27 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

CuracaoNieuws | Parlement wil niet verplicht salaris inleveren

Persbureau Curacao

Een motie om vrijwillig 10 procent salaris in te leveren, haalde het wel | Extra
Willemstad – Een motie om de salarissen van Statenleden met 10 procent te korten, haalde het gisteren niet. Alleen de MAN was voor, maar die diende de motie ook in. De blauwe partij vindt dat de volksvertegenwoordiging een goed signaal af moet geven.

Een motie om vrijwillig 10 procent salaris in te leveren, haalde het wel. Ook krijgt de griffie de opdracht om te zien of de totale kosten van het parlement met 10 procent kunnen worden teruggebracht.

Bron: CuracaoNieuws

Artikel delen

12 reacties

 1. De tumbazanger geeft natuurlijk veel stemmers, de kerken ook, daarom stelt maffia mfk deze verkiesbaar. En c cooper met z’n science fiction gekker kan ‘t niet, maffia en kerk gaan niet samen. Daar wel.

 2. Het parlement moet beginnen met de kwaliteit en vakkennis van de parlementariers die momenteel in het parlement zitten.

  Parlementariers zouden op zijn minst de minimaal vereiste juridische, politieke of bestuurlijke / staatkundige kennis en ervaring moeten hebben opgedaan om enigszins zinvol te functioneren in het parlement.

  Met alle respect voor de dansleraren en tumbazangers, maar een dansleraar zonder de gewenste kennis in het parlement is als een prima ballerina in het nationaal ballet zonder benen.

  En een tumbazanger in het parlement zonder de gewenste kennis, is net zo (in) productief als een drummer in het tumbafestival zonder armen.

 3. Wie had verwacht dat zij dat zouden doen is wel erg goedgelovig, het gros is uiterst dom van bv postzegelplakker tot viswijf, dus waar vinden zij ooit zo’n job waar je zonder enige kennis van zaken je zakken kunt vullen!
  Ik gun iedereen altijd het beste maar dit zootje denkt volstrekt niet aan de 32% die iedere dagmoet over/ leven en hun kinderen erop uit sturen om te stelen.
  Ik haal dit even aan omdat bij mijn buren van de week in CG is ingebroken en de fridge was leeg geplunderd.

 4. @Curacao Rev, Nee, we moeten blij zijn met deze regering. Maar een ander alternatief is er niet. Een regering met Menki Rojer, Jacinta Constancia en Amparo dos Santos?

 5. wat mij nog het meest verbaast is de blackmail die nu plaatsvindt in sommige discussies: wees blij met de huidige regering want die zijn net iets minder corrupt dan de vorige. Ok dus ik moet als burger blij zijn met politici die corrupt en onbetrouwbaar zijn, maar net iets minder corrupt en onbetrouwbaar als hun voorgangers?!

 6. Salarissen opschroeven ipv inkorten is een goed gebruik in de Curaçaose politiek + ( overheids n.v’s),

  Zo had het bestuur van het CTB (Toeristenbureau Curaçao), tegen alle regels in, haar eigen vergoeding met 300% verhoogd. Gedeputeerde Ivar Asjes zat in dit bestuur. Het BC keurt dit achteraf goed.

 7. Als je het wangedrag van diva Aviancala Walle ziet, kots je van de huidige coalitie.

  Weet niet waarom ze het hele jaar op snoepreis, weg van huis, is. Misschien zijn de verhalen over haarhuwelijksprobelemen door het vele bezoek van haar man aan snekdames toch waar.

 8. De tumba zanger Gibi Doran was woest op die onzinnige motie.
  Hij ging tekeer op radio Mas, hij beweerde dat hij talrijke watercoolers aan scholen kado heeft gedaan, en dat zijn linker arm niet hoeft te weten wat zijn rechter arm doet en hij beslist niet aan dat poppenkast mee zal doen.
  Ik weet nog drommels goed een keertje een foto van hem en zijn baas Gerrie in de krant staande naast een watercooler te hebben gezien.
  Hij doet zonder ruchtbaarheid, zoveel voor de scholen.
  Ik kan het heel goed voor hem begrijpen.
  Een tumba zanger met een salaris van ang 12.500,– p.m komt zelden of beter gezegd nooit voor. Geen moer uitvoeren en dan toch makelijk dat geld te verdienen.
  Weinig school en toch een top salaris, snap ik, dat wil iedereen.

 9. Nee natuurlijk doen ze dat niet, we weten toch dat het een stelletje zakkenvullers zijn. Nee, het huisvuil ophalen 15 gulden duurder maken, dat is een goed idee. Weten we straks zeker dat alles weet in de mundi verdwijnt.

 10. Alleen de MAN was voor.

  De o zo integere PAR en PIN dus niet. Toevallig net de partijen die Tilly Pikery 7 jaar met behoud van megasalaris thuis hebben laten zitten en haar nu weer een luizenbaantje met behoud van dat salaris hebben bezorgd.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...