Asscher: maag draaide zich om na tweet

Yasmina Haifi Foto |  ANP

Yasmina Haifi Foto | ANP

DEN HAAG – Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher heeft zich in ongekend kritische termen uitgesproken over de ambtenaar die de jihadistische beweging IS dinsdag op Twitter een „vooropgezet plan van zionisten” noemde.

„Mijn maag draaide zich om toen ik er over hoorde”, zei Asscher (PvdA) vrijdag na afloop van de ministerraad over de „afgrijselijke” tweet. 

Yasmina Haifi, een partijgenote van Asscher, verwees afgelopen week naar artikelen op internet die haar punt zouden ondersteunen. Asscher noemde de complottheorie een klassieke vorm van antisemitisme en „buitengewoon schokkend”.

„De domheid is bijna onmetelijk”, zei hij over Haifi’s verweer dat ze het op internet had gelezen. „Ze moet wel verder studeren als ze dit soort artikelen gelooft.” Premier Mark Rutte sprak tijdens zijn wekelijkse persconferentie van een „achterlijke gedachte” van deze twitterende ambtenaar.

Asscher wilde in zijn hoedanigheid van minister niet ingaan op eventuele gevolgen voor het PvdA-lidmaatschap van Haifi. „Het is een misdraging waar de partij naar moet kijken.”

Haifi was werkzaam voor het Nationaal Cyber Security Center van het ministerie van Veiligheid en Justitie, maar is voorlopig geschorst. Een ontslag wordt niet uitgesloten. Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) zei vrijdag dat Haifi „niet op deze functie terugkomt, nooit.”

Bron: Telegraaf

2 Reacties op “Asscher: maag draaide zich om na tweet

  1. idd een domme uitlating van iemand, die nul, niks verstand heeft…

  2. deze dame moeten ze midden tussen de ISIS troepen neerzetten die haar onmidellijk zullen onthoofden want ze is Westers en past niet in hun barbaarse achterlijke en moorddadige cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *