27 C
Willemstad
• zondag 9 mei 2021 01:31

NOS | Premier Rutte: Europese covid-reispas misschien pas in augustus

Sander van Hoorn De covid-pas, de QR-code waarmee Europeanen deze zomer makkelijker op reis moeten kunnen in de EU, is er misschien pas in augustus. Dat heeft premier...

Extra | Aubert Wiels: E motibu real di asesinato di Helmin Wiels un dia lo sali na kla

WILLEMSTAD. – Ayera despues di 8 aña ainda famianan no a haña trankilidat pa por sera e kaso di asesinato di Helmin Wiels. Esaki pa e echo...

ParadiseFM | D66: ‘Zo snel mogelijk vaccinatiecertificaat voor Caribische delen koninkrijk’

D66 wil zo snel mogelijk een digitaal groen certificaat voor gevaccineerden in de Caribische delen van koninkrijk. Dat blijkt uit Kamervragen van partijleden Jorien Wuite en Jan...

PBC | Ook VBC roert zich om strenge coronamaatregelen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het draagvlak voor de coronamaatregelen van de Curaçaose regering brokkelt verder af. Na Chata roert ook de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao zich. Die wil af...

PBC | Zes mensen positief, opnieuw laag besmettingsratio

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vandaag testten zes mensen positief op Corona op een totaal van 636 afgenomen PCR-testen. Dat geeft een testratio van net geen 1 procent. Deze...

DH | Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank...
- Advertisement -spot_img
HomeAuteursIngezondenIngezonden | We nemen alles wat een Parlementariër zegt heel serieus

Ingezonden | We nemen alles wat een Parlementariër zegt heel serieus

Ingezonden Brief
Ingezonden Brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN.
Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Andres F. Casimiri aan het woord

We nemen alles wat een Parlementariër zegt heel serieus. Als een Parlementariër liegt of de boel met opzet probeert te verdraaien dan is dat een kwalijke zaak. Als de partijleiding van een liegende Parlementariër deze niet terug fluit dan moet je niet veel van zijn partij of van zijn collegae in zijn fractie verwachten. Daarbij zet Leonora zijn partijleider ook nog eens voor aap en maakt hem totaal bespottelijk. We betrappen de heer Sherwin Leonora van Pueblo Soberano niet op één maar op meerdere leugens. We gaan die leugens één voor één ontmaskeren. Geef ons even de tijd en we komen met meer.

Leonora heeft het over 4,000 werknemers wiens inkomen van de Isla afhankelijk zijn. Er zijn rond de 1000 directe werknemers en circa 1500 indirecte werknemers die straks bij een ontmanteling van de raffinaderij op korte termijn werk krijgen zolang het om Yu di Kòrsou gaat en niet Venezolanen. Hij rekent er snel 1000 bij. De 1500 indirecte werknemers hebben juist baat als GreenTown er komt, Werk aan de winkel.

Leonora stelt zelf dat er 1050 werknemers werken. Hij stelt ook dat de raffinaderij Nafl 100,000,000 aan salarissen betaalt. We weten dat PDVSA om hun werknemers zo volgzaam als een hondje te houden meer betaald dan bedrijven die hetzelfde werk buiten het Isla terrein doen. Nafls 100,000,000 salaris betalen aan 1050 werknemers komt gemiddeld per werknemer op Nafls 95,000 per jaar. Geloven we niets van. Bai gaña baka.

Leonora zegt dat de raffinaderij 28% aan deviezen bijdraagt. Vorig jaar was dat nog 17% en niet 28% die Leonora berekent heeft. Sinds we toch op de site van de Centrale Bank waren hebben we even gespiekt. Het toursime draagt 27% bij en doet het schoon en duurzaam. Hou dit even in gedachte leden van het Parlement.

Leonora zegt dat de raffinaderij bijlevert aan stranden. Ja, als je vervuilt moet je schoonmaken. Hij bedoeld hier waarschijnlijk het hele RIF naast Bullenbaai welk PDVSA zo vervuild heeft. In plaats dat COT de rekening heeft betaald, heeft PDVSA wat ik even aanneem de rekening bij RdK neer gelegd. Vestzak – broekzak boekhouding.

Wij houden het ondertussen op simpele mathematica. Als vastgoed aan de haven op plek ‘A’ (Vrije Zone) $ 100 per m² per jaar opbrengt met een schone industrie en het daarnaast liggende vastgoed (Isla) $3.33 per m² per jaar opbrengt zou je dan het contract verlengen met een vervuilende industrie of naar alternatieve opties kijken?

Als op het zelfde vastgoed aan het water elke persoon die er werkt de beschikking heeft over gemiddeld 4.000m² werkruimte en even verderop, ook aan het water werknemers op 10m² meer per m² in het laadje van de overheid brengen welk zou je prefereren?
We komen later nog op zijn andere stellingen van de heer Leonora terug, maar misschien kan de Heer Leonora, zijn collegae van zijn fractie en leden van zijn partij hier nog eens goed over nadenken. Vraag je tevens serieus af. Wat is beter voor Curaçao? Niet wat is beter voor PDVSA of Venezuela. Wij wensen alle Parlementariërs veel wijsheid.

 

Door: Andres F. Casimiri
te, Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

 1. Tja, de PS zal grote belangen hebben bij PDVA en Venezuela.
  Wiels, wilde toen het liefst bij Chaves op schoot kruipen.
  Nu zou dat best eens gelukt kunnen zijn.
  samen in het hiernamaals kunnen ze het er nog eens goed over hebben.
  over welk recht men meent te hebben om mensen in deze smerige omgeving te laten werken en wonen.
  Deze ziekmakende uitstoot kost tientallen levens per jaar.
  Maar de PS meent god te zijn en vind het normaal om mensen te vergiftigen.
  Alles in naam van het geld.
  maar ik verdenk de corruptici ervan dat ze al jaren geld krijgen van PDVSA om hun mond te houden.
  viezerikken zijn het….

 2. Beste Andres,

  Wat kun je nu verwachten van een partij waarvan de duidelijke visie is om Curacao “onafhankelijk (heid)” te maken van Venezuela.
  De verborgen agenda is zo duidelijk dat je blind moet zijn om deze niet te kunnen lezen.
  Bovendien laat PAIS zich, onbegrijpelijk maar waar, volledig inpakken door PS!
  Hoe is het mogelijk dat een partij, die voor de verziezingen zo’n duidelijk signaal afgaf dat het beter moest gaan met Curacao, waarin vele PAR stemmers geloofden en zo op PAIS hebben gestemd, nu haar mond niet meer open durft te doen en duidelijk afstand neemt van die ideeen die afbraak doen aan Curacao?

  Bij de komende verkiezingen is er jammer genoeg maar 1 persoon die hier van profiteerd en dat is de “heer” Schotte die nu mooi weer speelt door fruit uit Colombia goedkoop aan de bevolking verkoopt waardoor hij weer zieltjes wint.

  Op naar een, door de maffia bestuurd, armzalig Curacao!!
  Zeg het voort !!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties