29 C
Willemstad
• zaterdag 2 december 2023

CC | Thieves use drones for business break-ins

WILLEMSTAD – In an investigation into business break-ins, the police have arrested several suspects, including a man skilled in operating a drone. During the investigation, this suspect...

DH | Solicitor-General requests 17-month sentence on first day of Frans Richardson’s

The “LEA building” in Philipsburg. PHILIPSBURG--Considering it proven that Frans Richardson (55) accepted bribes totalling US $94,800 and abused his position as a Member of Parliament (MP), the...

Telegraaf | Trump verliest presidentiële immuniteit in zaak Capitoolbestorming

WASHINGTON - Het Amerikaanse Hof van Beroep heeft besloten dat Donald Trump geen presidentiële immuniteit heeft in de verkiezingszaak rond de bestorming van het Capitool. Dat betekent...

Democracy now! | Friday, December 1, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 1 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Curaçaose masterlicentiehouder Antillephone faciliteert gokbedrijf met overtreding anti-witwasregels

Persbureau Curacao DEN HAAG – Gokbedrijf Betent, in Nederland bekend van de onlinekansspelen van BetCity en opererend onder een ‘masterlicentie’ van Antillephone, heeft een boete van drie miljoen...
- Advertisement -spot_img

Jardim ziet ruimte

HomeNieuwsJardim ziet ruimte

WILLEMSTAD — Demissionair Financiën-minister José Jardim ziet voldoende ruimte voor maatregelen die niet te pijnlijk zullen zijn. Dit verklaarde hij onlangs tijdens een Centrale Commissie-bijeenkomst van de Staten. Jardim denkt hierbij aan maatregelen als differentiatie bij de heffing van omzetbelasting en grondbelasting en het niet een-op-een vervangen van ambtenaren.

Jardim presenteerde zijn voorstellen tijdens een Centrale Commissie-bijeenkomst van de Staten, waarin hij onder meer inging op het onderwerp van extra fondsen om de verwachte uitgaven van de overheid in de komende jaren te kunnen dekken.
Een van de voorbeelden die hij aanhaalde is de verhoging van de omzetbelasting (ob).
De demissionaire minister stelde dat gekeken wordt naar de mogelijkheid van ‘hoe duurder een product, hoe meer belasting’.
In dit verband noemde hij de mogelijkheid van een hoger ob-tarief voor luxe producten, zoals jachten en dure auto’s, maar ook alcohol.

Jardim had het in zijn presentatie ook over de kasregisters die door de regering zijn ingevoerd. Hij rekende voor dat dit systeem in potentie een extra bedrag van 15 miljoen gulden aan structurele inkomsten voor de overheid met zich mee kan brengen.
Jardim maakte ook melding van een mogelijke bezuiniging van 65 miljoen gulden op de operationele kosten van de overheid.
Ook noemde hij de mogelijkheid om niet alle ambtenaren bij hun pensionering door een nieuwe kracht te vervangen, maar om eerst te kijken naar de manier waarop de vrijgekomen functie invulling moet krijgen.
De demissionaire minister hield zijn toehoorders voor dat niet getracht moest worden om de zorgwekkende financiële situatie van het land Curaçao in een keer te willen oplossen door vergaande maatregelen te nemen.
Dit zal volgens Jardim leiden tot sociale onrust en een mogelijke stijging van de werkloosheid.
Hij hield een pleidooi voor een door de gemeenschap gedragen oplossing.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties