33 C
Willemstad
• zondag 17 oktober 2021 16:14

Laatste reacties

- Advertentie -

NRC | Den Haag steunt Caribisch Nederland, maar niet zonder voorwaarden

Vrijdag besluit de ministerraad wat voor steunpakket de Caribische eilanden krijgen.

Nederland steunt het Caribische deel van het koninkrijk financieel tijdens de coronacrisis, maar niet zonder voorwaarden. Met die boodschap reageert premier Mark Rutte maandag op een brief waarin een aantal bekende Nederlanders hem dit weekend vroeg solidair te zijn met Curaçao, Aruba en Sint Maarten.

Premier Rutte stelde in reactie op vragen van de NOS dat Den Haag Caribisch Nederland zal blijven helpen, op de voorwaarde dat een aantal hervormingen wordt doorgevoerd om de eilanden „op lange termijn economisch gezond te maken”.

Hierbij zou het onder andere gaan om hervormingen in pensioenstelsels en arbeidsmarktsystemen. Rutte stelde dat hij geen bezuinigingen eist die ten koste gaan van de bevolking.

- Advertentie -

Vrijdag besluit de ministerraad wat voor steunpakket de Caribische eilanden krijgen. Eerder trok het kabinet een bedrag van 190 miljoen euro aan leningen uit om Aruba, Curaçao en Sint Maarten door de coronacrisis te loodsen. Ook aan dat steunpakket waren voorwaarden verbonden.

In de brief vraagt een groep bekende Nederlanders premier Rutte het besluit over de vervolgsteun met „compassie en een warm hart enerzijds en een koel verstand anderzijds” te nemen.

De briefschrijvers benadrukken dat de eilanden niet alleen zijn geraakt door de coronacrisis, maar ook zijn getroffen door de problemen in buurland Venezuela en het orkaanseizoen.

De boodschap is ondertekend door onder anderen cabaretiers Jandino Asporaat en Jörgen Raymann, NS-topman Roger van Boxtel, zangeres Tania Kross en (voormalige) politici als Alexander Pechtold, Ed Nijpels en Paul Rosenmöller.

- Advertisement -

Bron: NRC Handelsblad

- Advertisement -

Artikel delen

1 reactie

 1. “Hierbij zou het onder andere gaan om hervormingen in pensioenstelsels en arbeidsmarktsystemen. Rutte stelde dat hij geen bezuinigingen eist die ten koste gaan van de bevolking”
  Een nobele stelling die helaas een beetje mank loopt.
  Deze hervorming gaan altijd ten koste van een deel of deeltje van de bevolking.
  En het elitaire stelsel dat, naar bedoeling, de grootste klappen zou krijgen is aan de macht en wentelt de maatregelen direct af op de burgers.
  En het is voor de meeste acceptabel! Als tenminste de elite ook zou bloeden. En dat gebeurt dus niet.
  Nu zijn alle demonstranten bij voorbaat al criminelen en een gevaar voor de kwetsbare samenleving en zij die al 50 jaar met kadootjes en valse beloftes, wisselend, aan de macht zijn. Zitten nu stabiel met extra bescherming hun zakken te vullen en een steeds groter wordende groep is voor voedsel afhankelijk van het buitenland.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | 2.000 deelnemers uit 34 landen bij KLM Curaçao Marathon

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De organisatie van de KLM Curaçao Marathon verwacht op zaterdag 27 en zondag 28 november 2.000 deelnemers vanuit 34 landen. Zestig procent van hen...

PBC | De top 8 mooiste stranden van Curaçao

Persbureau Curacao Curaçao is een heerlijk vakantie-eiland in de Caribische Zee. Het staat bekend om zijn prachtige baaien, dito zandstranden en kraakheldere zee. Ga je op vakantie naar...

NOS | Drukte op Schiphol, meer herfstvakanties geboekt dan voor corona

Waar het coronavirus tot voor kort een dikke streep zette door vakantieplannen, wordt er deze herfstvakantie weer volop gereisd. Reisorganisaties spreken van een 'inhaaleffect': "Het vertrouwen van...

Parool | Duits tijdschrift veegt vloer aan met Nederlands drugsbeleid

Bob van Huet Nederland is door een buitensporig drugsbeleid tot een maffiaparadijs verworden, vindt Der Spiegel. Het Duitse weekblad wijdt een opmerkelijke coverstory aan het buurland. Nadat eerder de...

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...

ParadiseFM | CURACAO Magazine al sinds vorig jaar mei gestopt

Het tijdschrift CURACAO dat in Nederland werd uitgegeven is niet door de huidige gevolmachtigde minister Carlsson Manuel stopgezet, maar door diens voorganger Anthony Begina. Zo schrijft oud-journalist...
- Advertentie -