28 C
Willemstad
• woensdag 18 mei 2022 09:40

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Benoeming trustee International Insurance aangevochten

Vittorio de Stefano (links)
Vittorio de Stefano (links) – IUC

Willemstad – International Insurance, van Vittorio De Stefano, gelegen in het World Trade Center (WTC) heeft gisteren middels raadsman Bertie Braam een larverzoek ingediend bij de bestuursrechter om te trachten de benoeming van een trustee door de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) ongedaan te maken.

Dat heeft Braam gisteren tegenover deze krant bekendgemaakt. De CBCS wilde dinsdag interveniëren bij International Insurance.

- Advertentie -

Bij het opmerken van de aanwezige pers, maakten de vertegenwoordigers echter rechtsomkeert en verlieten het gebouw.

De CBCS vindt dat International Insurance de zaken niet op orde heeft: er zou niet voldoende kapitaal zijn en ook binnen het bestuur en de Raad van Commissarissen zouden wijzigingen moeten worden doorgevoerd.

Ook is de CBCS van mening dat International Insurance een bijstorting moet doen van 500.000 gulden. International Insurance vindt op zijn beurt dat de CBCS voor niets moeilijk doet. Braam: ,,International Insurance snapt de ophef niet. Ze hebben 1,8 miljoen gulden bijgestort en ze hebben hun kapitaal verhoogd tot 3,3 miljoen gulden.

Ook hebben ze wijzigingen doorgevoerd binnen de RvC en de bestuurders.”

Na een korte zoektocht op de website van de Kamer van Koophandel (KvK) blijkt dat er bij het bedrijf International Insurance helemaal geen sprake is van een Raad van Commissarissen – of in ieder geval is deze niet doorgevoerd. In het bestand van de KvK zijn alleen de twee directeuren als bestuurders opgenomen, namelijk Carmelo Vittorio De Stefano Rojas en Vittorio De Stefano Vivenzio.

Toch is er volgens Braam wel degelijk een RvC bij International Insurance:

,,Dat is juist ook één van de issues van de CBCS. Ze wilden één van de commissarissen weg hebben omdat die volgens haar niet aan de eisen zou voldoen. Deze wijziging is inmiddels ook doorgevoerd.”

Inmiddels heeft de CBCS wel een trustee benoemd die bij International Insurance in het WTC een oogje in het zeil moet houden.

,,De tent gaat niet dicht maar de CBCS is wel van mening dat extra begeleiding nodig is”, aldus de raadsman van International Insurance.

Samen met de huidige directie zal de trustee het bedrijf de komende tijd besturen. Om dit besluit van de CBCS ongedaan te maken heeft Braam gisteren een laarverzoek ingediend.

,,Als de rechter dat verzoek honoreert, is de interventie door CBCS van de baan,” aldus Braam.

 

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NRC | Scheuring in Brusselse fractie van D66, klachten over Europarlementariër Samira Rafaela

Lamyae Aharouay, Philip de Witt Wijnen Onveilige werkomgeving Een interne D66-commissie verklaarde klachten over Europarlementariër Samira Rafaela gegrond. Zij vindt dat het onderzoek rammelt. Zondag praat de D66-top...

PBC | Zeespiegel stijgt bij Caribische eilanden net wat sneller

Persbureau Curacao Een nieuw KNMI-rapport geeft aan dat het water rondom de Caribische eilanden waarschijnlijk iets sneller zal stijgen dan de wereldgemiddelde zeespiegel. De wereldgemiddelde zeespiegel is de...

PBC | Aantal coronacases op Curaçao en Aruba blijven stijgen

Persbureau Curacao Afgelopen week zijn er 450 nieuwe coronacases bijgekomen, bijna 125 meer dan de week ervoor, toen 328 mensen positief werden getest. Het aantal actieve cases steeg...

PBC | Geen mondkapje meer om in vliegtuig en op Schiphol

Persbureau Curacao Volgend weekend, 21 mei, vervalt de mondkapjesplicht in het vliegtuig en op de luchthaven Schiphol na de security. Dat heeft het Nederlandse kabinet vrijdag officieel besloten,...

Column Youp | Drijgen

Dinsdagavond is mijn vaste dreigavond. Dan kies ik mijn slachtoffers. Zoals deze week de Amsterdamse burgemeester die niet genoeg personeel had om het slopen van het Museumplein...

CC | Sargassum becoming a major problem for sea turtles

WILLEMSTAD - The Sea Turtle Conservation Curaçao rescued three sea turtles that were trapped in the sargassum weed on Wednesday. The animals regularly get into trouble because...
- Advertentie -
- Advertentie -