28 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 04:45

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Davelaar krijgt zijn hertelling niet

Persbureau Curacao

Volgens de oud-PNP-er hebben veel van zijn kiezers hun stembiljet letterlijk van handtekening voorzien, waardoor die ongeldig zijn verklaard.

Er komt geen hertelling van stemmen, zoals die vorige week zijn uitgebracht in de voorverkiezingen op Curaçao. Humprey Davelaar van de nieuwe partij KAS had daarom gevraagd.

Davelaar en zijn partij haalden 43 stemmen te weinig binnen om mee te mogen doen aan de verkiezingen van 19 maart. Volgens de oud-PNP-er hebben veel van zijn kiezers hun stembiljet letterlijk van handtekening voorzien, waardoor die ongeldig zijn verklaard.

- Advertentie -

De Kiesraad stelt in antwoord op zijn verzoek tot hertelling dat er consistent en van het begin af aan gesproken is van het ondersteunen van lijsten zonder ooit de terminologie ‘firma di lista’ (het ondertekenen van lijsten te gebruiken.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. Davelaar heeft wel een punt als hij zegt dat de kiezers misleidt zijn. De meeste partijen hadden het over, “ga je handtekening zetten” en op Radio en TV konden we regelmatig horen, “bai basha bo firma”.

  De meeste van deze partijen hebben hun fout geaccepteerd en doen niet moeilijk, behalve en hoe kan het anders, Direct TV, weer die engerd van een Jachmien Pinedo.

  Het was duidelijk vóór de voorrondes dat zowel in Mainta op Direct en op de Radio dat ze het regelmatig over, “ga je handtekening zetten” hadden.

  Nu zoveel stemmen ongeldig zijn verklaard was Jachmien Pinedo als de kippen bij om de electorale raad de schuld te geven want die hadden de fout van de media moeten corrigeren. Sinds wanneer is de electorale raad verantwoordelijk voor wat de gekken op TV en Radio schreeuwen, als ze zich daarmee bezig gaan houden hebben ze een dagtaak aan.

  Blijkbaar ligt het niet in de aard van Jachmien Pinedo en haar kut zender om hun fouten toe te geven. Wat een engerd zeg!!!!!

 2. Hij zat zich al rijk te rekenen. 13.000,– salaris per maand als sneeuw voor de zon, voor zijn neus voor goed erdwenen foetsi.
  Misschien dat hij samen met Julies Koko (die zit ook al dagen te huilen op zijn F.B) de yuana kweekerij van Anthony Godett kan overnemen?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -