29 C
Willemstad
• zaterdag 9 december 2023

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...

Nu.cw | Jong koraal op Curaçao niet verbleekt

Britt van Garderen Jong koraal, afkomstig van in het wild gevangen gameten (geslachtelijke voortplantingscellen), blijkt geen tekenen van verbleking te vertonen op Curaçao, zelfs niet tijdens de voortdurende...
- Advertisement -spot_img

Camelia om de tafel met PAR, MAN en MFK

HomeNieuwsCamelia om de tafel met PAR, MAN en MFK

Bevestigingsverklaring MFK-leden

WILLEMSTAD — Vanaf twee uur vanmiddag zit informateur Glenn Camelia om de tafel met de vertegenwoordigers van de MAN, PAR en MFK. Deze gesprekken vinden plaats in het kader van de gezamenlijke verklaring van inspanning die de partijen PS, Pais en PNP gisteren met elkaar zijn overeengekomen. In deze verklaring spreken de partijen af zich te zullen inspannen om tot een meerderheidsregering voor Curaçao te komen.

De partijen PS, Pais en PNP hebben samen tien van de 21 zetels in de Staten.
Dit is onvoldoende voor een meerderheid.
Daarom zijn de besprekingen van vandaag gepland om een of mogelijk zelfs meer andere partijen te vinden die zich bij deze drie partijen willen aansluiten.
Binnen het informatieproces wordt de term ‘aanschuiven’ niet gebruikt, aangezien er nog geen inhoudelijke onderhandelingen hebben plaatsgevonden.
Het woord is ook niet goed gevallen bij de leiding van de MAN, die zich verschillende keren openlijk in de media geërgerd heeft uitgelaten over deze term.
Het is opvallend dat Camelia ook een gesprek heeft gepland met de PAR.

De PS, de partij met de meeste stemmen, heeft altijd naar voren gebracht nooit met de PAR in een regering te willen zitten.
Ook de MAN heeft zich gekeerd tegen een samenwerking met de gele partij, terwijl de MFK ernstige reserves heeft over een samenwerking met de PAR.
De laatste heeft echter al voor de verkiezingen van 19 oktober, bij monde van haar politiek leider Emily de Jongh-Elhage, aangegeven bereid te zijn met iedereen te overleggen in het belang van het Curaçaose volk.
Dit werd vanochtend nogmaals herhaald door de vicevoorzitter van de partij, Armin Konket.

“Al tijdens ons eerste gesprek in het kader van het informatietraject hebben wij aangeven dat wij bereid zijn om met iedereen samen te werken. Wij zijn niet van standpunt veranderd. Bepaalde partijen hebben aangegeven niet met ons te willen praten. Wij willen geïnformeerd worden over de stand van zaken. Eigenlijk willen wij gewoon informatie.”

Bevestigingsverklaring
Gisteren gonsde het de hele dag van de geruchten dat de partijen PS, Pais en PNP middels een gedoogcoalitie aan een meerderheid geholpen zouden kunnen worden. Gesteld werd dat een of meerdere leden van de MFK-fractie in de Staten zouden overwegen zich van de fractie van de partij af te scheiden, als onafhankelijk Statenlid door te gaan en de nieuwe coalitie te steunen.
Maar in de loop van gisteravond stuurde de MFK een bevestigingsverklaring aan de media, waarin de vijf fractieleden Gerrit Schotte, Jacinta Scoop-Constancia, Gilmar ‘Pik’ Pisas, Monique Koeyers-Felida en Amerigo Thodé aangeven ‘loyaal aan de partij te blijven en partijleider Gerrit Schotte te zullen blijven steunen gedurende de formatie-etappe voor een nieuwe regering’.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties