NU | Nog altijd geen uitslag, Biden heeft vertrouwen in overwinning

Het wachten is vooral op de uitslag van Pennsylvania, een cruciale staat | ANP

Hoewel de uitslag van de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten nog altijd niet bekend is, wijzen de cijfers volgens de Democratische presidentskandidaat Joe Biden erop dat hij gaat winnen. Biden riep zaterdag in een toespraak Amerikanen wederom op geduld te hebben en te wachten tot alle stemmen zijn geteld.

Je kunt de ontwikkelingen ook volgen in ons liveblog.

“We gaan met een duidelijke meerderheid winnen”, stelde Biden in een toespraak vanuit zijn woonplaats Wilmington in de staat Delaware.

De presidentskandidaat wees erop dat hij een etmaal geleden nog achterstond in de staten Georgia en Pennsylvania en dat hij nu op weg is naar een verkiezingswinst in die staten.

“Met het winnen van Pennsylvania, Michigan en Wisconsin hebben we de ‘blue wall’ hersteld. Het tellen gaat langzaam, maar we moeten niet vergeten dat het niet slechts cijfers zijn. Die stemmen vertegenwoordigen mensen, die hun stem laten horen. En zij zullen gehoord worden.”

De 77-jarige presidentskandidaat heeft op dit moment 253 kiesmannen, zijn tegenstander en huidige president Donald Trump 214. Voor winst zijn minimaal 270 van de in totaal 538 kiesmannen nodig.
Alle ogen gericht op uitslag Pennsylvania

Het wachten is vooral op de uitslag van Pennsylvania, dat wordt gezien als een cruciale staat. Pakt Biden hier de winst, dan kan hij 20 kiesmannen op zijn naam zetten en heeft hij voldoende kiesmannen bereikt om zich de nieuwe president van de Verenigde Staten te kunnen noemen.

De kansen van Donald Trump zijn echter ook nog niet verkeken: wint de Republikeinse president Georgia én Pennsylvania, dan blijft hij nog in de race. Om nog een termijn te kunnen dienen als president, moet Trump dan in twee van de drie overgebleven staten North Carolina, Arizona en Nevada de meeste stemmen behalen.
Bron: Nu.nl

Een Reactie op “NU | Nog altijd geen uitslag, Biden heeft vertrouwen in overwinning

  1. Petje af voor Amerikaanse nieuwszenders die houden de kijker al 4 dagen aan de buis gekluisterd met “any moment now”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *