32 C
Willemstad
• maandag 20 september 2021 12:53

Laatste reacties

- Advertentie -

Brief PAR begint met verwijt aan Camelia

Toonzetting doet wenkbrauwen fronzen

WILLEMSTAD — De partijen PS, Pais, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran buigen zich vandaag nog over een brief van de PAR, waarin de partij haar bereidheid uitspreekt om alsnog met de formerende partijen om de tafel zitten. De gistermiddag verstuurde brief heeft door haar toonzetting de wenkbrauwen doen fronzen.

De brief begint met een verwijt aan formateur Glenn Camelia, aan wie de brief is gericht, en de partijen die de intentieverklaring hebben ondertekend.

“Vrijdagmiddag om 19 voor zes heeft u de PAR op de hoogte gebracht van de beslissing van de overige partijen om een andere richting op te gaan. De PAR is zeer trots op haar onderhandelingsteam dat haar uiterste best heeft gedaan om tot het beste resultaat te komen. Het is betreurenswaardig dat de PAR niet is staat is gesteld om ook een keuze te maken, zoals gebruikelijk is wanneer partijen met elkaar aan het onderhandelen zijn.”

De PAR stelt verder in haar brief via de media te hebben vernomen dat de partijen die nu met de formateur om de tafel zitten, interesse hebben om de gele partij weer bij de vorming van een nieuwe regering te betrekken.

“Hiermee rekeninghoudend willen wij u op de hoogte stellen dat wij bereid zijn om met de formateur samen te werken om te komen tot een regering met een brede basis om zo respect, vrede en rust op het eiland te herstellen.”

De PAR beëindigt haar brief door te stellen dat zij het respecteert dat het de formateur is die met de leiding van het formatieproces is belast, en dat zij in afwachting blijft van de volgende stappen van de formateur.
De brief is inmiddels geplaatst op de agenda van een bijeenkomst van de formerende partijen, die in de loop van vandaag zal plaatsvinden.
Zij zullen een standpunt bepalen over wat er met het verzoek van de PAR gedaan moet worden.

- Advertentie -

Op dit moment steunen elf Statenleden de intentieverklaring die afgelopen vrijdag is ondertekend. De Staten tellen 21 leden, waardoor de nieuwe coalitie op een minieme meerderheid in het parlement kan steunen.
De partijen die nu om de tafel zitten wensen een zo breed mogelijke coalitie en de PAR heeft tijdens een persconferentie afgelopen maandag de bereidheid getoond in gesprek te willen blijven met de partijen over een coalitievorming.
Met de PAR erbij zou de nieuwe coalitie kunnen steunen op 14 van de 21 Statenzetels.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...
- Advertentie -