31 C
Willemstad
• zondag 24 oktober 2021 16:48

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | Overleg herstart toerisme eilanden

Een informatiebord op een strand bij Willemstad. De stranden waren enkele weken nagenoeg verlaten, maar het openbare leven op Curacao komt weer op gang nadat de lockdown wordt versoepeld | Foto Prince Victor/ANP

In de eerste week van juni zal het Caribische Outbreak Management Team praten over de heropening van het toerisme in de Caribische delen van het Koninkrijk.

Dat kondigt minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid aan in een brief aan de Tweede Kamer. Dat team bestaat uit functionarissen van het RIVM, de afdelingen Publieke Gezondheid van de eilanden en de lokale ziekenhuizen.

De epidemiologische situatie is volgens De Jonge stabiel en de eilanden nemen maatregelen om intern weer open te gaan.

- Advertentie -

Bron: DolfijnFM

- Advertisement -

Artikel delen

5 reacties

 1. Laatste mag sterven daar op je eiland, hun hebben toeristen nodig niet aan de Zoom te rusten hebben hun niet nodig.
  Ik hoop dat niemand daar op vakantie gaat voor dit jaar en dan voelen de overheid dat !!!
  De hele team op Curaçao die deze beslissing had genomen denk ik hun moeder heeft ze zittend op de wc pot gebaren dus die heeft ze uitgepoept !!!!!

 2. ASO: de meeste vakanties worden geboekt voor twee, drie of hooguit vier weken. Dus, het begin van je vakantie is twee weken opgesloten (gedetineerd) zitten in een kamer waar je niet wilt zijn, onder strikte controle, tegen idiote kosten die je zelf moet betalen.
  Iedereen met meer dan 1 werkende hersencel kan bedenken dat dit nooit gaat werken. Een absurd plan.
  Voor vertrek testen. Met een certificaat het vliegtuig in, anders niet. En hier alle regels volgen. Dat is een aanvaardbaar risico waarmee misschien weer iets op gang komt.

 3. Ik heb voor 4 weken een vakantie geregeld op Curacao, vliegticket al vroeg in het jaar geboekt en betaald, appartement geregeld en betaald, auto gehuurd en al betaald…ik wacht met spanning op de voorwaarden die gelden tijdens mijn geplande vakantieperiode.

  Niemand zit te wachten op een duur verblijf van 2 weken in een hotel (a 200 dollar per dag) waar je wordt opgehokt en het hotel niet mag verlaten en daarna (misschien) mag doortrekken naar het geregelde onderkomen. Ik verzeker je…niemand gaat binnen fase 1 naar Curacao.

  Mijn dringende advies aan het CTB: Meld de toerist hoe de timetable eruit ziet. Leg uit aan welke fasen worden gedacht en hoe lang een fase duurt. Je stelt hiermee de toerist in staat om zelf te besluiten in welke fase je dan (passend bij persoonlijke situatie) alsnog op vakantie wilt naar Curacao. Nu legt het CTB alleen uit wat fase 1 inhoudt. Wees transparant en zet in op een snelle (gecontroleerde) opstart van het toeristenseizoen. Dat brengt geld in het laadje.

  Nu blijft de toerist in grote onzekerheid. Dat leidt tot onnodige economische schade aan het eilandje. Denk groot, wees precies.

 4. Het huidig pakket :

  “Voor fase 1 wordt gericht op het verkopen van pakketten aan personen die geïnteresseerd zijn in een reis naar Curaçao voor minimaal 7 en maximaal 180 dagen en die bereid zijn de eerste 14 dagen in verplichte quarantaine te verblijven in aangewezen accommodaties.”

  That’s a hard sell. Waarom niet testen bij aankomst op het eiland ?

  Zie je het al ? Toerist heeft drie weken geboekt voor een relaxing vacation on the lovely island of Curaçao en dan om daarvan twee weken in quarantaine te vertoeven. Twee weken lang L Look out of the window and enjoy the view !

  Gimme a break !

 5. De eilanden nemen maatregelen om intern weer open te gaan. Dat is het juist niet, we worden hier door randdebielen (meer kan ik niet van maken) geregeerd. Zodra hier een interne besmetting is, hangen we want dit kabinet open de economie zonder voorzorgsmaatregelen.

  De enige maatregel die tot nu toe bekend is, hou 2 meter afstand, als een besmet iemand in een gesloten ruimte hoest heeft niemand wat aan die 2 meter. Er is geen peil op te trekken, de economie kapot maken en weer alles openen omdat het moederdag is.

  Het is allemaal geen hoge wiskunde, klanten mogen van toiletten in de horeca gebruik maken, meeste toiletten hebben nog handdoeken hangen, geen vloeibaar zeep (voor zover ze überhaupt zeep hebben), geen wegwerp papieren handoeken en er wordt niet na elke bezoeker gedesinfecteerd.

  Dat politici zichzelf op de borst kloppen dat zij de corona onder controle hebben is niet dankzij hen maar ondanks hun.

  Het zijn dezelfde randdebielen die vinden dat ze 14000 plus per maand moeten verdienen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Opnieuw coronadode in het CMC

Persbureau Curacao Op Curaçao is opnieuw een dodelijk slachtoffer gevallen als gevolg van Covid. Die viel in het CMC. In totaal zijn nu 173 mensen overleden door het...

PBC | SDKK: geen enkele gevangen heeft vier vingers verloren

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- De SDKK is niet blij met het nieuws dat een gevangene vier vingers is verloren door slechte medische zorg vanwege een worminfectie. Dat nieuws gaat...

PBC | CBCS: Economische opleving geen garantie voor duurzaam economisch herstel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dit jaar stijgt het bedrag dat Curaçaoënaars met elkaar verdienen nauwelijks, maar volgende jaar komt het bruto nationaal product in de buurt van 6,2...

Volkskrant | Machtigste drugsbaas van Colombia opgepakt na jarenlange klopjacht

De politie en het leger van Colombia hebben zaterdag tijdens een gezamenlijke operatie de leider van de beruchte drugsbende Clan del Golfo opgepakt. Het land had een...

DH | RST arrests two in fraud investigation linked to post-Irma cleanup at PJIA

PHILIPSBURG--On Friday October 22, 2021, the Recherche Samenwerkingsteam (RST) arrested two people and conducted searches at two houses and at the addresses of two businesses on Sint...

Ingezonden | Praise The Lord, The Lord be praised

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...
- Advertentie -