30 C
Willemstad
• zaterdag 2 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Genomineerden Curaçao IFFR Yellow Robin Award 2014 bekend

HomeMediaGenomineerden Curaçao IFFR Yellow Robin Award 2014 bekend

WILLEMSTAD — De vijf genomineerden voor de Yellow Robin Award competitie zijn bekend. Dat meldt de organisator Curaçao International Film Festival in een persbericht. Zo maakt onder meer de jonge Arubaanse filmmaker Juan Francisco Pardos met zijn film ‘Abo so’ kans op de hoofdprijs van 10.000 dollar en een vertoning op het filmfestival in Rotterdam volgend jaar.

Abo so’-regisseur Juan Francisco Pardos geflankeerd door hoofdrolspelers Raphaela Mahadeo en Miguel Genser.
Abo so’-regisseur Juan Francisco Pardos geflankeerd door hoofdrolspelers Raphaela Mahadeo en Miguel Genser.

De vorig jaar door Curaçao IFFR in het leven geroepen Yellow Robin Award competitie beoogt een gastvrij platform te bieden voor nieuwe films en filmmakers en, in samenwerking met IFFR Nederland, de getalenteerde beginnende filmmakers te ondersteunen in hun carrière door een opstapje te bieden naar de Europese (film)markt.
De winnaar van de Yellow Robin Award ontvangt een geldbedrag van 10.000 dollar. Bovendien wordt de winnende film vertoond in Nederland tijdens de volgende editie van IFFR in 2015.
De genomineerden voor de Yellow Robin Award 2014 zijn:

‘Abo so’ van Juan Francisco Pardo (Aruba).
In deze Arubaanse West Side Story draait het rond de onmogelijke liefde tussen Tatiana en Santiago.
Met muziek van de legendarische Padú del Caribe, die enkele liedjes speciaal voor de film schreef. ‘Difret’ van Zeresenay Berhane Mehari (Ethiopië, VS). Het schokkende en waargebeurde verhaal van Hirut, een jong Ethiopisch meisje dat haar ontvoerder en verkrachter doodschoot. Ze krijgt hulp van een moedige advocate uit de grote stad, maar ook zij loopt gevaar. ‘Filosofía natural del amor’ van Sebastián Hiriart (Costa Rica, Mexico).
Een essayfilm over liefde en lust, in al hun schoonheid én destructiviteit. Een mozaïek aan kleine fictieverhalen wordt gelardeerd met interviews waarin stelletjes open vertellen over hun relaties, en natuurbeelden van de voortplantingsrituelen van insecten.

God Loves the Fighter’ van Damian Marcano (Trinidad & Tobago).
Een rauwe, realistische blik op het leven in het oostelijke deel van Port of Spain, Trinidad.
De jonge Charlie wil het goede doen, maar moet zien te overleven in deze betonnen jungle.
Goed en kwaad komen samen tijdens één noodlottige nacht.

Al sur de la inocencia’ van Héctor M. Valdez (Dominicaanse Republiek).
Na een traumatische gebeurtenis in het ouderlijk huis vertrekken een jongeman en zijn stiefzus met een onbekende fotograaf naar het zuiden van de Dominicaanse Republiek. Tijdens deze wervelende, avontuurlijke roadtrip blijkt het echter steeds moeilijker om de pijnlijke waarheid achter hun vlucht te negeren.

Alle genomineerde films worden vertoond tijdens de aankomende derde editie van Curaçao IFFR, tussen 2 en 6 april vertoond, voor het publiek alsmede de driekoppige internationale jury.
De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de Award Show in The Cinemas op zaterdag 5 april om 19.00 uur.
Publiek is die avond welkom.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties