30 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 17:55

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Curaçao accepteert noodsteun Nederland

Minister Girigorie is akkoord gegaan met de hulp vanuit Nederland, maar volgens hem heeft Nederland een machtspositie en maakt het daar misbruik van | Jeu Olimpio

Arbeidsminister Hensley Koeiman maakte zojuist op de persconferentie bekend dat Curaçao de noodsteun en de bijbehorende voorwaarden van Nederland accepteert. Volgens Koeiman hebben we geen andere keus.

Het gaat om een renteloze lening. De komende week gaat de regering aan de slag met de hervormingen waar Nederland wederom een deadline voor heeft gegeven.

Minister Girigorie van Justitie voegde er aan toe dat het Corona virus voor grote problemen heeft gezorgd. Men moest kiezen tussen mensenlevens en de economie. Daarom is ook akkoord gegaan met de hulp vanuit Nederland.

- Advertentie -

Hij benadrukt dat hij wel pijn doet. Volgens Girigorie heeft Nederland een machtspositie en maakt het daar misbruik van.

Bron: ParadiseFM

Naschrift KKC

De Rijksministerraad cornavirusmaatregelen liquiditeitsvoorwaarden voor Aruba, Sint Maarten en Curacao. Met dank aan een trouwe lezer. Indien niet leesbaar en/of downloadbaar in verschillende browsers, klik hier in PDF.

- Advertisement -

2020 05 13 – RMR 2de Liquid… by Knipselkrant Curacao on Scribd

- Advertisement -

Artikel delen

20 reacties

 1. Opmerkelijke uitspraak van Girigoro: volgende week gaan we er mee aan de slag. Terwijl je eerst roept dat dit de grootste crisis op Curacao ooit is, ga je eerst 4 vrije dagen nemen? Ik had eerder een voortvarende toezegging verwacht in de trant van ‘Morgen gaan we met kerngroep uit het kabinet en de ministeries aan de slag om concepten, tijdlijnen en planningen voor te bereiden’. De deadlines in het aanvaarde aanbod zijn hard, anders houdt het over 5 weken op. deze laat-maar-waaien uitspraak getuigt niet van slagvaardigheid!

 2. Zo vader zo zoon, antillen zijn net als kinderen voor zijn ouders hetwelk nederland, gelijk de burgers kinderen zijn voor de regering. Zo regering zo volk. Nederlandse en Antilliaanse volk lijden onder de zelfde systeem die niet behoorlijk werkt door zelf verrijking. Meeste regeerders hebben direct of via via zelfs aandelen in de grootste bedrijven, aldus gesloten vennootschap en gebruiken elke steun naar hun eigen voordeel. Dus het maakt niet uit of ze het accepteren, het is toch een winst voor hun. Hoe kan je een hongere overslaan en een verzadigde volop ondersteunen?
  En waar is de omzet die grote bedrijven al maken voor decenas ? Dat omzet kan makelijk deze crisis overbruggen zodat de minder bedeelden beter van de steun kunnen gebruiken. Maar nee het systeem is gemaakt door ongelijkheid. Dus reset is van node en het komt zwz. Vroeg of laat…..

 3. Laten we hopen dat dit de laatste stuiptrekking van een generatie waardeloze politici is.

  Ook in de bijbel heeft God aan Abraham en zijn nakomelingen beloofd dat zij ooit het beloofde land zullen betreden maar door de zonden van die generatie liet God hen 40 jaar lang door de woestijn dolen totdat er een generatie was die vrij van zonde was.

  Na veertig jaar rondgezworven te hebben in de Sinaïwoestijn trokken ze onder aanvoering van Jozua Kanaän binnen. Een land waar alles in overvloed was, geen honger, geen ziektes, geen corruptie, zelfverrijking en nepotisme.

  Zolang deze generatie politici en hun vrienden, Sluis, De Geus, Ys en anderen aan de touwtjes blijven trekken, zullen we door de woestijn blijven dolen en het beloofde land niet bereiken.

 4. …”Curaçao accepteert steun”….

  Maar meneer Girigorikon het niet nalaten om een trap na te geven en te vermelden dat NL misbruik maakt van haar machtspositie?

  Wat hebben al zijn regeergenoten de afgelopen 10 jaar gedaan, naast gigantisch misbruik maken van hun machtsposities?

  Deze onmachtspositie heeft mr Girigori allemaal aan zichzelf en zijn mederegeerders te danken.

 5. Zou mij niets verbazen dat ruggie opeens ziek is omdat zijn ego dit gezichtsverlies niet aan kan.
  Wat gebeurt er met het salaris van onze gouverneur?

 6. ASO : de kwestie is simpel. De regering heeft er in 10 jaar een financiële en economische puinhoop van gemaakt . Empty pockets en geen idee hoe het verder moet. Dus smeken om geld bij NL. En dan geldt :wie betaald, bepaald. Zo werkt dat in de grote mensen wereld.

 7. Noodsteun voor Curacao.
  Maar de soldaten die vuur maken voor de stuurders.
  Jullie worden belazerd.
  Ze zeggen wel voor meer.
  Maar er is geen meer voor dit
  Locura. Er is niks meer.
  Er is alleen meer als de vliegtuigen vliegen.
  En als de toeristen landen en verbruiken.
  Anders niet.
  laat ze geld zien.

 8. Grand Aplausos voor Nederland! Take it or leave it!
  Jullie moeten blij zijn dat jullie nog in het koninkrijk zitten anders waren jullie al lang naar de kloten geweest.. Gracias..

 9. Nederland stelt niets dan heel redelijke eisen die een vader ook zou stellen als hij met geld een kind van hem in nood helpt.

  Met daarbij de toezegging dat als Curacao verbeteringen doorvoert de leningen worden kwijtgescholden.

  Maar leuk om terug te gaan naar het begin van de crisis, toen Curacao Nederland om een onvoorwaardelijke gift van 800 miljoen vroeg, inclusief 26 miljoen voor bevriende consultants.

  Henry Jourdain had zijn facturen al klaar leggen.

 10. Het bla bla van de ministers is alleen voor de bühne en maakt deel uit van het politieke spel. Men kan het verkopen aan de bevolking. Dus wat maakt het uit. Nederland tevreden en Curaçao tevreden.

 11. @pelican: volkomen met je eens. Nederlandse belastingbetalers die dit spugen in de hand die hen voedt lezen, zullen zich dit in de toekomst goed herinneren.

 12. Triest dit soort figuren. Juist iemand als G die zich altijd zo ‘om kidz’ bekommerde voor hij de politiek in ging.
  Ik hoop dat hij zijn geblaat en handelwijze uit kan leggen aan de duizenden kinderen hier die dagelijks afhankelijk van een voedselpakket zijn. Hij past helemaal bij de rest van deze ‘pret-regering’. Veel geblaat geen enkele inhoud.
  Schaamteloos figuur dit.

 13. Kijk en bij de volgende verkiezingen zal men weer PAR/MAN/PIN kiezen. Waarom? Nou ja we moeten MFK, PS en KdNT niet toelaten om te winnen, enne ja het is kiezen tussen twee kwaden. Tevens zullen er velen zijn die zeggen K. e makambanan nan mama kijk hoe hun de arme regering dwingt. In mijn kennissenkring krijgt ik dat soort dom geblaat ook al over de whatsapp. Ik antwoord hun steevast, ga je verdiepen in de situatie en hou verder je mond want er komt alleen onzin uit. Maar ja nu heeft de regering van Curacao het wel zo kunnen draaien van “Nederland maakt misbruik van de situatie”. Ja natuurlijk want voor de Corona ongein was Curacao een welvarend land, met een integere regering, parlement en zeer kundige overheids directeuren. Houd toch op. Laat hun de voorwaarden uitvoeren en geef ze als nog niks is mijn advies. Ga het geld maar weghalen bij Super Mario in Colombia, Maria kleuterschooljuf, en al de consultants. Geef het geld niet aan de regering maar direct aan de bevolking.

 14. Het is toch uiteindelijk een mooie dag geworden. Ain’t gonna lie : I was fearing the worst. En nu aan de slag naar een betere toekomst, en nu transparantie en geen corruptie meer.

  Nu de belangen van het volk voorop, de toekomst van Curaçao voorop. Groeipijnen zullen er altijd wezen, die waren er eenmaal al aanwezig vanaf de dag dat je geboren wordt.

  Het is immers door groeipijnen te overtreffen dat een mens groeit en gaat van een pupu-kason baby naar een volwaardig volwassen mens.

 15. Wie zijn billen brand moet helaas op de blaren zitten en dat doet pijn. De corona crisis heeft enkel als katalysator gefunctioneerd voor zaken die al veel langer structureel verkeerd waren. Het getuigd van weinig visie en leiderschap om derden (Nederland) de schuld te geven van pijnlijke maar noodzakelijke maatregelen. Maatregelen die grotendeels noodzakelijk zijn vanwege mismanagement en visieloos bestuur van Curacao, maatregelen die de bestuurders grotendeels aan zichzelf te wijten hebben.

 16. . “Men moest kiezen tussen mensenlevens en de economie. Daarom is ook akkoord gegaan met de hulp vanuit Nederland.”

  Het ligt niet aan ons wij hebben de juiste keuze gemaakt om de burgers te beschermen. En vinden dat Nederland niet zijn afspraken nakomt.

  Nee girigorie dat is niet waar! Julie hadden al een onhoudbare situatie gecreëerd voor corona. Er was al meerdere malen op hervorming aangedrongen maatregelen zijn ook toegezegt en bij herhaling niet uitgevoerd..
  Julie hebben zelf de corona gebruikt in een poging om de falende politiek en financiële misstanden te verdoezelen. En het is, in elk geval voor Nederland, niet gelukt.
  Nu ga je nog een poging wagen om het nog een keer te doen bij je electoraat, die Julie zelf dom gehouden hebben. En het zou Julie best nog wel eens kunnen lukken ook.

 17. ….”Hij benadrukt dat hij wel pijn doet. Volgens Girigorie heeft Nederland een machtspositie en maakt het daar misbruik van”….

  Zielige slachtoffer en vingerwijs retoriek van een typische zwakke leider, die nu nog snel op de valreep met de typische laffe anti makambaland retoriek aan komt zetten.

  Nederland moet de teugels nog veel strakker aantrekken.

 18. Het doet pijn, ach arme. Hoeveel schendingen van de mensenrechten zouden zijn inziens nog nodig zijn geweest voordat deze regering zelf deze hervormingen hadden doorgevoerd?

 19. “Hij benadrukt dat hij wel pijn doet. Volgens Girigorie heeft Nederland een machtspositie en maakt het daar misbruik van.”

  Curacao moet het zichzelf kwalijk nemen dat ze in een positie is terechtgekomen waarin dit machtspel mogelijk is. Hand in eigen boezem steken, verantwoordelijkheid nemen. Weg met de Calimero mentaliteit.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -