29 C
Willemstad
• maandag 11 december 2023

PBC | Curaçao schittert morgen in Ranking the Talent op SBS6

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De op Curaçao wonende operazanger Michiel René van ‘t Landt doet morgen, zaterdag 9 december mee met het televisieprogramma Ranking The Talent op SBS6....

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...
- Advertisement -spot_img

Brief PAR begint met verwijt aan Camelia

HomeLandenCuraçaoBrief PAR begint met verwijt aan Camelia

Toonzetting doet wenkbrauwen fronzen

WILLEMSTAD — De partijen PS, Pais, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran buigen zich vandaag nog over een brief van de PAR, waarin de partij haar bereidheid uitspreekt om alsnog met de formerende partijen om de tafel zitten. De gistermiddag verstuurde brief heeft door haar toonzetting de wenkbrauwen doen fronzen.

De brief begint met een verwijt aan formateur Glenn Camelia, aan wie de brief is gericht, en de partijen die de intentieverklaring hebben ondertekend.

“Vrijdagmiddag om 19 voor zes heeft u de PAR op de hoogte gebracht van de beslissing van de overige partijen om een andere richting op te gaan. De PAR is zeer trots op haar onderhandelingsteam dat haar uiterste best heeft gedaan om tot het beste resultaat te komen. Het is betreurenswaardig dat de PAR niet is staat is gesteld om ook een keuze te maken, zoals gebruikelijk is wanneer partijen met elkaar aan het onderhandelen zijn.”

De PAR stelt verder in haar brief via de media te hebben vernomen dat de partijen die nu met de formateur om de tafel zitten, interesse hebben om de gele partij weer bij de vorming van een nieuwe regering te betrekken.

“Hiermee rekeninghoudend willen wij u op de hoogte stellen dat wij bereid zijn om met de formateur samen te werken om te komen tot een regering met een brede basis om zo respect, vrede en rust op het eiland te herstellen.”

De PAR beëindigt haar brief door te stellen dat zij het respecteert dat het de formateur is die met de leiding van het formatieproces is belast, en dat zij in afwachting blijft van de volgende stappen van de formateur.
De brief is inmiddels geplaatst op de agenda van een bijeenkomst van de formerende partijen, die in de loop van vandaag zal plaatsvinden.
Zij zullen een standpunt bepalen over wat er met het verzoek van de PAR gedaan moet worden.

Op dit moment steunen elf Statenleden de intentieverklaring die afgelopen vrijdag is ondertekend. De Staten tellen 21 leden, waardoor de nieuwe coalitie op een minieme meerderheid in het parlement kan steunen.
De partijen die nu om de tafel zitten wensen een zo breed mogelijke coalitie en de PAR heeft tijdens een persconferentie afgelopen maandag de bereidheid getoond in gesprek te willen blijven met de partijen over een coalitievorming.
Met de PAR erbij zou de nieuwe coalitie kunnen steunen op 14 van de 21 Statenzetels.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties