ParadiseFM | Financiele steun The Daily Herald

Volgens Van Raak is het nodig dat de bewoners van Statia en Saba de krant kunnen blijven lezen

Tweede Kamerlid Ronald van Raak wil dat Nederland financiële steun geeft aan de krant The Daily Herald die op Sint Maarten verschijnt, maar ook onder meer op Sint Eustatius en Saba verschijnt.

Volgens Van Raak is het nodig dat de bewoners van Statia en Saba de krant kunnen blijven lezen. Zoals bekend geeft Nederland steun aan media op de BES-eilanden die het door de coronacrisis moeilijk hebben.

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “ParadiseFM | Financiele steun The Daily Herald

 1. @Mark, wellicht heb ik het wat ongelukkig opgeschreven. Van Raak is inderdaad lid van de Tweede Kamer en behoort dus tot de overheid. Wat ik wilde aangeven is dat zijn mening niet perse de mening is van de gehele Tweede Kamer. Het principe hoeft dus niet te verschuiven.

 2. @Rudy
  Hoewel ik dat niet met zoveel woorden heb gezegd blijkt de 2de Kamer, en dus de heer Van Raak, wel degelijk onderdeel te zijn van de Rijksoverheid.
  Even googelen. Maar dat was het thema niet.
  Of alle media onafhankelijk dienen te zijn is te bediscussiëren. Schooltelevisie bijvoorbeeld?
  Maar in ieder geval wel de commerciële kranten.

 3. @Mark, ik wil niets af doen aan je opmerking, maar Ronald van Raak is niet de overheid. Ondanks dat ik Van Raak respecteer voor wat betreft zijn inzet voor de eilanden, hier lijkt het een actie voor de bühne. Media dient onafhankelijk te zijn en daar heb je helemaal gelijk in.

 4. Ik meen te weten dat de Nederlandse overheid kort na de orkaan Irma, toen de Daily Herald ook om Nederlandse steun vroeg, gezegd heeft dat een overheid principieel nooit een krant kan subsidiëren. Een krant dient namelijk onafhankelijk te zijn zonder overheidsinvloed. Principe intussen aan het schuiven?
  ( offtopic: een buitenlander zei mij ooit: als een Nederlander zegt “in principe heb je gelijk” dan heb je geen gelijk. Haha).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *