27.6 C
Willemstad
• woensdag 29 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

PFM | Ambtenaren belastingdienst boos

HomeNieuwsPFM | Ambtenaren belastingdienst boos
Ambtenaren belastingdienst boos
Ambtenaren belastingdienst boos

Er is onrust onder de ambtenaren van de belastingdienst, de Ontvanger der Belastingen. Om achterstanden weg te werken zijn er onder leiding van een Nederlandse manager mensen van buiten aangetrokken.

Verschillende ambtenaren zijn het met de gang van zaken niet eens en hebben vakbond ABVO ingeschakeld. Het gaat bij de groep invallers om ruim 20 personen; ze zitten op plaatsen waarvoor ook ambtenaren belangstelling hadden, maar die kwamen niet in aanmerking.

Volgens hen beschikken de aangestelde tijdelijke medewerkers ook niet over de nodige ervaring.

ABVO heeft brieven gestuurd aan directeur Trona van het belastingkantoor en ook aan minister van Financiën Jardim.

Bron: ParadiseFM

Dit artikel is geplaatst in

12 reacties

 1. In Nederland krijg je je opgave Inkomstenbelasting compleet ingevuld toegestuurd van de Belastingdienst. Salaris, betaalde loonbelasting, hypotheek,sald0 (i) bankrekening(en), etc. etc. staan daarin vooringevuld. Werkgevers, banken en andere financiële instellingen zijn verplicht per belastingplichtige de gegevens aan de Belastingdienst op te geven. In 99% van de opgaven correct. Je hoeft het alleen te controleren en zo nodig aan te vullen, handtekening en terugsturen (via notebook). Klaar. Indien je eventuele aanvullende informatie niet invult, ben je strafbaar.
  Maar dat is iets dat de politiek en de elite op Curaçao echt niet wil en dus voor de automatisering hiervan gaat liggen. En dus blijft het een bananenrepubliek. Wilt u wat namen van de tegenstanders van het gebruik van deze regeling/automatisering….??

 2. we moeten niet vergeten dat de belasting ambtenaren nu een toeslag krijgen omdat het zo druk is. Dus stel dat het nu gaat lukken om alles beter te laten verlopen, achterstanden weg zijn. alles in de computers waardoor menselijke ingrepen niet meer mogelijk zijn. speciale taskforce opgericht om eindelijk de wan betalers en mensen met 10 tallen jaren uitstel eindelijk eens de belasting gaan betalen , dan hebben we geen te korten meer maar een overschot, Volgens bronnen ligt er nu nog wel 3 miljard gulden op straat wat we kunnen innen.

 3. Weer zo een non antwoord van onze Held, en hij gaat weer voorbij aan de feiten dat er gigantische bedragen hier naar toe zijn gekomen voor scholing en armoede bestrijding enz enz, en dat zelfs herhaalde malen, maar het is verkwanseld. Je moet bij je Eigen mensen zijn Held, dat domme gezeur over het koninkrijk kan je wel eens achterwege laten zo langzamerhand. Ooit wel eens gehoord van de Eigen glazen ingpooien? Hier hebben ze tientallen jaren niets anders gedaan. Maar Held zou Held niet zijn als hij alsnog niet zou proberen de schuld bij een ander neer te leggen, dat is nu eenmaal de nationale sport hier.

 4. Zo denk ik niet. Weet is makkelijk om af te geven. Er zijn wel degelijk ambtenaren die hun best willen doen. Feit is dat wij niet in Nederland wonen. Het is makkelijk om te zeggen dat het op het eiland niet goed gaat. De bewoners zijn verkeerd bezig etc.. Oplossing zelfde wetgevingen als in Nederland. Sociale voorzieningen. Flink wat geld voor de achterstand van de scholing. De sociale woningen die een achterstand van jaren hebben. Dan pas kunnen wij praten. Ik heb het goed. Ik had de kans. Deze mensen niet. Het klagen is makkelijk. U heeft het in Nederland lekker gehad. Wees daar niet boos. Help hun. Ik dacht dat wij een koninkrijk waren?

 5. Misschien kan er eindelijk aan mijn bezwaarschrift worden gewerkt dat er al 1.5 jr ligt.
  Gewoon de bezem door de dienst halen, zo gaat het niet dus.

 6. Eh…..malversaties misschien met te betalen belastingen inzake vrienden, kennissen, politici, elite, familie, zichzelf….? Angst voor ontdekking?
  Anders zouden de ambtenaren toch blij zijn met elke ondersteuning die ze maar kunnen krijgen. Maar nee, ze hebben een gigantische achterstand en het is een enorme chaos maar….de ambtenaren willen die situatie maar al te graag in stand houden.

 7. Dat er bij de ontvanger orde op zaken gesteld wordt is de hoogste tijd, ik kan zeggen dat het daar een rotzooitje is. Men hanteerd salaris gegevens van 15 jaar geleden hetgeen door pensionering achterhaald is, de deurwaarder komt aan de deur met een aanmaning en een boeten voor grondbelasting van 2 jaar geleden waarvan de woningen allang verkocht zijn en door de notarissen betaald zijn, zo ook een aanmaning met boete over inkomstenbelasting 2015 het geen dus pas in 2016 betaald moet worden, laat me niet lachen, de goed niet te na gesproken.

 8. allemaal angst voor hun baantje….
  die gedachte zal dit land klein houden..
  de braindrain mensen, die wel terug willen komen weten ook wel dat er op de diverse kantoren een angst is voor nieuwe ideeën en vernieuwingen.
  En dat ze kunnen rekenen op een tegenwerking ipv een samenwerking met de collega”s.
  samenwerking is iets dat ze hier nog moeten uitvinden.

  bij de balie van het belastingkantoor staat altijd een rij voor minimaal 1 uur.
  omdat er maar 1 vriendelijk persoon zit, die iedereen uitgebreid te woord staat.
  laat ze beginnen om er 2 personen neer te zetten, zodat de ergernis van 1 uur in een rij staan vermindert.

 9. Als het jaren niet met lokalen is gelukt, is het wellicht een goed idee om het eens met Nederlanders te proberen.

  Dat nos mes no por zien we toch dagelijks weer?

 10. blijkbaar was het nodig anders hadden we geen achterstand. Ook is het goed om bepaalde bestanden door te lichten. Je weet maar nooit .

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties