25.7 C
Willemstad
• maandag 20 maart 2023

Luchtvaartnieuws | Akkoord over onbeperkte vluchten tussen Curaçao en Trinidad & Tobago

WILLEMSTAD – Luchtvaartmaatschappijen uit Curaçao en Trinidad & Tobago kunnen binnenkort onbeperkte commerciële vluchten tussen elkaars eilanden aanbieden. Dat is de uitkomst van de onderhandelingen over een...

Column Kadushi | Té ongeloofwaardig

Dossier Koninkrijksrelaties “Het eiland is dankzij de bijna altijd schijnende zon, een heerlijk verkoelende passaat en de vijftig tinten blauw gekleurde zee populair bij toeristen die weinig geven...

PBC | Dode na schietpartij bij rotonde Palu Blanku

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een dode en een gewonde door een schietpartij. Dit gebeurde rond 3 uur in de ochtend van 19 maart. Volgens de politie is er...
- Advertentie -

PBC | Politicus Rolando Brison dag na aanhouding weer vrijgelaten

Persbureau Curacao PHILIPSBURG – Het Openbaar Ministerie (OM) op Sint-Maarten heeft bekendgemaakt dat Rolando Brison, een parlementslid dat vrijdag werd gearresteerd op verdenking van het aannemen van steekpenningen...

PBC | Video: Hoe vangt de marine drugs in het Caribisch gebied?

Persbureau Curacao In deze video legt de marine uit hoe drugs worden onderschept in het Caribische gebied. Voor drugssmokkelaars is de Caribische zee de perfecte plek om ongezien...

PBC | Tentoonstelling slavernijverleden van het Rijksmuseum te zien in New York

Persbureau Curacao NEW YORK – Het onderwerp van slavernij is van wereldwijde betekenis. Om die reden heeft de Verenigde Naties (VN) besloten om de tentoonstelling “Slavernij” van het...

Column Youp | Doffe dreun

Lees ik nou dat steeds minder Nederlanders seksueel actief zijn en dat alleen de 70+’ers nog regelmatig vaak van bil gaan? Hebben die oudjes bij die enquête...
- Advertentie -

Internettarieven Curaçao

uts-smallWatch with FLOWWILLEMSTAD — UTS biedt de goedkoopste internettarieven aan op Curaçao. Maar wie op zoek wil naar meer snelheid, zowel qua up- als download, kan bij concurrent Flow terecht. UTS biedt voor haar pakket van 6 mb download en 1 mb upload een tarief aan van 55 gulden in de maand zonder contract, terwijl bij een contract van een jaar een tarief van 49 gulden in de maand in rekening wordt gebracht.

Advertentie

Bij deze vergelijking is gekeken naar de tarieven voor residential internet van de vier belangrijkste internetproviders op het eiland, namelijk

  1. UTS,
  2. Flow,
  3. Scarlet en
  4. Tres.

Wat meteen opvalt na de verschillende sites van de bewuste bedrijven te hebben bezocht, is dat al deze bedrijven verschillende snelheden en tarieven hanteren.
Deze pakketten beginnen bij 2 mb en gaan tot en met 100 mb.
Hierdoor is het vrij moeilijk om een gemene deler te vinden voor deze vier bedrijven.
Als uitgangspunt is gekozen voor het basispakket, dat bij de meeste bedrijven tussen de 4 en 6 mb ligt.
scarletAlleen Flow heeft een pakket dat uitgaat van een lagere snelheid dan 4 mb.
Flow hanteert een budgetpakket van 2 mb download en 1 mb upload tegen de prijs van 39,99 in de maand.
Dit pakket is alleen verkrijgbaar bij een open contract.
Men kan bij het bedrijf hiervoor een jaarcontract aangaan.

UTS heeft zoals gezegd de laagste maandtarieven voor haar basispakket: 55 en 49 gulden.
Flow hanteert voor een pakket van 5 mb download en 1 mb download tarieven van 79,99 (zonder contract) en 71,99 voor een contract voor 1 jaar.
Scarlet meldt op haar site alleen de maximale download-snelheden.
Voor 4 mb kan per maand 89 gulden worden betaald.
Net zoals bij concurrent Tres kunnen klanten bij Scarlet terecht voor contracten voor een of twee jaar.
Bij Scarlet kan voor het basispakket bij een contract van één, maar ook twee jaar 59 gulden worden betaald.
Tres biedt haar classic-pakket van 5 mb download en 1 mb upload aan voor 80 en 70 gulden, respectievelijk voor een één- of tweejarig contract.
UTS biedt haar internetklanten drie pakketten aan, waarin hogere snelheden beschikbaar worden gesteld. Voor een eenjarig pakket van 32 mb download en 3 mb upload worden tarieven gehanteerd van 115 (open contract) en 99 gulden.
Het snelste pakket van UTS gaat uit van 50 mb download en 10 mb upload.
Hierbij moet 170 en 149 gulden voor een eenjarig contract worden neergeteld.
Bij concurrent Flow zijn er meerdere pakketten en is dus ook meer flexibiliteit voorhanden.
Naast het budget- en startpakket heeft Flow ook een value- en royal- pakket.
Het valuepakket gaat uit van 30 mb download en 10 mb upload tegen een tarief van 129,99 voor een open contract en 99,99 voor een eenjarig contract.
Het royal-pakket gaat uit van 100 mb download en 15 mb upload, de hoogste snelheid die door lokale providers wordt aangeboden.
Hiervoor moeten klanten wel een bedrag van 299,99 per maand betalen zonder contract en 269,99 gulden voor een contract van een jaar.
Scarlet biedt voor thuisgebruikers twee pakketten aan van respectievelijk 4 en 10 mb download. Voor het pakket van 10 mb moet zonder contract 119 gulden worden betaald.
Bij een contract van een jaar daalt het tarief naar 109 gulden, terwijl bij een tweejarig contract het tarief van 99 betaald moet worden.
tresTres heeft drie pakketten.
Naast het al eerder genoemde classic-pakket heeft het bedrijf ook een Pro- en Elitepakket.
Voor het Pro-contract, dat uitgaat van 10 mb download en 2 mb upload, gelden bedragen van 119 (contract voor een jaar) en 89 gulden (voor een tweejarig contract).
Het Elite-pakket gaat uit van snelheden van 15 mb download en 3 mb upload. De tarieven zijn 129 en 99 gulden voor contracten van respectievelijk 1 en 2 jaar.

UTS: http://www.uts.cw/personal/
internet/high-speedinternet/
single-play

Flow: http://discoverflow.com/
curacao/internet/rates-andpackages

Scarlet: http://www.scarlet.
an/en/allinone_post.php

Tres: http://www.tresnetworks.
com/internet.html

Up and downInternetsnelheden worden berekend aan de hand van het aantal down- en uploads. Download is de snelheid per seconde dat de informatie van het internet kan worden gehaald, terwijl upload betrekking heeft op de snelheid waarmee informatie naar het internet kan worden gestuurd. Het is vooral de upload die bepaalt hoe snel informatie gedeeld kan worden. In dit tijdperk van veel sociale media is het uploaden steeds belangrijker geworden.

Advertentie

To Top

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -