32 C
Willemstad
• zaterdag 20 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

NOS | Oud-minister Curaçao 28 jaar de cel in voor moord op Helmin Wiels

HomeMediaNOS | Oud-minister Curaçao 28 jaar de cel in voor moord op...

Met vonnis + video | Dick Drayer

Het OM ziet George Jamaloodin als opdrachtgever, maar houdt er rekening mee dat hij de loopjongen was van een mogelijk vierde laag, namelijk de goksector van Curaçao. | Persbureau Curacao

De Curaçaose oud-minister George Jamaloodin is veroordeeld tot een celstraf van 28 jaar. De rechtbank acht bewezen dat Jamaloodin opdracht heeft gegeven om de populaire politicus Helmin Wiels uit de weg te ruimen, die in 2013 op het strand in Willemstad werd doodgeschoten.

Het Openbaar Ministerie had 30 jaar cel geëist tegen de ex-minister van Financiën. Volgens de rechter weegt zwaar mee dat het om een politieke moord gaat.

Met de veroordeling van Jamaloodin is er nog geen einde aan de zaak-Maximus, zoals het onderzoek naar de opdrachtgevers en geldschieters achter de geruchtmakende moord op Wiels wordt genoemd. Het OM denkt namelijk dat Jamaloodin niet alleen handelde en geld kreeg van financiers om de moord te beramen.

Het motief voor de moord is waarschijnlijk de bemoeienis van Wiels met de goksector op Curaçao en Sint Maarten geweest. Vlak voor zijn dood hield Wiels een toespraak waarin hij die sector beschuldigde van zwendel en belastingontduiking. Hij zwaaide toen met een dossier dat hij naar verschillende mensen zou sturen als hem wat zou worden aangedaan.

Van schutters tot loterijkoning

Justitie werkt op drie lagen in de moordzaak. De eerste is die van de uitvoerders. Dat zijn drie leden van een bende uit de wijk Koraal Specht in Willemstad die zich vooral toelegt op drugshandel en gewelddadige overvallen. Twee van hen zijn niet meer in leven. De derde, de man die negen keer op Wiels vuurde, zit een levenslange gevangenisstraf uit in Nederland. Op Curaçao kon zijn veiligheid niet worden gegarandeerd.

De tweede laag is de man die de logistiek regelde achter de moord. Burney ‘Nini’ Fonseca gaf de huurmoordenaars geld en wapens. Hij zit een straf uit van 26 jaar. Eveneens in Nederland, vanwege zijn eigen veiligheid.

Oud-minister George Jamaloodin behoort tot de derde laag. Het OM ziet hem als opdrachtgever, maar houdt er rekening mee dat hij de loopjongen was van een mogelijk vierde laag, namelijk de goksector van Curaçao.

Loterijkoning van Curaçao Robbie dos Santos is de halfbroer van Jamaloodin. Hij is formeel verdachte in de zaak, maar er is vooralsnog onvoldoende bewijs tegen hem om hem voor de rechter te brengen. Vorig jaar werd hij veroordeeld voor witwassen, onjuiste belastingaangiften en valsheid in geschrifte. Ook moest hij 35 miljoen euro aan vermogen inleveren.

Dubieus SMS-verkeer

De lagen in de zaak-Wiels zijn met elkaar verboden. Zo kwam Jamaloodin al vrij snel in beeld na de moord op Wiels, omdat hij gelinkt kon worden aan moordmakelaar Fonseca. Die zou campagneleider zijn geweest van Jamaloodin.

Een deel van het bewijs in de zaak tegen Jamaloodin is eerder gebruikt in de zaak tegen Fonseca. Verder waren er diverse getuigen die verklaard hebben dat zij Jamaloodin over zijn moordplannen hoorden praten en is er SMS-verkeer onderschept tussen Jamaloodin en Fonseca, dat een dag voor de moord plotseling ophield.

Bron: NOS

Naschrift KKC

2019 08 16 – Strafvonnis George Jamaloodin Maximus Helmin Wiels Moord by Black Lion on Scribd

26 reacties

 1. Abr mossel, ze hebben hier hun misdaden gepleegd, nee niet naar hotel in ned sturen ze haten die koloniaalisten toch, gerrit geen verdachte wel met foseca gebeld, misschien wel vaak gesproken.

 2. Het lachen zal Jammie nu wel vergaan zijn na deze uitspraak 27 jaar waarvan één derde aftrek 7.7 jaar bij goed gedrag is toch nog altijd 19.3 jaar brommen en dit houd dit over het paard getilde jochie nooit vol zonder zelfmoord neigingen, ondanks dat hij natuurlijk eetwaren kan bestelen wat hij maar wil uit het gevangenis winkeltje. Jammie gaat op zeker zijn straf uit zitten in Nederland, in Nederland zitten lijkt bijna of je in een hotel zit, alleen je kan niet effe naar buiten. Wie weet krijgt Jammie over één jaartje een cel maatje genaamd G de Raaf, die ook 28 jaar aan de broek heeft gehad wegens medeplichtigheid in de vierde draad en het verduisteren van 4.000.000,00 pietter mannen bij de ISLA, je kan nooit weten hoe het balletje kan gaan rollen met straks meerdere in het hok.

 3. Hoop toch, dat deze kansarme debiel niet alleen voor dit delict op hoeft te draaien. Het was wel ‘n blaag in de tijd mfk leverde niet op tijd auto en telefoon af.

 4. Dat deze man überhaupt ooit Minister heeft kunnen worden.
  Democratie heeft zo zijn nadelen, vooral in landen waar de gemiddelde burger beperkt geschoold is.

 5. Frida er moet dan aanklachten tegen hakim ingediend worden. Hetzelfde tegen monk, 100.000 aan matras gedoneerd vanuit kraamkliniek. Dronken autorijden zonder geldige papieren.

 6. En nu nog El Hakim, ook minister van MFK (Schotte, Constancia,Jamaloddin). Of zou het toch waar zijn zijn slogan : HAKIM SI POR!!!!!!!!!!! Hij is gewoon gevlucht naar Libanon,leeft in Beirut in aller rust met het geld dat hij in Amerika,Panama en Libanon heeft gestald.Hij heeft hier bijna niemand betaald,zich laten failliet verklaren, en gaat verder met zijn fijn leven. Die man moet opgepakt worden en alle betalen die hij beroofd heeft, en dan zijn wij bijna af van alle de ministers die niet ministeriabel waren van MFK.

 7. Als jamaloodin zijn hoger beroep verliest, zal hij gaan praten en de naam/namen bekend maken. Als het onderzoek naar de 4e laag is afgerond, zal dit een verrassende naam opleveren van een persoon die midden in het leven staat op dit eiland en zeer bekend is.

 8. Voor Peppi & Kokki kunnen we zo langzamerhand een T-shirt gaan maken met een nieuwe slogan voor hun praktijk:

  ‘Winning is not part of our vocabulary’
  Peppi & Kokki

  Denk alleen niet dat het hen kan interesseren, Jamaloodin zal hoe dan ook moeten betalen en dat zal een bedrag zijn met 6 nullen. Voor minder komen deze clowns niet uit hun bed.

 9. Nou Hans, als rhuggenaath haar de laan uitstuurt , moeten ze haar ook nog eens ‘n zak geld meegeven. Het is te hopen, dat ze kkc leest, moet ze met het schaamrood op haar kaken zelf de biezen pakken.

 10. het mongoloide halfbroertje voor alles laten opdraaien, opdat wij buiten schot blijven. Goed gespeeld.
  Enne comment-polis, als je dit ook niet plaatst, weet ik waar jullie loyaliteit ligt.
  Dit kansarme debieltje van de familie voor dit alles laten opdraaien……. terwijl de big shots vrij rond lopen. Ook voor jullie KKC, als je dit niet begrijpt, verliezen jullie alle credibility.

 11. @CR,
  Zoals reeds aangegeven heb ik al opdracht voor hoger beroep gegeven. Jullie zijn nog lang van zijn leven niet van me af CR.
  Wij gaan door tot het gaatje, en daarna zien we wel weer……

 12. De zoveelste nederlaag van Peppy. Hij kan zijn oren niet geloven en is uiteraard helemaal niet mee eens met de rechter.
  Gisteren nog gelezen in de ochtendkrant Vigilante, dat Jacintha Constantia, de viswijf van Boca, hem ook heeft bedankt als advokaat en Mareiye Vaders heeft aangesteld om haar te verdedigen. (HOGER BEROEP MONDKAPJES).

 13. Dat wordt wel hoger beroep en vervolgens cassatie en als het even wil het Europees hof voor de rechten van de mens. Hier zijn we nog lang niet vanaf.
  Zonde van het geld wat het nog gaat kosten en al gekost heeft.

 14. Jamaloodin is rond 50 dus hij zal straks als een oude man uit de gevangenis komen maar van het geld van zijn halfbroers kan hij nog een comfortabele oude dag hebben.

  Het is wel raar dat de advocaat in de onschuld van zijn cliënt blijft geloven en in hoger beroep gaat i.p.v. een deal met justitie te sluiten.

  Bonfuturo zit vol cliënten waarvan de advocaat dacht, dit zal ik wel in hoger beroep klaren.

 15. Zou Ruggenaath nu eindelijk eens gaan nadenken over de houdbaarheid van Stella van Rijn en beseffen hoe absurd het was om haar tot coordinator in de commissie INTEGRITEIT te benoemen?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties