27 C
Willemstad
• maandag 2 augustus 2021 05:50

Laatste reacties

- Advertentie -

PFM | Extra: Groep van 12 wordt groep van 13

Mogelijk nog meer ‘overlopers’

Terwijl de 12 Statenleden die de meerderheid hebben een nieuwe regering voorbereiden, zeggen bronnen tegen de Extra dat er zeker nog één van de voormalige coalitieleden op het punt staat over te stappen.

Zeker als de ontbinding van de Staten en daarmee de komende verkiezingen worden teruggedraaid, kan een nieuw kabinet nog 3 ½ jaar regeren. Zeker één lid uit het demissionaire regeringskamp zou die tijd niet in de oppositie willen doorbrengen.

De krant weet om wie het gaat en heeft de leider van de betreffende partij met de geruchten geconfronteerd. Die reageerde naar verluidt erg verbaasd. MFK-leider Gerrit Schotte, die ook om een reactie werd gevraagd, wilde er niet op ingaan.

- Advertentie -

Het ziet er dus naar uit dat er binnenkort een meerderheid van 13 is. Mogelijk van méér, want behalve die ene persoon lijken nog meer parlementariërs te twijfelen over mogelijke aansluiting.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

11 reacties

 1. Het wordt tijd dat de kiezers de “overgelopen” politici confronteren met hun dubieuze beslissing oftewel kiezersbedrog!
  We zouden massaal post moeten gaan vatten bij de heren en dames aan huis en hun direct confronteren met hun belachelijke daad.
  Eens kijken hoe ze dan gaan reageren en zich in alle bochten gaan draaien om hun leugens aanneembaar te maken.
  Wie doet er mee!!

 2. Ik heb nog wel vertrouwen dat het de goede kant uitgaat. Zodra de gezwellen zijn weggesneden ullen zij van een koude kermis thuiskomen.
  Veel corrupte statenleden en veroordeelden zullen het gaan merken.

 3. Het openbaar ministerie dient op eigen initiatief en ook op basis van het recente aangifte van heer Plet, een diepgaand onderzoek te verrichten naar omkoping van Statenleden. Het hele democratisch stelsel is nu aangetast, naast het vertrouwen dat het volk moet hebben in hun democratie. Een oneigenlijk geinstaleerd staten met subsequent een oneigenlijk geinstaleerd overheid, zal mogelijkerwijs Curacao in dezelfde situatie laten belanden als Venezuela.

 4. Die rotte appels gaan voor snel gewin. Het enige wat we kunnen doen is ze negeren in de toekomst. Hopelijk wordt er recht gedaan aan de wens van het volk en gaan de verkiezingen gewoon door op 28 april. En ik denk dat de toekomstige regering dan het staatsbestel eens onder de loep moeten gaan nemen. Wij stemmen als kiezer voor een partij, pas in tweede instantie voor een persoon binnen die partij. De zetel zou naar de partij moeten gaan, niet naar de persoon.

 5. De overlopers voor het gerecht dagen?
  De kiezers hebben immers op basis van, wat nu blijkt, valse voorwendsels deze overlopers hun stem gegeven.
  Puur kiezersbedrog !
  Straffen deze oplichters.

 6. Dan zal het wel om groot geld gaan. 1 of 2 mio per overloper?
  het zijn de qua integriteit sterksten die daar weerstand aan kunnen bieden.
  Geldstromen eens (laten) onderzoeken ?
  Iemand die uit de school durft te klappen?
  (zoals destijds bij de betaling van C. aan S.).

 7. Er wordt dus op deze wijze geen recht gedaan aan de verkiezingsuitslag, met al dit “uitgekocht worden” is er een totaal niet verkozen veld aan het ontstaan wat niet door de meerderheid van de kiezers zo was bedoeld.
  Voor degenen die schaamteloos hun “zogenaamde” principes en hetgeen waar hun partij voor stond laten vallen, daar kan ik alleen maar op neerkijken. Men bewijst hier voor de zoveelste keer dat het slechts om het eigen gewin gaat en dat eerlijkheid en persoonlijke standvastigheid totaal afwezig zijn bij het gros van de politici hier. Waardeloze figuren zonder ook maar enige ruggegraat of integriteit.

 8. Wanneer zoveel ‘politici’ mee willen werken aan kiezersbedrog dan is het zeker tijd voor verkiezingen en daarnaast een diepgaand onderzoek door het OM.

  Of deze figuren hebben geen principes of ze hebben de kiezer bij de voorgaande verkiezingen flink voorgelogen.
  Hoe dan ook, het wordt tijd dat de waarheid op tafel komt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Opnieuw patiënt overleden aan Covid op Curaçao

Persbureau Curacao Er is opnieuw een coronaslachtoffer gevallen. Het gaat om een oudere vrouw die niet op de Intensive Care lag. De laatste keer dat een coronapatiënt overleed...

PBC | Actueel reisadvies Curaçao

Persbureau Curacao De kleurcode voor Curaçao is geel. Reizen is mogelijk, maar let op: je kunt niet met je digitale coronabewijs (DCC) Curaçao inreizen. Je moet je testbewijs...

ND | Opnieuw 20 jaar cel geëist tegen Bouterse voor decembermoorden

Het Surinaamse Openbaar Ministerie heeft vrijdag opnieuw twintig jaar gevangenisstraf geëist tegen oud-president en ex-legerleider Desi Bouterse, melden Surinaamse media. De krijgsraad in Paramaribo behandelt het decembermoorden-proces...

Opinie | Nederland is het rottende hart van Europa

Opinie Roberto Saviano | NRC Handelsblad Criminaliteit Nederland is een witwasserij in het hart van Europa en daarom medeschuldig aan de moord op Peter R. de Vries, fulmineert...

Column Youp | Asesinato !

Moet je alles geloven? Iemand probeerde mij aan het lachen te maken door te vertellen dat Camiel Eurlings per 1 augustus toetreedt tot de Raad van Commissarissen...

Column Den Cayente | Piraten

Column Arien Rasmijn Vandaag is mijn laatste dag als fulltime journalist. Volgende maand verhuis ik samen met mijn vrouw naar Europa en starten we een nieuw avontuur. Dat...
- Advertentie -