27 C
Willemstad
• dinsdag 24 mei 2022 02:04

Laatste reacties

- Advertentie -

Carlos Monk verdachte ‘Magnus’

Oud-minister geeft zelf verklaring, Openbaar Ministerie onbereikbaar

Oud Minister Carlos Monk (PS- MFK) verdachte ‘Magnus’

Willemstad – Hoewel het Openbaar Ministerie (OM) gistermiddag en -avond onbereikbaar was voor commentaar, geeft oud-minister Carlos Monk aan te zijn gehoord in de zaak Magnus naar de moord op politicus Helmin Wiels. Monk – die tijdens de regering Schotte eerst minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening was en daarna van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport namens Pueblo Soberano – zegt gisteren door het Recherche Samenwerkingsteam (RST) te zijn ondervraagd. Hij spreekt van ‘de Gestapo van Den Haag’. De ondervraging duurde anderhalf uur, zo verklaarde hij bij TeleCuraçao. Het moet volgens Monk gezien worden als een vorm van politieke vervolging.

- Advertentie -

Afgelopen vrijdag informeerde het RST de ex-minister dat hij als verdachte in de zaak Magnus wordt beschouwd, vertelt de PS-politicus, die de laatste tijd de overstap naar de MFK van Gerrit Schotte heeft gemaakt en openlijk zijn steun gaf aan de Reforma-campagne van de oud-premier.

Monk werd vrijdag gemeld dat hij zich gisteren moest melden bij ‘één van de martelkamers’, zoals Monk stelt. Alhoewel de handelwijze van het RST walging en boosheid bij Monk opriep, schrijft de voormalige politicus zich bewust te zijn dat hij niet aan politieke vervolging ontkomt.

,,Het is onderdeel van het revolutionaire proces om de onafhankelijkheid te bereiken en een nieuw land vorm te geven. Ik voel me vereerd dat ik deel uitmaak van de groep rebellen, dat ik door de Koloniale Fascistische Staat beschouwd word als iemand die een bedreiging vormt voor de belangen van het kleingeestige koloniale kapitaal.”

Doordat het Openbaar Ministerie niet bereikbaar was, is onduidelijk waarvan Monk precies wordt verdacht. Het OM heeft geen enkele verklaring afgegeven over Monk of over andere mogelijke verdachten. Monk stapte gisteren echter zelf naar de pers, omdat hij stelt dat zijn ondervraging ongepast, onlogisch en pervers zou zijn:

,,Als ik verdachte ben, sluit me dan op.”

Het is ongehoord dat na een vijftien maanden lange mediashow, nadat er meer dan 10 miljoen in het onderzoek naar de moord op Wiels is geïnvesteerd, hij nu als verdachte wordt gezien, zo stelt Monk.

De oud-minister somt op dat hij niet de laatste persoon was met wie Wiels sprak.

Hij was ook niet de persoon die een eind maakte aan de persoonlijke beveiliging van de PS-leider of degene die de laptop van politiek leider daags na de moord ophaalde.

,,Ik heb geen 900.000 dollar op zijn rekening (van Helmin Wiels, red.) gestort en ik heb ook niet ontkend dat drie ton van dat bedrag van mij was.”

Monk trekt verder fel van leer tegen de mensen die er niet in slaagden om Raúl Martinez, alias Bolle, te arresteren. Hij was een van de verdachten in de zaak Magnus maar werd dood gevonden bij de vlakte van San Pedro.

Ook zou er volgens Monk bewust zijn gefaald om Luigi ‘Pretu’ Florentina niet als kroongetuige in de zaak te hebben. Hij hing zichzelf op in de politiecel in Barber.

Het hele eiland zou zijn afgetapt en bespioneerd om uiteindelijk bij Monk als verdachte uit te komen.

Volgens de ex-minister maakt hij geen deel uit van de elite, of de krioyo-oligarchie en is het niet nodig dat men rekening met hem houdt.

,,Ook maak ik geen deel uit van de groep mensen die ons volk aan Nederland verkoopt. Mijn achternaam is niet Tromp (verwijzing naar Emsley Tromp, directeur Centrale Bank), noch Prins, (verwijzing naar de schoonfamilie van de premier), noch Asjes.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

2014 07 09 – Monk RST e Gestapo Di Hulanda Ta Sigui Ku Su Persekushon Politiko by Black Lion

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AV | Europees parlement stemt in met minimumtarief vennootschapsbelasting

Het Europees Parlement is in meerderheid voor de invoering van een minimumtarief van 15 procent voor de vennootschapsbelasting. Het beoogde minimale belastingtarief is onderdeel van een akkoord...

Column Youp | Sussende Wiske

Wiske Rutte. Lieve stripfiguur. Met zijn Nokia zonder geheugen. Soort zoekt soort. Na drie lettergrepen moest hij zijn telefoon om het uur opschonen. Hoe? Schudden. Keihard schudden....

Trouw | Curaçao wacht al jaren: eerherstel voor vrijheidsstrijder Tula gaat traag in Den Haag. ‘Klap in ons gezicht’

Lodewijk Dros De Curaçaoënaar Gilbert Bacilio ijvert voor eerherstel voor Tula, de leider van de neergeslagen slavenopstand in 1795 op Curaçao. De Nederlandse regering werkt daar nog niet...

Investico | Russen in ondergrondse trustsector vallen buiten toezicht

Romy van der Burgh en Linda van der Pol ‘De heer Remmelink? Elfde verdieping,’ zegt de receptiemedewerker van een grote zorgflat in Rotterdam. Vóór het gebouw op het...

Nu.cw | Honden sterilisatieproject krijgen hartjes tattoo

De honden die gesteriliseerd of gecastreerd zijn bij het sterilisatieproject van Rescue Paws Curacao (RPC) en Feed Friends Foundation (FFF) krijgen een hartje in het oor getatoeëerd....

PB | The Aruba International Regatta, slated for August 20th & 21st

Aruba’s most important life-partner is the ocean around us. Ask yourself: When was the last time you went to the beach? Swimming? Snorkeling? Sailing? Visitors pay fortunes...
- Advertentie -
- Advertentie -