27 C
Willemstad
• zaterdag 4 december 2021 03:41

Laatste reacties

- Advertentie -

Ramiz: Pers moet wel eerlijk zijn

logo-daeWILLEMSTAD — “De Curaçaose pers is veel te negatief over DAE, terwijl ik mijn uiterste best doe om 300 banen te redden”, zo laat DAE-topman Nelson Ramiz weten.
Aanleiding is de recente berichtgeving over de vertragingen bij het bedrijf en ook over de financiële problematiek waarin de luchtvaartmaat schappi j zich zou bevinden.

De krant Extra berichtte eerder deze week dat DAE enorme schulden zou hebben van ongeveer 45 miljoen gulden, waarvan onder meer 25 miljoen gulden bij een lokale bank en minstens 15 miljoen gulden bij Korpodeko.
Ook zou er nog bijna 2 miljoen dollar moeten worden betaald aan leasemaatschappij Aerocentury waar DAE twee Fokkers leaset.
Nelson Ramiz legt uit aan de Amigoe dat er, toen hij zijn intrede deed bij het bedrijf, zulke grote problemen waren ‘dat je die niet kunt oplossen zonder schulden te maken, net als ieder ander bedrijf ’.
De vorige eigenaren zouden hem een schuld van 34 miljoen gulden hebben nagelaten. Maar hij benadrukt wel dat DAE sinds zijn komst een enorme groei heeft doorgemaakt en dat de verliezen vandaag de dag minder groot zijn.
Volgens Ramiz heeft DAE al lang overeenkomsten getekend met de MCB, de Girobank en met Korpodeko over de leningen die daar zijn afgesloten.

Ramiz heeft het idee dat er mensen zijn die gericht DAE kapot willen maken, waaronder concurrent Insel Air. Maar hij laat zich niet uit het veld slaan en zegt ook dat hij niet vertrekt bij DAE.

“Ik ga niet weg, daarvoor heb ik zelf te veel geld in dit bedrijf gestoken.
Ik blijf een van de eigenaren en ik zal ook degene blijven die het bedrijf runt.
Ik ga niet iemand in plaats van mijzelf naar voren schuiven.”

Vertragingen
Omdat DAE flink is gegroeid in het aantal vluchten en bestemmingen, wordt het aantal vliegtuigen dat wordt geleased de komende twee maandenuitgebreid van vijf naar acht.
Omdat de maatschappij de laatste weken kampte met technische problemen aan twee Fokker-toestellen en een ATR, vielen deze gedurende korte periodes uit waardoor er soms zeer langdurige vertragingen ontstonden.
Maar volgens Ramiz komen vertragingen bij alle maatschappijen voor en is het buiten proportie dat alleen DAE de aandacht lijkt te krijgen.
Vandaag was de ATR nog steeds niet in gebruik.

- Advertentie -

De afgelopen dagen werden er enkele DAE-vluchten, naar Aruba en Bonaire, geannuleerd. Gisteren had de vlucht van DAE naar St. Maarten meer dan acht uur vertraging.
Vorige week was er zelfs sprake van een geweldsincident op Hato.
Een beveiligingsmedewerker raakte gewond toen hij slaags raakte met drie mannen die negen uur vertraging hadden.
De luchtvaartmaatschappij zou volgens diverse reizigers niet voldoende communiceren over de vertragingen.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Friday, December 3, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 3 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | DCNA vergoot weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties

Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vergroot de weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties zodat ze bestand zijn tegen externe schokken. Zo werd bekendgemaakt tijdens de bestuursvergadering. Volgens de organisatie blijft de...

Nu.cw | Saba start begin december met boosterprik

Saba start op woensdag acht december met de campagne voor de boosterprik tegen het coronavirus. Zestigplussers kunnen vanaf die datum hun vaccinatie halen. Dit meldt het Openbaar...

PBC | QR-codecontrole alleen door gecertificeerd personeel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijeenkomsten of feesten voor meer dan 100 mensen vereisen bij de toegang een controle op QR-codes. Om dat proces goed te laten verlopen, biedt...

PBC | Windsurfer Badloe grijpt naast mondiale onderscheiding

Persbureau Curacao Windsurfer Kiran Badloe krijgt geen mondiale onderscheiding van de internationale zeilbond, World Sailing. Bij de mannen heeft nog nooit iemand met de Nederlandse nationaliteit deze onderscheiding...
- Advertentie -