27 C
Willemstad
• dinsdag 27 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | We nemen alles wat een Parlementariër zegt heel serieus

HomeAuteursIngezondenIngezonden | We nemen alles wat een Parlementariër zegt heel serieus
Ingezonden Brief
Ingezonden Brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN.
Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Andres F. Casimiri aan het woord

We nemen alles wat een Parlementariër zegt heel serieus. Als een Parlementariër liegt of de boel met opzet probeert te verdraaien dan is dat een kwalijke zaak. Als de partijleiding van een liegende Parlementariër deze niet terug fluit dan moet je niet veel van zijn partij of van zijn collegae in zijn fractie verwachten. Daarbij zet Leonora zijn partijleider ook nog eens voor aap en maakt hem totaal bespottelijk. We betrappen de heer Sherwin Leonora van Pueblo Soberano niet op één maar op meerdere leugens. We gaan die leugens één voor één ontmaskeren. Geef ons even de tijd en we komen met meer.

Leonora heeft het over 4,000 werknemers wiens inkomen van de Isla afhankelijk zijn. Er zijn rond de 1000 directe werknemers en circa 1500 indirecte werknemers die straks bij een ontmanteling van de raffinaderij op korte termijn werk krijgen zolang het om Yu di Kòrsou gaat en niet Venezolanen. Hij rekent er snel 1000 bij. De 1500 indirecte werknemers hebben juist baat als GreenTown er komt, Werk aan de winkel.

Leonora stelt zelf dat er 1050 werknemers werken. Hij stelt ook dat de raffinaderij Nafl 100,000,000 aan salarissen betaalt. We weten dat PDVSA om hun werknemers zo volgzaam als een hondje te houden meer betaald dan bedrijven die hetzelfde werk buiten het Isla terrein doen. Nafls 100,000,000 salaris betalen aan 1050 werknemers komt gemiddeld per werknemer op Nafls 95,000 per jaar. Geloven we niets van. Bai gaña baka.

Leonora zegt dat de raffinaderij 28% aan deviezen bijdraagt. Vorig jaar was dat nog 17% en niet 28% die Leonora berekent heeft. Sinds we toch op de site van de Centrale Bank waren hebben we even gespiekt. Het toursime draagt 27% bij en doet het schoon en duurzaam. Hou dit even in gedachte leden van het Parlement.

Leonora zegt dat de raffinaderij bijlevert aan stranden. Ja, als je vervuilt moet je schoonmaken. Hij bedoeld hier waarschijnlijk het hele RIF naast Bullenbaai welk PDVSA zo vervuild heeft. In plaats dat COT de rekening heeft betaald, heeft PDVSA wat ik even aanneem de rekening bij RdK neer gelegd. Vestzak – broekzak boekhouding.

Wij houden het ondertussen op simpele mathematica. Als vastgoed aan de haven op plek ‘A’ (Vrije Zone) $ 100 per m² per jaar opbrengt met een schone industrie en het daarnaast liggende vastgoed (Isla) $3.33 per m² per jaar opbrengt zou je dan het contract verlengen met een vervuilende industrie of naar alternatieve opties kijken?

Als op het zelfde vastgoed aan het water elke persoon die er werkt de beschikking heeft over gemiddeld 4.000m² werkruimte en even verderop, ook aan het water werknemers op 10m² meer per m² in het laadje van de overheid brengen welk zou je prefereren?
We komen later nog op zijn andere stellingen van de heer Leonora terug, maar misschien kan de Heer Leonora, zijn collegae van zijn fractie en leden van zijn partij hier nog eens goed over nadenken. Vraag je tevens serieus af. Wat is beter voor Curaçao? Niet wat is beter voor PDVSA of Venezuela. Wij wensen alle Parlementariërs veel wijsheid.

 

Door: Andres F. Casimiri
te, Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

 1. Tja, de PS zal grote belangen hebben bij PDVA en Venezuela.
  Wiels, wilde toen het liefst bij Chaves op schoot kruipen.
  Nu zou dat best eens gelukt kunnen zijn.
  samen in het hiernamaals kunnen ze het er nog eens goed over hebben.
  over welk recht men meent te hebben om mensen in deze smerige omgeving te laten werken en wonen.
  Deze ziekmakende uitstoot kost tientallen levens per jaar.
  Maar de PS meent god te zijn en vind het normaal om mensen te vergiftigen.
  Alles in naam van het geld.
  maar ik verdenk de corruptici ervan dat ze al jaren geld krijgen van PDVSA om hun mond te houden.
  viezerikken zijn het….

 2. Beste Andres,

  Wat kun je nu verwachten van een partij waarvan de duidelijke visie is om Curacao “onafhankelijk (heid)” te maken van Venezuela.
  De verborgen agenda is zo duidelijk dat je blind moet zijn om deze niet te kunnen lezen.
  Bovendien laat PAIS zich, onbegrijpelijk maar waar, volledig inpakken door PS!
  Hoe is het mogelijk dat een partij, die voor de verziezingen zo’n duidelijk signaal afgaf dat het beter moest gaan met Curacao, waarin vele PAR stemmers geloofden en zo op PAIS hebben gestemd, nu haar mond niet meer open durft te doen en duidelijk afstand neemt van die ideeen die afbraak doen aan Curacao?

  Bij de komende verkiezingen is er jammer genoeg maar 1 persoon die hier van profiteerd en dat is de “heer” Schotte die nu mooi weer speelt door fruit uit Colombia goedkoop aan de bevolking verkoopt waardoor hij weer zieltjes wint.

  Op naar een, door de maffia bestuurd, armzalig Curacao!!
  Zeg het voort !!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties