26 C
Willemstad
• zondag 5 februari 2023

Telefraaf | Oranjes beschilderen geen Chichi op Curaçao: ’Karikatuur van zwarte vrouw’

Controversieel moment uit kennismaking Amalia geschrapt | Wouter de Winther Volgens de kunstenares verbeeldt het beeld de oudste zuster uit een gezin in de traditionele familiestructuur op Curaçao....

Democracy now! | Friday, February 3, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | Pietermaai krijgt LED-verlichting

De straten van Pietermaai worden aanstaande zondag voorzien van LED-verlichting. Aqualectra zal de nieuwe lantaarns installeren tussen 8.00 uur ‘s ochtends en 16.00 uur ‘s middags. Onder andere...
- Advertentie -

Nu.cw | Kaasdieven opgepakt in Sambil

De politie heeft donderdag twee kaasdieven aangehouden in Sambil. De Extra meldt dat het tweetal opviel nadat ze supermarkt Carrefour verlieten. De beveiliging gaf aan dat de personen...

Nu.cw | Bonaire in Ik Vertrek-uitzending

Het stel Nicole en Manuel wordt in het Nederlandse televisieprogramma Ik Vertrek gevolgd in hun emigratie naar Bonaire. Donderdag werd de eerste van de twee afleveringen uitgezonden...

PBC | Chris Richards in Swim for the Roses

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Komende zondag doet Chris Richards mee aan de Swim for the Roses van Zanzibar Jan Thiel naar Mambo Beach BLVD. De welbekende duiker mist...

PBC | Fundashon Museo Tula-voorzitter Jeanne Henriquez vraagt koning de stilte te verbreken

Persbureau Curacao Willemstad – Jeanne Henriquez, voorzitter van Fundashon Museo Tula, heeft na haar toespraak vanmorgen, een persoonlijke vraag gesteld aan koning Willem-Alexander om op 1 juli 2023...
- Advertentie -

Goud zou per vliegtuig naar buitenland gaan

Politie heeft kentekennummer dieven

WILLEMSTAD — De zeventig goudstaven die vrijdag zijn gestolen van een vissersboot, zouden hier gelost worden en met een beveiligd transport per luchtvracht naar een andere bestemming verscheept worden. Dit zegt het interim-hoofd van de douane, Clarion Taylor.

De politie heeft ondertussen de gegevens van de kentekenplaat van een van de gebruikte auto’s voor de goudroof in handen.
Dit bevestigde politiewoordvoerder Reginald ‘Reggie’ Huggins vanochtend.
De politie heeft ook alle betrokkenen gesproken, maar om het onderzoek niet te belemmeren kan hij niet in details treden over wat zij verklaard hebben.
Huggins heeft via de internationale media wel vernomen dat een van de Guyanese bemanningsleden, geidentificeerd als Raymond Emmanuel, verklaard heeft dat het goud bestemd was voor een onbekend bedrijf op het eiland, maar hij kan dit bericht in het belang van het onderzoek bevestigen noch ontkennen.

 “Het onderzoek is nog in volle gang en wanneer het mogelijk is om iets te melden, zal de politie dit zeker doen.”

Cocaïne (ruil)handel
De Guyanese inlichtingendienst vertrouwt de boel in ieder geval niet.
Een agent gelooft sowieso niet dat de goudstaven hier zijn aangekomen.
Volgens de Guyanese autoriteiten, in een bericht gepubliceerd op de website van Guyana Times, kan er hier gesproken worden van een cocaïne ruilhandel.
Ze geloven het verhaal van de bemanningsleden niet en denken dat de goudstaven al voordat ze op Curaçao waren aangekomen op zee werden gelost.
Het goud zou gebruikt zijn als ruil voor cocaïne.
Ze denken dat de goudroof gekoppeld is aan een recentelijk in beslag genomen partij cocaïne, die dezelfde waarde heeft als de gestolen goudstaven, namelijk 11,5 miljoen dollar.
Er wordt ook gemeld dat het bootje uit Suriname vertrok, maar een agent is van mening dat het een niet-erkende haven in Guyana verliet, waarschijnlijk ergens in het Pomeroon-gebied.
Volgens de Guyanese autoriteiten hangt er een luchtje aan en adviseren zij de lokale onderzoekers extra goed op te letten en een diepgaand onderzoek te doen naar de goudroof.

Geruchtenmachine
Afgelopen zaterdag had de douane al gesteld dat het vissersbootje ‘Summer Bliss’ de vracht regulier aan de douane had doorgegeven en dat deze in transit naar Miami (VS) was.
Met het verhaal dat de vracht per vliegtuig doorgevoerd zou worden, kunnen de hardnekkige geruchten die het afgelopen weekeinde de ronde deden – dat het goud voor Curaçao bestemd zou zijn geweest omdat dit hier gelost zou worden – enigszins verklaard worden.

Ook kan de verklaring van een van de bemanningsleden naar buitenlandse media toe, dat het goud voor Curaçao bestemd was, hierdoor verklaard worden.

“Aangezien de inklaring regulier verlopen is en wij duidelijk op de hoogte waren van de lading, zou de douane het schip uiteraard gecontroleerd hebben, maar wij kregen gewoonweg de kans niet.
Dit omdat het vaartuig onmiddellijk na aankomst in het douanegebied van het goud beroofd is.
Na deze controle zou de lading, nogmaals onder beveiliging, gelost worden om vervolgens verder te worden getransporteerd”

, aldus Taylor.

De Amigoe heeft vernomen dat er om zes uur ‘s ochtends een afspraak stond om te lossen.
Het vaartuig heeft volgens Taylor met zeer grote regelmaat het eiland aangedaan.
Op de vraag of de onopvallende vissersboot vaker een dergelijk waardevolle lading aan boord had, wil het interim-hoofd geen reactie geven.
Uit internationale berichtgeving blijkt dat de overheid van Guyana vraagtekens plaats over de herkomst van het goud en dat er gedacht wordt dat het om ‘smokkelgoud’ gaat.
De vraag werpt zich vervolgens op waarom het vaartuig in dat geval het goud in het ladingsmanifest heeft opgegeven.
Uit navraag bij de lokale scheepvaartsector blijkt dat het mogelijk is om een manifest te falsificeren of van een vals ‘Certificate of Origin’ te voorzien.
Op de vraag of bijvoorbeeld de volgende haven – aangezien het schip in transit naar Miami was – kan zien dat het vaartuig goud heeft verscheept en of dit wordt doorgegeven, stelt Taylor het volgende:

“Dit wordt niet doorgegeven maar uit de ‘paper trail’ kan men dit natuurlijk wel opmaken, de douane aldaar kan dus zien wat er in de vorige haven is gelost. Ook zijn de schepen verplicht om aan te geven wat hun vaarroute is geweest. Overigens kan men de vaarroute volgen middels een tracking-systeem maar in dit systeem is natuurlijk niet te zien wat voor lading een schip aan boord heeft. Dit kan wegens privacy-schending natuurlijk niet”

, aldus Taylor.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -