29 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

FOL wil dichter bij het volk staan

folWILLEMSTAD — Voorzitter Anthony Godett presenteert een nieuwe visie voor de FOL. De partij zal dichter bij het volk moeten staan. Zal via sociale media nauwer in contact met het volk moeten komen, terwijl men ook de banden met het vakbondswezen en jongeren wil aanhalen.

Na de voor de FOL teleurstellende verkiezingen van oktober vorig jaar ondergaat de oranje partij op dit moment een reorganisatie.
De statuten van de partij worden op dit moment volgens partijvoorzitter Anthony Godett in een nieuw jasje gegoten, terwijl de FOL haar missie en visie voor zichzelf en Curaçao heeft geherdefinieerd.
Wat nu nog rest is de beantwoording van de vraag wie de kar van de oranje partij als politiek leider zal gaan trekken.
Godett is er zelf nog niet over uit of hij of iemand anders dit moet gaan doen.

- Advertentie -

De FOL omschrijft zichzelf als een sociaal democratische partij, die opkomt voor wijken en het gezin, door hen op hun rechten, maar ook plichten te wijzen.
De partij staat sociale rechtvaardigheid voor, door de economische onbalans op het eiland op te heffen.
Ook zet de FOL zich in voor sociale gelijkheid, door banen te creëren, zorg te dragen voor gelijke beloning voor gelijk werk en toe te zien op stabiliteit van prijzen op het eiland.
Ook hecht de partij belang aan eerlijke distributie van alles wat Curaçao produceert.
In de visie die de FOL voor ogen heeft wijst zij alle vormen van discriminatie van de hand, zal zij strijden voor gelijke kansen voor iedereen en zal zij al haar krachten blijven inzetten voor de bestrijding van armoede op het eiland.

Onafhankelijkheid voor Curaçao is het einddoel van de FOL.
Maar voordat het eiland hier aan toe is, moeten er een aantal zaken worden verbeterd.
Het gaat hierbij om zaken als

  • volksgezondheid,
  • onderwijs,
  • de infrastructuur en
  • de sociaal-economische situatie in de wijken.

“Wij willen Curaçao zien gedijen in harmonie, eenheid, met vaderlandsliefde, respect voor elkaar en dat normen en waarden worden nageleefd. Wanneer dit gelukt is, zullen wij met ons allen sterker worden en zullen wij de verborgen talenten van dit volk beter kunnen zien”

, aldus de FOL, die zich ook sterk maakt voor een proces van nation building op het eiland.

Nu de reorganisatie van de partij is afgerond, zal de FOL vanaf 1 augustus, iedere zaterdag zoals gebruikelijk de deuren van haar partijgebouw aan de Winston Churchillweg weer openen.
Dit zal gebeuren tussen elf uur ‘s ochtends en twee uur ‘s middags.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -