27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Kort Nieuws

kortjesVergadering over ontslag NAPB-voorzitter vanmiddag   

WILLEMSTAD — Het bestuur van de Nationale Algemene Politiebond (NAPB) vergaderde vanmiddag over het ontslag van voorzitter Ronaldo Abrahams. De vergadering was gepland voor 2 uur.

- Advertentie -

Abrahams wilde zelf bevestigen noch ontkennen dat hij zijn ontslag had ingediend.

De vicevoorzitter van de bond, Ruisandro Cijntje, bevestigt tegenover de Amigoe dat Abrahams zijn brief maandag heeft ingediend.
Het bestuur heeft er kennis van genomen en Cijntje bevestigt dat het een ontslagbrief betreft. Hij kon echter voor de vergadering niet veel over de inhoud van de brief vertellen.
De reden van het ontslag is dus nog niet bekend.

Het bestuur vergaderde pas vanmiddag, omdat het gisteren een officiële vrije dag was in verband met de Dag van de Vlag, voegde Cijntje hieraan toe.

Er circuleert wel een brief over (de mogelijke reden van het ontslag van) de voorzitter, die in april samen met de andere bestuursleden voor een tweede periode is geïnstalleerd.
In die brief wordt uitgelegd dat de bestuursleden boos zijn over de manier waarop Abrahams beslissingen neemt.
Verder roepen ‘de leden’ Abrahams op om zelf zijn ontslag te nemen, als hij niet op een oneervolle manier ontslagen wil worden.
Die brief is echter niet ondertekend.

Uit de vergadering van vanmiddag zou dus duidelijk moeten worden wat er precies aan de hand is binnen het bestuur en of Abrahams daadwerkelijk zijn ontslag krijgt.

———————————-

Cursus Naturalisatie   

WILLEMSTAD — Het Instituut Quality Project start binnenkort met praktijkcursussen voor personen die Naturalisatie-examen moeten doen.
De cursussen zijn speciaal voor diegenen die al goed op de hoogte zijn van de politieke situatie van het land en die de taal ook redelijk goed beheersen.
De cursus Papiaments start op 9 juli en de dag daarop beginnen de lessen inzake de politiek en de kennis van de Curaçaose samenleving.
De examens vinden plaats op 3, 6 en 13 augustus.

Voor meer informatie kan men bellen naar de telefoonnummers 461-2641 en 511-7051.

———————————–

Excuses 

Afgelopen maandagmiddag tijdens de herdenking van 150 jaar afschaffing van de slavernij op Curaçao was er sprake van een zeer apart gebeuren tijdens de live uitzending van tv-zender CBA, vroeger bekend als TV-11.
Iets na vijven bieden de vertegenwoordigers van de verschillende kerken op het eiland op het Brionplein hun excuses aan voor hun rol in het Curaçaose slavernijverleden.

Eerst komt de voorzitter van de Raad van Kerken (RvK) aan bod, die opmerkt dat we onze fouten moeten erkennen ook al zijn ze eeuwen terug, voordat wij hier allemaal waren geboren, gemaakt.
Hierna neemt de vertegenwoordiger van de Vereniging Protestantse Gemeente (VPG) het woord, die een verklaring voorleest.
Terwijl hij de helende woorden opleest, schakelt CBA over op reclame.

In plaats van de rest van de verklaring uit te zenden, worden tv-kijkers getrakteerd op de reclames voor WTC en Pizza Hut.
Na de kleine onderbreking gaat CBA over op haar talkshow Pro-Info Krioyo, rechtstreeks vanaf het Brionplein.
De rest van de verontschuldigingen zijn vervolgens niet meer te zien op de tv-zender die 24 uur vanaf het Brionplein uitzendt.
Het is bijzonder ongelukkig, maar ook diep triest dat CBA juist op zo’n belangrijk moment weg schakelt.
Het toont weinig historisch besef, inzicht en perspectief.
Wie de rest van het programma op het Brionplein had willen volgen, werd gedwongen om naar de concurrent, het nationale tv-station van Curaçao, weg te zappen.

——————————————-

Definitieve slagingspercentages scholen 

WILLEMSTAD — Het totale slagingspercentage van eindexamenkandidaten op Curaçao dit jaar bedraagt 71. Dat heeft het Expertisecentrum voor Toetsen & Examens (Examenbureau) vandaag bekendgemaakt.

In totaal legden 2607 leerlingen van diverse studierichtingen het centraal schriftelijk examen af. Daarvan zijn 765 leerlingen gezakt.
Leerlingen van het vwo scoorden het best: 89 procent is geslaagd.
Op het havo bedraagt het slagingspercentage 65.
Het vsbo dat in drie studierichtingen is verdeeld scoorde gemiddeld 71 procent.
74 procent van de hoogste klassen op de Praktisch basisgerichte leerweg (PBL) slaagden dit jaar.
Bij de Praktisch kadergerichte leerweg (PKL) en Theoretisch kadergerichte leerweg (TKL) is dit respectievelijk 71 procent en 69 procent.

Het is onbekend of de leerlingen in het schooljaar 2012-2013 beter gepresteerd hebben dan vorig jaar.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -