28 C
Willemstad
• zaterdag 20 augustus 2022

Laatste reacties

ParadiseFM | China wil Venezuela helpen met stroomstoring

Gister werd de stroom in veel delen wel weer hersteld, maar in Caracas en de grensstreek met Colombia is nog steeds geen elektriciteit. Inwoners van Caracas vullen flessen water. Door de stroomstoring is er geen stromend water.

China wil Venezuela helpen met het herstel van het elektriciteits net. Ze hebben vandaag hun hulp aangeboden nadat president Nicolas Maduro de Amerikaanse tegenpartij Donald Trump beschuldigde van cyber-sabotage die het Zuid-Amerikaanse land in zijn ergste black-out stortte.

In een toespraak in Beijing zei een woordvoerder het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken dat China rapporten had ontvangen dat het elektriciteitsnet was uitgevallen als gevolg van een hackaanval. Hij uitte zijn bezorgheid en gaf aan dat China bereid is om hulp en technische ondersteuning te bieden.

De stroom in Venezuela is sinds donderdag in veel delen van het land uitgevallen. Gister werd de stroom in veel delen wel weer hersteld, maar in Caracas en de grensstreek met Colombia is nog steeds geen elektriciteit.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. China leende Venezuela tussen de 53 en 62 miljard euro, ze blijven er bovenop zitten want willen het op 1 of andere manier graag terughebben. Het was bedoeld voor sociale en econ projekten en impulsen maar helaas verdween veel in de zakken van Chavez cs en corrupte ambtenaren.

  2. China geeft op verschillende signalen af aan ‘havikken’ die aasen op de ‘rijkdommen’ van Venezuela. Technische steun en hulp met het energienetten zal de ‘footprint’ van China bij onze zuiderburen enkel vergroten. Hopelijk let PMO Arawak ook op!

  3. De enige oplossing voor Venezuela is als de olieprijs plotseling omhoog schiet of als Maduro opstapt en bedrijven weer gaan investeren in Venezuela.

    Aangezien dat eerste niet zal gebeuren, is China bezig om Maduro kunstmatig in leven te houden.

    Het is hetzelfde wat ik heb met de randdebielen in Nederland die hier tweede hands schoolmeubilair en andere afgedankte spullen naar toe sturen. Ze houden een kabinet dat hersendood is kunstmatig in leven.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...