29 C
Willemstad
• dinsdag 28 september 2021 19:48

Laatste reacties

- Advertentie -

PB | Minister van Justitie deelt de bezorgdheid in de gemeenschap over afwijkend gedrag

Bewustwording in de gemeenschap alleen leidt ons naar een duurzame verandering.

Minister van Justitie en de politie hebben kennis genomen van de betreurenswaardige gebeurtenissen de afgelopen weken en delen de bezorgdheid in onze gemeenschap.

Gezien het aantal misdaad en tragische ongevallen in de eerste zes maanden van 2019 en vooral enkele treurige gebeurtenissen vorige week waarin jongeren onder 25 jaar waren betrokken geeft de Minister van Justitie de gemeenschap een beeld van haar repressieve en preventieve trajecten.

In het kader van de intensivering van de repressieve trajecten heeft de Politiekorps een aantal arrestaties verricht in de gevallen van atrako’s (in woningen) en afpersing waardoor enkele gevallen van misdaad zijn opgelost. Aan de andere kant namen we kennis van fatale verkeersongelukken door afwijkend gedrag, die een zorgelijke tendens in de gemeenschap aantonen.

- Advertentie -

Gezien de impact van misdaad op ons eiland, neemt de gemeenschap kennis van de stappen genomen om de zichtbaarheid van de politie op straat te verhogen. De samenwerking tussen de Politiekorps, VKC en de Militairen op Curaçao wordt nauwer de komende weken en maanden. Bij ministerieel besluit worden personen en automobilisten in bepaalde gebieden preventief gecontroleerd. De minister verzoek de gemeenschap om mee te werken met de autoriteiten tijdens de controles.

Binnenkort volgen er nog enkele veiligheidsmaatregelen die op dit moment niet kunnen worden bekendgemaakt.

Als de gemeenschap geen aandacht besteedt aan preventie zullen alleen repressieve acties het aantal misdaden en betreurenswaardige gebeurtenissen NIET verlagen.

Het Ministerie van Justitie is bewust van zijn belangrijke rol in de preventie van de misdaad maar alleen samen met alle groepen in de samenleving kunnen successen worden geboekt. Om dezen reden worden in augustus en september verschillende preventietrajecten in wijken en op school geïnitieerd samen met verschillende groepen in de samenleving. Misdaad wordt niet gepleegd in een samenleving met sterk gedrag. Misdaad in een land begint bij het gebrek aan normen en waarden in de gemeenschap dat in toenemende mate wordt getolereerd. Een relatief grote groep tolereert verkeerd gedrag en moedigt het zelfs aan. Er is een subcultuur ontstaan met de gedachte: ‘slechte dingen zijn goed en goede dingen zijn slecht.’

- Advertisement -

Om deze reden is de voorwaarde voor het bestrijden van misdaad het volgde: als land moeten we onze normen en waarden herdefiniëren zodat ze worden versterkt. Instituten zoals de familie, wijken, overheidsorganisaties, particuliere organisaties, sociale, religieuze, sportieve en artistieke organisaties moeten hun verantwoordelijkheid nemen en jongeren opvoeden om verantwoorde keuzes te maken. Zodoende komen minder mensen in contact met Justitie.

Justitie doet al het mogelijke, preventief en repressief om misdaad in ons land te bestrijden. Ze vertrouwt erop dat ze de medewerking van de bevolking krijgt zodat we samen een gezonde en veilige gemeenschap kunnen bouwen!

Bron: Persbericht Ministerie van Justitie

- Advertisement -

Artikel delen

11 reacties

 1. Wat is nu erger

  Een choller die wat belkaarten steelt waarde 100 naf..

  of een politica die voor 20 duizend op snoepreisjes gaat en zijn byside op de loonlijst laat zitten voor 10 duizend per maand terwijl die persoon nooit werkt.

 2. “Binnenkort volgen er nog enkele veiligheidsmaatregelen die op dit moment niet kunnen worden bekendgemaakt.”
  Met andere woorden, je hebt geen idee wat je met de situatie aan moet.

 3. Ik heb het al vaker gezegd en zal het nog maar een keer herhalen:

  Opvoeding, opvoeding en nog eens opvoeding.

  Dan geef je vanzelf het goede voorbeeld. Helaas hebben onze politici ook geen goede opvoeding gehad, hebben ze ook geen besef van normen en waarden, dus begrijp ik niet waarom ze zo verbaasd zijn dat de jeugd volledig ontspoort ?
  Denkt men nu echt dat zij kunnen jatten wat ze willen en dat de rest van de bevolking zich netjes blijft gedragen ? Men krijgt het voorbeeld dat alles is toegestaan, dus dan pakt men ook wat men pakken kan. Zit inmiddels gewoon in de genen van velen.

  Dat het eiland daardoor nooit en te nimmer enige vooruitgang zal boeken snappen ze niet, maar zal hen ook een worst wezen. Zolang zij maar genoeg weten te jatten voor henzelf en hun vrienden zijn er geen problemen. ALthans, dat denken ze

 4. De politie kan niet uitbreiden doordat deze asociale regering zoveel persoonsbeveiliging hebben. Dat loopt in de miljoenen pjr.
  Shame on these a-wipes.

 5. Voor al die zinloze snoepreisjes van statenleden, ministers en aanhang kan ons politiekorps fors worden uitgebreid.
  Oplossingen van onze maatschappelijke problemen begint bij zero tolerance corruptie

 6. Wij waren ook bezorgd toenwij hoorden dat deze joker minister van justitie werd, goed om te weten dat hij nu ook onze bezorgdheid deelt.

 7. Misschien geeft de (R)overheid zelf de verkeerde signalen, de helft van alle misstanden die ik hier lees worden begaan door diezelfde overheid.
  Die overvallen etc. is maar kruimelwerk vergeleken wat bepaalde figuren uit de overheid zich toebedelen en ook lachend mee wegkomen.
  Dus ruil die gezichtsbedekking en pistool maar in voor een maatpak met stropdas en je kunt publiekelijk je slag slaan

 8. Te beginnen met grote schoonmaak houden onder de graaiers en criminelen van de overheids instanties, parlement en overheid zelf.
  Stuur eerst deze naar een heropvoedings kamp. Betreffende het leren van normen en waarden.
  Daarna of tegelijkertijd razzia’s in wijken en verblijfplaatsen, woningen van bepaalde mensen.
  Volgens mij heeft de KPC de beschikking over een burger auto voor surveillance op asociaal rijgedrag. Maak er gebruik van.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AD | R. Kelly schuldig bevonden aan mensenhandel voor seks: belangrijke spil in ronselen meisjes

Mark den Blanken | Algemeen Dagblad Zanger R. Kelly (54) is door de rechtbank schuldig bevonden aan mensenhandel. Hij heeft decennialang vrouwen en minderjarige meisjes gerekruteerd voor seks....

Democracy now! | Tuesday, September 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nederland pakt gokmaffia Curaçao aan

Nederland gaat de gokmaffia op Curaçao flink aanpakken. Dat kondigde voorzitter René Jansen van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Kansspelautoriteit (Ksa) maandag aan in de...

Nu.cw | 93 procent van coronapatiënten CMC niet volledig gevaccineerd

Van de 181 opgenomen coronapatiënten in het Curaçao Medical Center (CMC) zijn 169 personen niet of niet volledig gevaccineerd. Dat is 93 procent van de ziekenhuisopnames in...

Nu.cw | ENNIA: “Foute berichtgeving pensioenbetalingen september”

De pensioenbetalingen in de maand september worden gewoon uitbetaald door ENNIA. Dat bevestigt de directie. Op sociale media gaat een bericht rond waarin wordt vermeld dat de...
- Advertentie -