28 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

PAR stuurt brief naar formateur

Bereid om aan te schuiven

WILLEMSTAD — De PAR was rond het middaguur bezig met een brief aan formateur Glenn Camelia, bevestigt PAR-voorzitter Zita Jesus-Leito.
In de brief geeft de partij aan dat zij weer bereid is om met de formerende partijen PS, Pais, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran om de tafel te gaan zitten.

————————————————-

- Advertentie -

 

Sulvaran houdt deur open voor PAR

WILLEMSTAD — Onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran gelooft niet in een coalitie van maar 11 van de 21 zetels in de Staten. Sulvaran, die afgelopen vrijdag met de PAR-fractie brak, is van mening dat de gele partij zich bij de huidige formerende partijen Pais, PS en PNP moet aansluiten, om zo de toekomstige regering van het land Curaçao een solide basis te geven.

Sulvaran heeft de hele ochtend uitgetrokken om verschillende media langs te gaan en zijn kant van het verhaal te vertellen over de ontwikkelingen op formatiegebied.
Tijdens verschillende media-optredens brak Sulvaran nogmaals een lans voor een brede coalitie.

De huidige coalitie bestaande uit PS, Pais, PNP en Sulvaran zelf, die op de steun van elf zetels in het parlement kan rekenen is te smal, aldus Sulvaran.
Hij merkte op dat in de lokale politieke geschiedenis, coalities die over een minieme meerderheid in het parlement beschikken het in de regel maximaal twee jaar volhouden.
Volgens hem was het de PAR, die het in combinaties met andere partijen was gelukt om in de recente politieke geschiedenis met een minieme meerderheid een hele regeerperiode uit te zitten.

In zijn verhaal stelde Sulvaran vanochtend dat zijn acties van afgelopen vrijdag moesten worden gezien als een handeling om de deur voor de PAR open te houden.
Dit was zijn motivering om de intentieverklaring als onafhankelijk Statenlid te ondertekenen.
Hij benadrukte dat de deur nog steeds open staat, maar dat de gele partij wel naar binnen moet stappen.

In het belang van Curaçao dient er volgens Sulvaran een samenwerking te komen tussen de PS en PAR, de twee grote tegenpolen in de politiek.
Hierdoor zal er een eind komen aan de continue discussie tussen Ja en Nee, terwijl ook de verdeeldheid op het eiland tot het verleden zal gaan behoren.

Sulvaran benadrukte verder dat samenwerken met de MFK voor hem geen optie is.

“Als de PAR samen zou zijn gaan werken met de MFK, had ik mijn ontslag ingediend.”

Sulvaran raakte tijdens het vraaggesprek op een bepaald moment behoorlijk geëmotioneerd, toen hij het over zijn broers, journalist Merril ‘Lilo’ Sulvaran en advocaat Eldon ‘Peppy’ Sulvaran, had.

In de afgelopen periode stonden de drie veelvuldig tegenover elkaar in het debat over de politieke toekomst van het eiland.
Sulvaran, die zichzelf nog steeds als lid van de PAR beschouwt, is van mening dat de drie broers ooit aan dezelfde kant zullen staan.
Vanochtend was Sulvaran onder meer te horen op Tele- Curaçao en de radiostations Radio Direct, Radio MAS en Curom/Z-86.

 Ontslag’ broer als woordvoerder

Onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran gaat vanaf nu als zijn eigen woordvoerder optreden.
Dit heeft hij vanochtend verklaard in een interview op Radio Direct. Sulvaran heeft vanochtend vroeg zijn broer Merrill ‘Lilo’ Sulvaran, tevens directeur/eigenaar/hoofdredacteur van ochtendblad Vigilante, die sinds vrijdag als zijn woordvoerder optrad, van deze taak ‘ontslagen’.
Volgens Sulvaran lagen er twee redenen ten grondslag aan zijn besluit om zijn broer als woordvoerder te laten optreden.
Zelf wilde hij niet praten omdat hij de ‘zaken wilde laten rusten’, en zijn broer Lilo wist als een van de weinigen wat er afgelopen vrijdag precies gebeurd is.

 

 

 

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -