen dollar moeten worden betaald aan leasemaatschappij Aerocentury waar DAE twee Fokkers leaset.
Nelson Ramiz legt uit aan de Amigoe dat er, toen hij zijn intrede deed bij het bedrijf, zulke grote problemen waren ‘dat je die niet kunt oplossen zonder schulden te maken, net als ieder ander bedrijf ’.
De vorige eigenaren zouden hem een schuld van 34 miljoen gulden hebben nagelaten. Maar hij benadrukt wel dat DAE sinds zijn komst een enorme groei heeft doorgemaakt en dat de verliezen vandaag de dag minder groot zijn.
Volgens Ramiz heeft DAE al lang overeenkomsten getekend met de MCB, de Girobank en met Korpodeko over de leningen die daar zijn afgesloten.

Ramiz heeft het idee dat er mensen zijn die gericht DAE kapot willen maken, waaronder concurrent Insel Air. Maar hij laat zich niet uit het veld slaan en zegt ook dat hij niet vertrekt bij DAE.

“Ik ga niet weg, daarvoor heb ik zelf te veel geld in dit bedrijf gestoken.
Ik blijf een van de eigenaren en ik zal ook degene blijven die het bedrijf runt.
Ik ga niet iemand in plaats van mijzelf naar voren schuiven.”

Vertragingen
Omdat DAE flink is gegroeid in het aantal vluchten en bestemmingen, wordt het aantal vliegtuigen dat wordt geleased de komende twee maandenuitgebreid van vijf naar acht.
Omdat de maatschappij de laatste weken kampte met technische problemen aan twee Fokker-toestellen en een ATR, vielen deze gedurende korte periodes uit waardoor er soms zeer langdurige vertragingen ontstonden.
Maar volgens Ramiz komen vertragingen bij alle maatschappijen voor en is het buiten proportie dat alleen DAE de aandacht lijkt te krijgen.
Vandaag was de ATR nog steeds niet in gebruik.

De afgelopen dagen werden er enkele DAE-vluchten, naar Aruba en Bonaire, geannuleerd. Gisteren had de vlucht van DAE naar St. Maarten meer dan acht uur vertraging.
Vorige week was er zelfs sprake van een geweldsincident op Hato.
Een beveiligingsmedewerker raakte gewond toen hij slaags raakte met drie mannen die negen uur vertraging hadden.
De luchtvaartmaatschappij zou volgens diverse reizigers niet voldoende communiceren over de vertragingen.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties