28 C
Willemstad
• vrijdag 19 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

PBC | Bisdom: huwelijk blijft tussen man en vrouw

Secco-Bisdom Willemstad | Persbureau Curacao
Bisdom blijft verzetten tegen: huwelijk gelijke geslacht | Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Een huwelijk tussen twee mannen of twee vrouwen is niet Gods plan. Dat zegt het Bisdom van Willemstad.

De Kerk reageert op de plannen van het Arubaanse parlement om mensen van gelijke sexe de mogelijkheid te bieden hun partnership te registreren. Het bisdom zegt niets te hebben tegen de nieuwe wetgeving, maar stelt wel dat een huwelijk alleen mogelijk is tussen man en vrouw. Omdat het instituut integraal onderdeel van de schepping.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

14 reacties

 1. Inderdaad het zgn geloof is sinds de Romeinen het in kaart brachten,het begin van al eeuwen durende ellende tot aan de dag van vandaag :Kijk de aanslag in Nice (Frankrijk )Afschaffen alle geloofsuittingen,zodat de mens weer De Mens is.De opgeslagen Milliarden komen dan ten goede aan daarvoor in aamerking komende Mensheid !!!

 2. Vele duizenden kinderen misbruikt door ‘leden’ vd Katholieke kerk daar zegt hij nix over.
  Armzalige hypocriet.

 3. Gelovigen beweren toch dat God alle mensen heeft geschapen ?
  Als dat zo is, waarom heeft hij dan sommige mensen en dieren als homofiel geschapen ? Dat is dus ook God’s wil en wie zijn de gelovigen om daar een oordeel over te vellen ?
  Dan oordeelt men dus over het werk van God, men bekritiseert het werk en volgens mij ga je dan je boekje, als gelovige, ver, maar dan ook heel ver te buiten.
  Maar goed, dat zou alleen maar zo zijn wanneer een god zou bestaan en helaas bestaat die niet. Derhalve is de gehele godsdienst onzinnig en achterhaald.
  Wanneer ik nu tegen jou zou zeggen dat ik denk dat ik iets van Elvis Presley in jou zie, dan verklaar je me voor gek. Maar wanneer iemand beweert dat hij god heeft gezien dan staan sommigen te juichen.
  Beetje hypocriet niet waar ?
  Laten we dus gewoon ophouden met religie en afspreken dat, wanneer je iets aan religie wilt doen, je dat achter de voordeur houdt, geen speciale behandeling meer opeist en geen oordeel meer velt over anderen. Zijn we allemaal even goede vrienden, mogen homoseksuelen ook trouwen, iedereen blij.
  Ben het wel met je eens dat homoseksuelen niet voor de kerk hoeven te trouwen, maar voor de wet wel, daar heeft de kerk niets over te zeggen.

 4. Een mening mag iedereen hebben, ook als je in sprookjes en hypocrisie gelooft. Corebusiness van rk kerk Maar de kerk moet zich zeker niet met wetgeving gaan bemoeien. De scheiding van kerk en staat zijn ze even vergeten?

 5. Dus de homo’s mogen nu in de kerk trouwen, waar de priesters eerder de kinderen misbruikt hebben. Ach ja een barter deal. Moet kunnen.

  De homo’s mogen de misbruikte kindjes dankbaar zijn. Heeft het misbruik toch nog enige nut gehad.

 6. En de kerk staat in de wereld? Dat lijkt duidelijk niet het geval. De bisschop legt de aanwijzingen van de Paus nogal benepen uit. Dat lijkt ons niet de opvatting van de Paus, zoals de bisschop die zo indringend denkt te moeten verwoorden. Ieder mens is geschapen naar Gods beeld en zijn gelijkenis. Ook degenen die op het eigen geslacht vallen. Als baby hebben we geen enkele zeggenschap hoe onze geslachtelijke voorkeur zal uitvallen. De kerk is bijzonder goed geoutilleerd om de eigen zonden zo opvallend te verbergen. Wat heeft de bisschop gedaan om kindermisbruik te voorkomen? Hoeveel dienaren Gods hebben zich niet aan onuitsprekelijke daden in naam van de Allerhoogste schuldig gemaakt. Dat mag wel? Renée van Aller&John de Vries

 7. Homohuwelijk mag niet zegt deze huichelaar, maar deze weiwaterpisser houdt wel de hand boven het hoofd van zijn “geestelijken” die niet met hun poten van kinderen af kan blijven. Misselijkmakend volk in jurken.

 8. “…maar geduld er moet iedereen voor het aangezicht van GOD verschijnen…”
  Ik niet. Daarbij, laat hem maar hopen dat ik niet voor zijn aangezicht verschijn.

  Maar laten we er eens van uit gaan dat het wel zo is.
  Ik denk dat ik hem pontificaal ga uitlachen en wijzen op de teringbende die hij “geschapen” heeft. Zelden iets gezien waar zoveel fouten en onzinnigheden bij elkaar zijn gegooid.

  Daarbij zou ik hem vertellen dat het een
  – een bijzonder onprettig figuur
  – kleingeestig
  – jaloers
  – homofoob
  – buitenissig
  – onrechtvaardig
  – meedogenloos
  – control freaky
  – bloeddorstig
  – wraakzuchtig
  – vrouwonvriendelijk
  – kindonvriendelijk
  – grillig
  – sadistisch
  – megalomaan
  – (volken-)moordenaar
  – racistisch
  – kinderlijk
  – misselijkmakend
  mannetje is, al het hier bovengenoemde aanwijzend in deel 1 van het grote sprookjesboek.

  (Ook van R. Dwakins)

 9. ik heb geen woorden om iets goed te zeggen over reactie van bepaalde mensen deze hebben geen respect voor GOD en ook leeft ze echt in hun eigen wereld.maar geduld er moet iedereen voor het aangezicht van GOD verschijnen die het goed doet en die het kwaad doet maak je niet druk je dagen en uren en minuten zijn geteld, waarom omdat het staat geschreven en als je niet lees weetje dat niet maar wijsheid is beter dan praten zonder na te denken. en als je luisteren naar BOB Marley dan ga je zelf tegen komen omdat je runner runner running away but you cant runner away from yourselft

 10. Wat ben ik blij dat ik geboren ben in een niet katholiek gezin en dat mijn ouders op Curacao mij in mijn jeugd weggehouden hebben bij die Roomse omgeving. Duidelijk is dat die volwassen kerels in witte jurken nog leven in de Middeleeuwen en uit de publiciteit blijkt dat een aantal sexueel gestoord is en niet van jongetjes kan afblijven. Waar RK overheerst, van de Fillipijnen tot Zuid-Amerika, is bij de bevolking ellende. En alles uit de naam van God.

 11. Ik heb er niets op tegen dat deze sprookjesbeweging een mening heeft over de wetgeving, zo lang niemand die mening maar serieus neemt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...