25 C
Willemstad
• dinsdag 30 november 2021 02:17

Laatste reacties

- Advertentie -

Kritiek op Statenbezoek aan Nederland

 

WILLEMSTAD — Een delegatie van de Staten van Curaçao bevindt zich deze dagen in Nederland. Tijdens het verblijf in Nederland zullen de Statenleden onder meer om de tafel zitten met delegaties van in Nederland woonachtige Curaçaoënaars. Op deze reis is veel kritiek geweest. Zo hekelt de PAR het feit dat er een bedrag van 150.000 gulden mee gemoeid is. Maar Statenvoorzitter Ivar Asjes (PS) is het niet met deze kritiek eens.

Het werkbezoek aan Nederland vangt aan op maandag 14 mei. Op deze dag bevindt de delegatie zich in Den Haag voor onder meer een ontmoeting met Rob Vornis, de Curaçaose vertegenwoordiger in de Raad van State van het Koninkrijk.

Ook zal op deze dag de eerste bijeenkomst met Curaçaoënaars in Nederland plaatsvinden.

- Advertentie -

Op de dinsdag zal vervolgens Groningen worden aangedaan,

gevolgd door Eindhoven op de woensdag

en Amsterdam op de donderdag.

Vrijdag 18 mei is een vrije dag, waarna de delegatie

- Advertisement -

op zaterdag 19 mei de Flinx Recruitment Expo (Fred) zal bijwonen.

Statenvoorzitter Ivar Asjes zal tijdens de bijeenkomst in het World Trade Center in Rotterdam een toespraak houden.

Er is veel kritiek op deze reis. Zo hekelt PAR-Statenlid Marilyn Alcalá-Wallé het feit dat er met de reis een bedrag van 150.000 gulden gemoeid is. Zij neemt dit mee in haar kritiek op het functioneren van het parlement van Curaçao. Zij stelt dat de Staten al niet meer naar behoren functioneren.

Zo krijgt het volk niet de informatie, waar het recht op heeft. Ook is zij niet te spreken over het manipuleren en zelfs de leugens, waarvan in het parlement sprake is.

Alcalá-Wallé wijst er verder op dat er tal van zorgelijke ontwikkelingen zijn in de maatschappij en is niet te spreken over het feit dat de Staten hiervoor geen oog lijken te hebben. Het Statenlid constateert ondertussen wel dat een grote groep Statenleden ervoor kiest om met gemeenschapsgeld reizen te maken.

In een verklaring – voor het persbericht van Alcalá-Walle en voor het vertrek van de Statendelegatie naar Nederland – wuifde Asjes de kritiek op het bezoek aan Nederland weg. De bedragen die met het bezoek gemoeid zouden zijn, komen volgens hem overeen met de bedragen die aangewend zouden worden voor deelname van de Curaçaose Statendelegatie aan het parlementair overleg van het Koninkrijk in Nederland, dat voor juni van dit jaar gepland stond maar door de val van het kabinet-Rutte niet doorgaat.

Hij wijst ook van de hand dat het bezoek geen toegevoegde waarde zou hebben. Volgens de Statenvoorzitter bestaat er in Nederland onder Curaçaoënaars die daar wonen behoefte aan informatie. Met name willen ze weten hoe ze naar hun geboorteeiland kunnen terugkeren. Het is onder meer om aan deze behoefte tegemoet te komen dat de Statendelegatie de bijeenkomsten in Nederland bijwoont.

Asjes wuift ook de kritiek op deelname aan de beurs in Rotterdam af. De Statenvoorzitter was jaren terug een van de grondleggers van wat later de Carrière Oriëntatiedagen in Rotterdam zouden worden. Hij ziet zijn deelname aan het evenement, waar tal van belangrijke instanties en bedrijven aan deelnemen, als een uitstekende mogelijkheid om in contact te treden met jongeren die zich op Curaçao willen vestigen.

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Monday, November 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Curaçao start in december met boosterprik

Curaçao gaat ook starten met het toedienen van de boosterprik tegen Covid-19. Dit heeft de secretaris-generaal ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), Sharon Melfor, bevestigd. In...

Nu.cw | Schouten: “Integrale aanpak nodig voor herstel koraal”

De bescherming en ontwikkeling van koraal in Caribisch Nederland is alleen mogelijk met een integrale aanpak. Zo schrijft minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in...

PBC | Ansary veroordeeld tot schadevergoeding van meer dan 1 miljard gulden

met vonnis | Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Husgang Ansary moet meer dan een miljard gulden aan schadevergoeding betalen aan Ennia, exclusief de wettelijke rente vanaf 2017. Dat is...

PBC | Curaçao sluit grenzen voor Omicron-variant

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Curaçao heeft sinds gisteren de grenzen gesloten voor reizigers uit een land waar wijdverspreid de Omnicron variant van Covid19 is. Vooralsnog gaat het om landen...
- Advertentie -