30 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 16:14

PBC | Curaçao is het snelst vaccinerende land ter wereld

Persbureau Curacao Curaçao is op dit moment het land waar de meeste vaccins worden gezet. Met 13,44 prikken per 100 bewoners is Curaçao volgens De Volkskrant het snelst...

PBC | Advocaten en Notarissen hebben weer ontheffing

Persbureau Curacao Weer is de lijst met ontheffingen aangepast. Vanaf vandaag staan onder andere advocaten en notarissen weer op de lijst van vitale functies en processen maar ook...

Democracy now! | Wednesday April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Zon vanmiddag recht boven Curaçao

Vanmiddag om precies 12.34 uur zal de zon recht boven Curaçao staan, het zogenaamde zenit. Dit verschijnsel komt slechts twee keer per jaar voor. Dat meldt de Meteorologische...

Nu.cw | Mc William stelt vragen over sluiting ABN Amro-rekeningen

MAN-Statenlid Giselle MC William heeft schriftelijk vragen gesteld aan demissionair premier Eugene Rhuggenaath (PAR) over sluiting van ABN Amro-rekeningen. Ook de Tweede Kamer en commissie Koninkrijksrelaties ontvangen...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenArubaPCR-test dure grap | Antilliaans Dagblad

PCR-test dure grap | Antilliaans Dagblad

Met een wattenstaaf wordt een uitstrijkje genomen uit de neus en keel.

Willemstad – Wie binnenkort vanuit Nederland naar Curaçao of Bonaire vliegt, moet in het bezit zijn van een gezondheidsverklaring en een negatief Covid-19-testresultaat. Zo’n test blijkt een dure grap.

Inwoners van Nederland met symptomen die wijzen op een mogelijke besmetting met het coronavirus kunnen zich gratis laten testen bij de GGD. Maar wie geen klachten heeft kan van dat aanbod geen gebruik maken. ,,De GGD test niet in het kader van reizen, zij geven ook geen verklaringen af”, meldt reisbrancheorganisatie ANVR op de website.

,,Hiervoor moet je bij een particulier gezondheidscentrum zijn. Een commerciële test bij een erkend lab kost 150 à 200 euro.” De organisatie doet geen aanbevelingen voor een specifiek centrum. Even zoeken op internet levert direct resultaat. Reiskliniek Vaccinatiecentrum.nl bijvoorbeeld, is aangesloten bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering en heeft locaties in vier steden.

Een Covid-19 PCR-test kost 137,95 euro. Het Coronalab.eu is naar eigen zeggen door het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) ‘gevalideerd voor Sars-CoV-2-diagnostiek’. De organisatie vermeldt op de website niet hoeveel de test kost, maar schrijft wel dat de test met een medische verklaring ‘niet ouder dan drie dagen’ mag zijn en ook moet worden afgenomen bij kinderen vanaf 1 jaar. ,,De uitslag volgt dezelfde dag.”

Ook luchtvaartmaatschappij KLM verzorgt PCR-testen voor reizigers, maar ‘uitsluitend voor personen die niet onder het Nederlandse testbeleid vallen en zonder gezondheidsklachten of symptomen van Covid-19’. Iedereen is welkom bij KLM Health Services, ‘ongeacht met welke vliegtuigmaatschappij of welk vervoersmiddel je reist’. Voor het afnemen van de PCR-test op de locaties in Den Haag of bij Schiphol brengt KLM 179 euro in rekening. De uitslag volgt na 24 tot 32 uur.

Reisorganisatie TUI meldde gisteren niet meer dan dat ‘toeristen maximaal 72 uur voor aankomst een Covid-19-test (PCR)’ met een negatief resultaat moeten hebben. TUI zal mogelijk nog vandaag ‘in een persbericht alle details over de herstart van de vliegoperatie bekendmaken’, laat Sebastiaan de Vries, hoofd TUI Dutch Caribbean, weten. Touroperator Corendon lijkt vooralsnog het meest voordelige alternatief.

Corendon biedt de PCR-test zelfs helemaal gratis aan voor haar klanten die naar Curaçao of Bonaire reizen, zo is gisteren naar buiten gebracht. Maar ook mensen die met een andere maatschappij vliegen krijgen een mooi aanbod met een tarief van 89,50 euro per persoon, inclusief de gezondheidsverklaring. Corendon werkt daarvoor samen met laboratoria ‘op een groot aantal locaties in Nederland’ van koepelorganisatie HetHuisartslab.com.

,,Deze laboratoria zijn door het RIVM goedgekeurd en ook de autoriteiten van Curaçao en Bonaire hebben hun goedkeuring gegeven op de gezondheidsverklaring die je na de test ontvangt”, schrijft Corendon op de website. Reizigers naar Curaçao en Bonaire moeten zich twee dagen voor vertrek laten testen.

,,Word je vandaag getest, dan ontvang je morgen de uitslag en gezondheidsverklaring.”

Corendon bouwt een hotel op Curaçao met 800 kamers dat in april open had moeten gaan met de eerste 300 kamers. De organisatie geeft uitvoerig informatie over het beleid van de eilanden om een gezondheidsverklaring en negatief Covid-19-testresultaat te eisen.

,,De reden hiervoor is dat beide eilanden tot nu toe in staat waren het aantal besmettingen tot een minimum te beperken. Door alle inkomende reizigers te laten testen, is de kans op verspreiding op beide eilanden zo klein mogelijk. Curaçao accepteert in de maand juli slechts 10.000 vakantiegangers. Niet alleen voor de eilandbewoners, maar ook voor jou een geruststellende gedachte als je hier vakantie viert”, zo is te lezen op de website.

Luchtvaartmaatschappij KLM legt nog eens uit wat de PCR-test inhoudt: er wordt bekeken of er genetisch materiaal (RNA) van het coronavirus in de neus- of keelholte zit. Met een wattenstaaf wordt een uitstrijkje genomen uit de neus en keel. De uitslag geeft geen garantie, benadrukt de vliegmaatschappij.

,,Het kan zijn dat je nog in de incubatietijd zit en het virus nog niet aangetoond kan worden, óf je wordt besmet in de periode tussen de testafname en je reis. Er is geen bewezen geldigheid te verbinden aan de uitslag.”

Bron: Antilliaans Dagblad

6 reacties

 1. @Shakira, Liefde voor deze klip.

  Kijk je weleens naar de NOS? of talk show M?

  Het is duidelijk dat alle makambas racisten zijn die ons systematisch onderdrukken. Ze hebben geen liefde voor ons maar willen hierheen komen om er Koloniaaltje te spelen.

 2. Trui, het is heel simpel voelen en denken: ze doen het niet alleen voor deze klip. What about familie, of echte liefde voor de klip? Who is dreaming now!

 3. Kostprijs van een pcr test is all in, inclusief bemonstering ongeveer 2 euro 50. Met een beetje logistiek is dit minimaal te halveren. Laat organisatie en management maximaal ruim gerekend 10 euro pp zijn. Wie steekt de rest van het geld in zijn zakken?

 4. Europa is populair

  89.7% van de respondenten geeft de voorkeur aan een vakantie binnen Europa de komende 6 maanden. Tegen de verwachting in kiest slechts 20.9% voor een vakantie in Nederland. 12.2% kiest voor Spanje, Duitsland (11.6%), Frankrijk (10.4%), Griekenland (8%), Oostenrijk (5%), Portugal (4%). Opvallend is dat slechts 3% voor België en 2% voor Italië kiest. Tot slot kiest 1.5% voor Zweden.

  Bij de reizigers die aangeeft buiten Europa op vakantie te gaan is Thailand het populairste met 10%. Amerika en Curaçao delen de 2e plek met elk 8.9%. Canada staat op de 3e plek met 5%.

  Verkeersbureau .info

 5. ANVR heeft zich blijkbaar niet goed verdiept, want bij bijv GGD West Brabant is het voor reizigers wel mogelijk om een PCR-test met verklaring te ontvangen (€87,50)

 6. Denken we echt dat toeristen deze kosten, dit tijdverlies en dit risico gaan nemen voor een vakantie op deze klip?

  Dream on.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties