31 C
Willemstad
• maandag 26 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

HSK-Debat over relaties in Koninkrijk

HomeMediaHSK-Debat over relaties in Koninkrijk
Een van de gastsprekers is voormalig Gevolmachtigde minister in Den Haag, Sheldry Osepa. FOTO Antilliaans Dagblad
Een van de gastsprekers is voormalig Gevolmachtigde minister in Den Haag, Sheldry Osepa. FOTO Antilliaans Dagblad


Willemstad – De opiniegroep Hustisia Sosial Kòrsou (HSK), organiseert vanavond een debat over de relaties binnen het Koninkrijk.

Sheldry Osepa, voormalig Gevolmachtigde minister in Den Haag en Anthony Eustatius van Kòrsou Fuerte i Outónomo (KFO) zijn de gastsprekers. Beide sprekers maken deel uit van het juridisch team van Reforma.

 

 

Advertentie

Het debat wordt georganiseerd naar aanleiding van twee gebeurtenissen die de aandacht hebben gevestigd op de relaties binnen het Koninkrijk, zo meldt de organisatie.

De eerste gebeurtenis betrof het bilateraal overleg tussen Sint Maarten en Curaçao waar premier Ivar Asjes van Curaçao en Sarah Wescot-Williams van Sint Maarten aan meededen. Beide premiers werden daarbij vergezeld van hun minister van Financiën.

,,Het is opmerkelijk dat deze vergadering twee dagen voor de tweede gebeurtenis plaatsvond, die de relaties binnen het Koninkrijk markeerde, de Koninkrijksconferentie.”

Volgens HSK heeft het bilateraal overleg tussen Curaçao en Sint Maarten duidelijk de Koninkrijksconferentie beïnvloed. En dan vooral als het gaat om de consensusrijkswetten en de problemen binnen de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten.

,,Voor HSK is het duidelijk dat deze twee landen hebben afgesproken om tijdens de Koninkrijksconferentie niet over deze twee onderwerpen te discussiëren. Dat ging tegen de wens in van de commissie ‘Conflictpunten in het Koninkrijk’, onder voorzitterschap van Lilo Sulvaran.

HSK stelt dat de Curaçaose regering op grond van aanbevelingen uit een rapport van die commissie de consensusrijkswetten en de Centrale Bank als discussiepunten had moeten inbrengen tijdens de conferentie. Dit leidde tot een publieke discussie tussen premier Asjes en Sulvaran.

,,Asjes werd daarbij zelfs door Sulvaran ervan beschuldigd dat hij en zijn regering het volk van Curaçao hadden verraden.”

Voor HSK is dat reden genoeg om een debat te organiseren waarbij twee staatsrechtdeskundigen de relaties binnen het Koninkrijk zullen analyseren. Het debat wordt bij het gebouw van HSK aan de Snipweg 79 B gehouden, naast House of Style.

Het publiek kan vanaf 18.30 terecht om zich in te schrijven voor het debat, dat van 19.00 tot 21.30 uur gehouden.

 

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties