28 C
Willemstad
• zaterdag 13 april 2024

Extra | Journaal 12 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 11, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 11 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, April 10, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 10 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 9, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

NTR | MFK wil een open en transparant beleid

HomeMediaNTR | MFK wil een open en transparant beleid

Verkiezingen 2016, Caribisch Netwerk stelt de partijen voor: Deel 1 MFK
Door Deya Mensche

De kandidaten voor de MFK - foto: Deya Mensche
De kandidaten voor de MFK | foto: Deya Mensche

WILLEMSTAD – 30 september zijn er verkiezingen op Curaçao en Caribisch Netwerk maakt in aanloop daarvan een tweeluik van elke partij. We zochten Movementu Futuro Kòrsou (MFK) op bij hun hoofdkantoor in Saliña.

 

MFK is op 17 mei 2010 opgericht door Gerrit Schotte en Rudney Garmes, enkele weken voor de verkiezingen. Ze slaagden erin vijf van de 21 zetels te behalen voor het eerste parlement van het land Curaçao. Het belangrijkste doel van de MFK is volgens partijleider Schotte een duurzaam Curaçao, waar het volk in een ‘gezonde en veilige natie’ leeft. De partij gebruikt wit, die puurheid en transparantie moet vertegenwoordigen, voor hun vlag. De blauwe, groene en rode letters moeten hun boodschap benadrukken.

Speerpunten
De belangrijke punten van het partijprogramma van de MFK zijn het voortzetten van het nationale plan voor de verbetering van wijken en het invoeren van een open beleid, door middel van een digitaal platform. Het platform moet de ontwikkelingen van het bestuur plannen en synchroniseren, onder meer voor de portefeuilles Onderwijs, Natuur en Milieu, Justitie en Financiën.

Kwalitatief onderwijs en ondernemerscapaciteit
De MFK staat voor het ontwikkelen van de ondernemerscapaciteit, waarbij iemand zijn idee makkelijk naar voren kan brengen uitvoeren, en zo werkgelegenheid schept. De partij wil de garantie geven op kwalitatief goed onderwijs, zodat de multiculturele en meertalige bevolking kan werken in de lokale financiële dienstverlening en toerisme. Hierbij wil de MFK gebruikmaken van de geografische positie van het eiland, die regionale kansen moet geven.

Young professionals
Ook wil de MFK de economische groei versnellen door het aantrekken van young professionals die naar Curaçao willen emigreren. De partij wil tussen de 1500 en 3000 arbeidsplaatsen creëren, met projecten die worden gesteund door lokale en buitenlandse investeringen.

Verkiezingen MFK Schotte | Extra
Verkiezingen MFK Schotte | Extra

 

Fossiele brandstoffen
De overstap naar fossiele brandstoffen, die Curaçao onafhankelijk moet maken van het huidige energiebeleid dat het eiland aan petroleum bindt, is bijzonder belangrijk voor de partij. Volgens de MFK zal dit controle geven over de economie en de kosten van levensonderhoud en zakendoen op Curaçao.

Tenslotte wil de partij een wet introduceren dat ook parlementariërs door directe stemmen van het volk gekozen kunnen worden.

Bron: NTR/CaribischNetwerk

 

 

Dit artikel is geplaatst in

12 reacties

 1. Hoezo Bethesda? Het is geen plaats voor (criminele en) psychiatrische patienten. Zou jij daar naast hem willen liggen wanneer je de top van je geriatrische ladder hebt behaalt? Doe nou es normaal en toon meer respect voor de inwoners of patienten van deze zorginstelling als je denkt beter te zijn dan dee vieze criminelen die jouw braakneigingen provoceert!

  Info Bethesda:
  “De Stichting exploiteert een verpleeghuis met een capaciteit van 160 plaatsen Er zijn in totaal vijf afdelingen; twee psychogeriatrische afdelingen en drie somatische afdelingen. Elke afdeling wordt geleid door een verpleegkundig afdelingshoofd. De vijf afdelingshoofden ontvangen leiding van een hoofd Verzorging, die tevens verantwoordelijk is voor de twee medewerkers van de activiteitentherapie. … […] …”

 2. De eikel van een Thode is zo stom dat hij zelf niet door heeft dat hij de transparante en corrupte MFK vlag ondersteboven vast heeft, het stelletje adergebroed wat tegen de Vlag aan kijkt heeft het ook niet door, nou wat een wereld wonders kunnen wij weer verwachten als ministers. Hou me hart vast voor dit gespuis.

 3. Er bestaat geen echte journalistiek meer op Curacrim, dat is wel weer te lezen aan dit neptonistnarsictis schrijven van ene Nep journalist, kan mij niet schelen of dat een is van NTR of wat dan ook, gewoon nep en leugens opschrijven niks controleren of het wel de waarheid is,nee gewoon neer kladeren en poen in je zak stekken van de grootste dief van het eiland en wel luisterend naar de naam Gerrit de Raaf, bekend staand als Narsict en pathologische beroeps leugenaar. Het begint al met een grote leugen wat betreft de oprichters, oprichters cq oplichters van de MFK zijn niet anders dan Corallo en marionet Gerrit de Raaf en zijn volgelingen zoals ook ene dump figuur Rudy Games.

 4. maar, maar de screening dan was dat transparante bezigheid.
  klakkeloos het partij programma weergeven is eigenlijk een advertentie, waarom ga iemand niet eerst met facts naar deze partij.
  zo kan ik ook journalist zijn, dit is meer een verslag voor de lagere klas.

 5. Overstappen naar fosiele brandstoffen?
  Dacht dat we daar juist van weg willen…

  Vraag is elke keer weer…(eigenlijk aan alle partijen)
  Hoe ga je je plannen realiseren en onderdeel van het antwoord moet zijn : Hoe wordt dat betaald ?

  De kleuren van de vlag van MFK … met rood denk ik altijd aan gevaar.
  Echt transparant zou het zijn als ze doorzichtige vlaggen gebruikten.

 6. Ik krijg braakneigingen als ik die bejaarde idioot Thode weer enthousiasme zie acteren op de foto.

  Stuur die man naar Bethesda, als Capriles geen plaats voor hem heeft.

 7. Op bezoek in het hoofdkwartier van de MFK en dan geen vragen stellen over de veroordeling van de Grote Leider, het wanbeleid door het Kabinet Schotte, de verdenking tegen prominente partijleden van betrokkenheid bij de moord op Helmin Wiels en de vele overige misstappen van MFK-bobo’s? Een gemiste kans om te toetsen hoe het werkelijk gesteld is met het ‘open en transparante’ beleid van deze partij.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties