Kritiek CMO na aanval Asjes op Lilo Sulvaran (Vigilante)

2014 06 05 - Minister President Ivar Asjes

Kritiek CMO na aanval Asjes op Sulvaran

WILLEMSTAD — Premier Ivar Asjes (PS) heeft dit weekeinde fel uitgehaald naar Lilo Sulvaran, directeur van ochtendkrant Vigilante.

De twee zijn op dit moment verwikkeld in een ruzie over het sportbeleid van de regering. Inmiddels heeft de Curaçao Media Organization (CMO), waar Sulvaran bestuurslid van is, zich met deze zaak bemoeid.

Sulvaran beschuldigde Asjes er onlangs van een tiran te zijn en dat hij werknemers van sportstichting Sedreko in de problemen wilde brengen. Sulvaran is niet te spreken over het feit dat de regering per 1 januari 2015 de subsidie van sportstichting Sedreko en die van de Fundashon Fasilidatnan Deportivo Kòrsou (FFDK) wil stopzetten.

Vanaf die datum zullen de taken van deze twee stichtingen door het Nationaal Sport Instituut (NSI) worden overgenomen. Afgelopen zaterdag tijdens de partijbijeenkomst van de PS counterde Asjes, door Sulvaran af te schilderen als iemand die geld verdient over de ruggen van zijn medeburgers heen, door misdaad te verheerlijken.

Asjes houdt vol dat hij het personeel van Sedreko en FFDK zwart op wit een baangarantie heeft gegeven en dat zij ook niet hoeven te solliciteren voor een functie bij NSI.

De premier hield vol dat Sulvaran middels hoofdredactionele commentaren hem in diskrediet blijft brengen, terwijl hij in het geniep hem vier fundraisingkaartjes a 250 gulden per stuk had opgestuurd.

Asjes daagde Sulvaran uit om hem nogmaals in zijn krant aan te laten vallen, waarna hij de kaartjes zou publiceren. In een persverklaring keurt mediaorganisatie CMO de handelwijze van Asjes in deze zaak af.

De kaartjes zijn afkomstig van CMO en hebben betrekking op een lunchbijeenkomst die voor 1 september van dit jaar staat gepland. Voor het gebeuren is Juio Muñoz, directeur van de regionale persorganisatie Sociedat Interamericana de Prensa (SIP) uitgenodigd, om onder meer over laster en persvrijheid te praten.

Wat Asjes afgelopen weekeinde heeft gedaan, is het onheus belasteren van de pers, aldus CMO.

“CMO heeft 60 bedrijven en instanties op het eiland aangeschreven voor deze activiteit, die als doel heeft om leden van de pers bij te scholen.

Er is voor gekozen om een uitnodiging te sturen naar de Raad van Ministers, middels een envelop met vijf uitnodigingen. Op geen enkel moment is er een brief gestuurd naar premier Ivar Asjes”, aldus CMO.

De organisatie stelt dan ook verrast te zijn over de uitlatingen van Asjes met betrekking tot Sulvaran. Namens CMO, omschrijft haar voorzitter Stanley Ignacio de aanval van Asjes als ‘laag bij de grond’ en stelt dat juist deze acties reden voor de organisatie zijn om Julio Muñoz naar Curaçao te halen.”

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *