Antilliaans Dagblad | OM BES staakt onderzoek Curoil-incident Bonaire

OM BES staakt onderzoek Curoil-incident Bonaire | Antilliaans Dagblad

Kralendijk – Het Openbaar Ministerie (OM) BES heeft besloten het onderzoek naar het veiligheidsincident op 2 oktober 2017 bij Curoil Hato te staken.

Bij het overladen van benzine door een tankauto zijn die dag honderden liters gelekt. De brandweer van Bonaire heeft, door het overdekken van die benzine met blusschuim, het ergste kunnen voorkomen. Later werden het schuim en de benzine opgeruimd.

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft de locatie Hato na het incident enkele dagen stilgelegd, waardoor het eiland tijdelijk zonder benzine kwam te zitten. Het OM is daarna samen met ILT en de Koninklijke Marechaussee (KMar) een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar het al dan niet opzettelijk overtreden van de vergunningsvoorwaarde om ongevallen te voorkomen en de gevolgen van ongevallen te beperken.

Het OM liet woensdag in een persbericht weten dat het niet heeft kunnen vaststellen dat er sprake is geweest van opzet aan de zijde van Curoil en verwacht dat, mede met inachtneming van het tijdsverloop, ook niet meer te kunnen. Hoewel er dus geen sprake is geweest van een misdrijf is er, naar het oordeel van het OM, wel degelijk sprake geweest van een overtreding door Curoil. Deze overtreding is echter op 2 oktober 2019 verjaard. Het onderzoek is hiermee beëindigd, het dossier wordt opgelegd. Het OM zegt het te betreuren het dat het tot 2020 heeft geduurd om tot deze beslissing te komen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “Antilliaans Dagblad | OM BES staakt onderzoek Curoil-incident Bonaire

  1. Zo dit schandaal kan ook weer de doofpot in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *