PBC | Toerisme Curaçao in de klad

AirBNB Curacao toerisme particulier-verhuur vakantie

Meer concurrentie minder toeristen

WILLEMSTAD – Het gaat niet goed met het toerisme op het eiland. Dat zegt de Curaçaose Toerisme Board CTB.

Niet alleen staat de helft van alle hotelkamers leeg, ook komen er minder mensen naar het eiland. Volgens het CTB heeft de hele Caribische regio er last van. Behalve Aruba, Barbados en de Dominicaanse Republiek.

CTB is met extra campagnes begonnen in Europa en Amerika om zo weer bezoekers naar het eiland te trekken.

Bron: Persbureau Curacao

7 Reacties op “PBC | Toerisme Curaçao in de klad

  1. Verbetering op het gebied van dienstverlening bevorderd zeker het toeristisch aanbod, maar garandeert geen eindproduct. Toerisme gaat veel verder dan service of promotie in het buitenland. Het is een sector, die veel werkgelegenheid kan scheppen, maar die ook gedragen moet worden door de samenleving. Logistiek, aanbod, prijsverhoudingen, service niveau, algemene ervaring, criminaliteit, belastingen, enz. behoren allemaal tot dit pakket. Soms hebben we zelf het hef in handen, zoals met service, maar vaak wordt het ook extern bepaald, zoals bereikbaarheid. Daarom moet deze sector strategisch aangestuurd worden. Flut minister als Hakim en Palm hebben niets bereikt, behalve de wereld rondreizen en met projecten rommelen. Zolang wij slappe bestuurders aanzetten en profiteurs kiezen als leiders bereiken we niets. Hoe verwachten wij vooruit te gaan en een gezamenlijk doel te bereiken met 20 partijen die elk een opinie hebben over hoe ons land geregeerd moet worden?

  2. Vakantievierende zwangere vrouw. Leuk gevonden Brian.

  3. Schietpartij op de airport en doodschieten van vakantie vierende zwanger vrouw doet het anders zeer goed! En vergeet de Isla niet. de stank is zeer aantrekkelijk voor toeristen.

  4. In de klad?

  5. juiste analyse, gebrek aan interesse door het personeel, slechte dienstverlening en wel erg hoge criminaliteit, doet bezoekers uitzien naar andere plekken n het Car. gebied. De toerist wil vakantie vieren en voorop staat veiligheid en dinstverlening, je kunt je moeilijk de hele dag op je resort opsluiten.

  6. Suggestie: het stelselmatig duurder maken van de prijzen voor verblijf en de hoge prijzen op de terrassen voor consumpties ( 8 gulden voor een cola) zonder enige vorm van service, leidt tot andere keuzes voor mijn vakantiebestemming. Tel daar bij op dat de onveiligheid op straat toeneemt, dan kun het effect nu lezen. Vorig jaar zat ik samen met de beveiliger om 3 uur in de nacht buiten op een stoel. De inbrekers werden weggejaagd, maar kwamen telkens terug. Misdaad loont dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *