PBC | Davelaar krijgt zijn hertelling niet

Persbureau Curacao

Volgens de oud-PNP-er hebben veel van zijn kiezers hun stembiljet letterlijk van handtekening voorzien, waardoor die ongeldig zijn verklaard.

Er komt geen hertelling van stemmen, zoals die vorige week zijn uitgebracht in de voorverkiezingen op Curaçao. Humprey Davelaar van de nieuwe partij KAS had daarom gevraagd.

Davelaar en zijn partij haalden 43 stemmen te weinig binnen om mee te mogen doen aan de verkiezingen van 19 maart. Volgens de oud-PNP-er hebben veel van zijn kiezers hun stembiljet letterlijk van handtekening voorzien, waardoor die ongeldig zijn verklaard.

De Kiesraad stelt in antwoord op zijn verzoek tot hertelling dat er consistent en van het begin af aan gesproken is van het ondersteunen van lijsten zonder ooit de terminologie ‘firma di lista’ (het ondertekenen van lijsten te gebruiken.

Bron: Persbureau Curacao

6 Reacties op “PBC | Davelaar krijgt zijn hertelling niet

 1. Davelaar heeft wel een punt als hij zegt dat de kiezers misleidt zijn. De meeste partijen hadden het over, “ga je handtekening zetten” en op Radio en TV konden we regelmatig horen, “bai basha bo firma”.

  De meeste van deze partijen hebben hun fout geaccepteerd en doen niet moeilijk, behalve en hoe kan het anders, Direct TV, weer die engerd van een Jachmien Pinedo.

  Het was duidelijk vóór de voorrondes dat zowel in Mainta op Direct en op de Radio dat ze het regelmatig over, “ga je handtekening zetten” hadden.

  Nu zoveel stemmen ongeldig zijn verklaard was Jachmien Pinedo als de kippen bij om de electorale raad de schuld te geven want die hadden de fout van de media moeten corrigeren. Sinds wanneer is de electorale raad verantwoordelijk voor wat de gekken op TV en Radio schreeuwen, als ze zich daarmee bezig gaan houden hebben ze een dagtaak aan.

  Blijkbaar ligt het niet in de aard van Jachmien Pinedo en haar kut zender om hun fouten toe te geven. Wat een engerd zeg!!!!!

 2. Het is niet anders .
  Ik zou hem aanraden , koop een hengel en ga lekker vissen .
  Riba un rust .

 3. De Rechtsstaat

  Best wel een beetje eng dat in deze één instantie een belangrijk onderdeel van het reilen en zeilen van onze democratie beslissingsbevoegd is.

 4. Ten tijde van de PnP, liet meneer alles op zijn beloop gaan,en nu plots het licht gezien en verandering brengen in de corrupte troep waar hij zelf deel van uit maakte! Ga slapen man!

 5. Het kan verkeren… van partijleider bij de PNP naar een flutpartijtje dat niet eens door de voorverkiezing komt.

 6. Hij zat zich al rijk te rekenen. 13.000,– salaris per maand als sneeuw voor de zon, voor zijn neus voor goed erdwenen foetsi.
  Misschien dat hij samen met Julies Koko (die zit ook al dagen te huilen op zijn F.B) de yuana kweekerij van Anthony Godett kan overnemen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *