25.7 C
Willemstad
• dinsdag 31 januari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

Ook onregelmatigheden met verkeersborden’

verkeersbordenWILLEMSTAD — Behalve bij de gunningen voor verkeersdrempels en wegreflectoren, heeft Stichting Wegenfonds Curaçao (SWC) ook haar bedenkingen bij de gunning voor de levering van verkeersborden met bevestigingsbeugels.

Dat schrijft SWC in een brief van 11 maart aan de (waarnemend) directeur van de uitvoeringsorganisatie Openbare Werken (OW).
Gisteren berichtte deze krant al over het verzoek van SWC om nadere informatie omtrent de gunningen van verkeersdrempels en wegreflectoren.
De uitvoeringsorganisatie wordt nu doorgelicht door overheidsaccountant Soab.
Ook werd de toegang ontzegd aan directeur Raymond Florentina en zijn medewerker en rechterhand Hensley Basilio.

SWC stelt dat uit het door OW overgelegde gunningsadvies blijkt dat B-Proof Technology BV zich had ingeschreven voor de levering van 3276 verkeersborden, 10 minder dan het beoogde aantal.
Ook had B-Proof zich voor de levering van 6000 bevestigingsbeugels ingeschreven, in plaats van de vereiste 10.000 beugels.

“Dit betekent 60.000 gulden minder op de inschrijfsom, namelijk 4000 maal 15.
Tevens staat dat B-Proof bevestigt dat dit een omissie betreft en dat zij hun prijs doen nakomen voor de correcte hoeveelheden.
Deze brief is niet bijgevoegd”

, aldus de SWC. Toch kreeg B-Proof de gunning.

Op 18 april 2012 werd een openbare aanbesteding gehouden.
In het gunningadvies van OW wordt er melding van gemaakt dat het bedrijf B-Proof vier maanden later, op 8 augustus, de vereiste documenten bij OW heeft ingediend.
Het bedrijf zou volgens OW ‘redelijk voldoen’ aan de eisen, vermeld in het bestek.

Een van de vereisten voor deelname aan een openbaar bestek, is dat het bedrijf ingeschreven moet staan bij de Kamer van Koophandel (KvK).
Uit een KvK-uittreksel blijkt dat het bedrijf B-Proof pas op 8 juni 2012 werd ingeschreven. SWC wil weten of dit de normale procedure is.
Zeker nu blijkt dat B-Proof per 1 februari 2013 werd uitgeschreven uit het Handelsregister.

De laagste inschrijver binnen deze aanbesteding was Plastico-Danella NV, het bedrijf dat vier jaar geleden ook verkeersborden en bevestigingsbeugels aan de overheid heeft geleverd.
B-Proof Technology schreef zich in voor een bedrag van 646.920 gulden, terwijl Plastico-Danella NV dat voor een bedrag van 378.450 gulden deed.
Het argument van OW-directeur Florentina voor zijn keuze voor B-Proof Technology luidde dat de inschrijfsom van Plastico-Danella heel onwaarschijnlijk lijkt te zijn tegenover de inschrijfsom van al de andere inschrijvers.
Abnormaal laag.
Conform jurisprudentie mag deze inschrijving worden afgewezen, omdat niet zeker is of de inschrijver de overeengekomen condities waar kan maken.
Hierdoor komt de aanbestedende dienst voor een risico te staan.

Plastico-Danella NV staat al sinds 16 januari 1973 bij de KvK ingeschreven.
Eerder liet het bedrijf weten dat zij door de levering van vier jaar geleden, tegen dezelfde eenheidsprijs waarmee ze zich vorig jaar ook inschreven, ‘wel degelijk hebben aangetoond te kunnen leveren’.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -