Nu.cw | Voedselbank Curaçao krijgt donatie van 100.000 gulden

Stichting Johannes Bosco heeft een donatie van 100.000 gulden toegezegd aan de Voedselbank Curaçao. Dat is een verdubbeling van het bedrag dat de Voedselbank vorig jaar ontving...

ParadiseFM | Stranden overdag toegankelijk; avondklok vanaf 23 uur

De regering kondigde vanmorgen nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen aan. Al deze maatregelen gaan in op woensdag 19 mei. Hier staan ze op een rij: De avondklok...

ParadiseFM | Morgen laatste vaccinatiedag in Sambil

Winkelcentrum Sambil stopt woensdag als vaccinatiecentrum. Dat betekent dat morgen, dinsdag 18 mei, de laatste dag is dat mensen daar voor hun coronavaccin terecht kunnen. De sporthal...

DolfijnFM | Onduidelijkheid over strandbezoek

Er is dit weekend onduidelijkheid gerezen over het strandbezoek. Juristen van CHATA interpreteren artikel 11 over sport en lichaamsbeweging niet als een strandverbod, maar als een sportverbod...

DolfijnFM | Acht nieuwe besmettingen erbij

Dit weekend zijn er acht nieuwe coronabesmettingen bijgekomen op Curaçao. 993 mensen werden getest, zodat de testratio op 0,8 procent uitkwam. Eén patiënt in het CMC overleed...

DolfijnFM | Man ernstig gewond na val van dak

Een man is zondagochtend ernstig gewond geraakt nadat hij van het dak viel. Dat gebeurde bij een schoolgebouw in Ronde Klip. Uit onderzoek is gebleken dat de man...
- Advertisement -spot_img

Kritiek CMO na aanval Asjes op Lilo Sulvaran (Vigilante)

HomeMediaKritiek CMO na aanval Asjes op Lilo Sulvaran (Vigilante)

2014 06 05 - Minister President Ivar Asjes
Kritiek CMO na aanval Asjes op Sulvaran

WILLEMSTAD — Premier Ivar Asjes (PS) heeft dit weekeinde fel uitgehaald naar Lilo Sulvaran, directeur van ochtendkrant Vigilante.

De twee zijn op dit moment verwikkeld in een ruzie over het sportbeleid van de regering. Inmiddels heeft de Curaçao Media Organization (CMO), waar Sulvaran bestuurslid van is, zich met deze zaak bemoeid.

Sulvaran beschuldigde Asjes er onlangs van een tiran te zijn en dat hij werknemers van sportstichting Sedreko in de problemen wilde brengen. Sulvaran is niet te spreken over het feit dat de regering per 1 januari 2015 de subsidie van sportstichting Sedreko en die van de Fundashon Fasilidatnan Deportivo Kòrsou (FFDK) wil stopzetten.

Vanaf die datum zullen de taken van deze twee stichtingen door het Nationaal Sport Instituut (NSI) worden overgenomen. Afgelopen zaterdag tijdens de partijbijeenkomst van de PS counterde Asjes, door Sulvaran af te schilderen als iemand die geld verdient over de ruggen van zijn medeburgers heen, door misdaad te verheerlijken.

Asjes houdt vol dat hij het personeel van Sedreko en FFDK zwart op wit een baangarantie heeft gegeven en dat zij ook niet hoeven te solliciteren voor een functie bij NSI.

De premier hield vol dat Sulvaran middels hoofdredactionele commentaren hem in diskrediet blijft brengen, terwijl hij in het geniep hem vier fundraisingkaartjes a 250 gulden per stuk had opgestuurd.

Asjes daagde Sulvaran uit om hem nogmaals in zijn krant aan te laten vallen, waarna hij de kaartjes zou publiceren. In een persverklaring keurt mediaorganisatie CMO de handelwijze van Asjes in deze zaak af.

De kaartjes zijn afkomstig van CMO en hebben betrekking op een lunchbijeenkomst die voor 1 september van dit jaar staat gepland. Voor het gebeuren is Juio Muñoz, directeur van de regionale persorganisatie Sociedat Interamericana de Prensa (SIP) uitgenodigd, om onder meer over laster en persvrijheid te praten.

Wat Asjes afgelopen weekeinde heeft gedaan, is het onheus belasteren van de pers, aldus CMO.

“CMO heeft 60 bedrijven en instanties op het eiland aangeschreven voor deze activiteit, die als doel heeft om leden van de pers bij te scholen.

Er is voor gekozen om een uitnodiging te sturen naar de Raad van Ministers, middels een envelop met vijf uitnodigingen. Op geen enkel moment is er een brief gestuurd naar premier Ivar Asjes”, aldus CMO.

De organisatie stelt dan ook verrast te zijn over de uitlatingen van Asjes met betrekking tot Sulvaran. Namens CMO, omschrijft haar voorzitter Stanley Ignacio de aanval van Asjes als ‘laag bij de grond’ en stelt dat juist deze acties reden voor de organisatie zijn om Julio Muñoz naar Curaçao te halen.”

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties