CuracaoNieuws | Niet één van de 29 gebouwen van Defensie op Curaçao en Aruba voldoet aan de eisen van brandveiligheid

Rene Zwart | Koninkrijksrelaties.nu

Foto Persbureau Curacao

Den Haag – Van alle 29 gebouwen die Defensie in het Caribisch deel van het Koninkrijk in gebruik heeft voldoet er niet één aan de brandveiligheidsnormen.

Dat blijkt uit een inventarisatie van de staat van onderhoud van al het onroerend goed van Defensie. Voor 31 december 2018 hadden alle panden aangepast moeten zijn aan de nieuwe brandveiligheidseisen. Voor 90 waarvan 29 in de Cariben is die deadline niet gehaald.

,,De risico’s zijn beperkt tot een aanvaardbaar niveau door de aanwezigheid van een brandmeldinstallatie met volledige detectie en het aanstellen van extra bedrijfshulpverleners, ook buiten kantooruren. Daarmee kan bij brand snel worden ontruimd en wordt de vluchtveiligheid vergroot”, schrijft staatssecretaris Barbara Visser van Defensie vandaag geruststellend aan de Tweede Kamer.

De bewindsvrouw wijt de problemen aan de bezuinigingen onder vorige kabinetten. ,,Er is te veel achterstallig onderhoud om snel alle knelpunten te verhelpen”, aldus Visser. Het Rijksvastgoedbedrijf regisseert het op orde brengen van de gebouwen. Die op Curaçao en Aruba zijn het laatst – eind 2021 – aan de beurt.

(Beste lezer, dit is een premiumbericht dat u van Koninkrijksrelaties.Nu cadeau krijgt. Voor slechts 10 euro per half jaar krijgt u toegang tot alle premiumberichten. Klik hier om u aan te melden)

Bron: CuracaoNieuws

Een Reactie op “CuracaoNieuws | Niet één van de 29 gebouwen van Defensie op Curaçao en Aruba voldoet aan de eisen van brandveiligheid

  1. Lezers, save en print want dit is een premium bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *