Debat over werkloosheid moet er komen

logo-mfkpartido MANWILLEMSTAD — Oppositiefracties MFK en MAN willen snel een openbare vergadering met minister Stanley Palm (Pais) van Economische Ontwikkeling om te praten over werkloosheid op Curaçao en hoe hij dat wil gaan oplossen.

Advertentie

Aanleiding voor de partijen zijn recente ontwikkelingen waarbij er een aantal arbeidsplaatsen bij lokale bedrijven verloren zijn gegaan.
In een brief aan Statenvoorzitter Mike Franco (Pais), waarin de vergadering wordt aangevraagd, stellen Gerrit Schotte (MFK), Amerigo Thodé (MFK) en Hensley Koeiman (MAN) dat vorig jaar 2800 mensen op Curaçao hun baan verloren.
Het personeel van hotel Kurá Hulanda wordt daarbij genoemd, alsook dat van de failliet gegane luchtvaartmaatschappij DAE, en dat van supermarkt Save-ALot.
Daarnaast wordt ‘nog een lokaal hotel’ genoemd en ‘een andere luchtvaartmaatschappij, die in een precaire cash-flowsituatie zit’.
De MFK en de MAN willen met de minister onder meer praten over ‘deze golf van werkloosheid in 2013’, het verdwijnen van deze arbeidsplaatsen, het creëren van nieuwe en mogelijke oplossingen voor het huidige jaar.
De partijen halen aan dat begin 2013 door de regering werd toegezegd dat er 270 miljoen gulden in de economie zou worden geïnvesteerd.
Ze willen van de minister weten waar dit geld is gebleven.
In een persbericht meldde Schotte dezelfde zorgen ook al.

“De overheid propageert een vacaturebank, maar waar zijn de banen?”

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *