28 C
Willemstad
• donderdag 6 mei 2021 11:59

ParadiseFM | Mogelijk eerder versoepelingen

De overheid gaat mogelijk eerder dan 17 mei een aantal versoepelingen doorvoeren in de coronamaatregelen. Dat zei premier Rhuggenaath vanmorgen op Paradise FM. De overheid voert al gesprekken...

PBC | Grapperhaus wil onderzoek naar oververtegenwoordiging migraten in strafrechtketen

Persbureau Curacao Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid in Nederland gaat onderzoek uitvoeren naar de oververtegenwoordiging van mensen met een migratieachtergrond. Die verschilt in de verschillende fases...

PBC | Curaçao krijgt informatiecentrum Europese Unie

Persbureau Curacao Curaçao krijgt een informatiecentrum over de Europese Unie. Een initiatief van de Kamer van Koophandel en de Stichting Caribische belasting en Europawinkel. De Europese Commissie in...

PBC | Inspectie controleert 21 winkels en restaurants

Persbureau Curacao De Inspectie heeft een groot aantal restaurants een waarschuwing gegeven omdat zij zich niet aan de coronaregels houden. 21 zeken kregen een bezoekje. In de meeste gevallen...

PBC | Politie rolt autobende op

Persbureau Curacao De politie heeft gisteren een autobende opgerold. Dat gebeurde na een inval in een huis aan de Patagoniaweg. Daar werden allerlei auto-onderdelen en gestripte auto’s gevonden...

DolfijnFM | Politie controleert met aspirant agenten

De politie van Curaçao controleert deze dagen met een groot aantal aspirant politieagenten op de weg. Dinsdag en woensdag werden 140 auto’s gecontroleerd. 48 chauffeurs kregen een...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAntilliaans Dagblad | Ansary zet aanval voort

Antilliaans Dagblad | Ansary zet aanval voort

Ennia eigenaar Hushang Ansary

Willemstad – Hushang Ansary, de bejaarde Amerikaanse eigenaar van verzekeringsbedrijf Ennia, zet zijn aanval op de Centrale Bank CBCS voort. Hij heeft het daarbij opnieuw specifiek gemunt op CBCS-directeur José Jardim, maar spaart in zijn woordenvloed de vorige en huidige CBCS-presidenten niet.

Volgens Ansary, die gisteravond een telefonisch interview had met TV Direct, handelt Jardim tegen alle regels van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) door het bestuur van het particuliere Ennia over te nemen.

Hij doelt op de noodregeling die sinds medio 2018 op verzoek van de CBCS van kracht is, uitgesproken door de Curaçaose rechter en bekrachtigd door het gerecht in New York, waarbij wettelijk is geregeld dat de Centrale Bank – niet de persoon of directeur Jardim – het beheer overneemt.

In zijn optreden voor de tv, voor de kijker vaak onsamenhangend, stelde de Amerikaan dat de nieuwe CBCS-president, Richard Doornbosch, nu reeds in de invloedsfeer van Jardim moet zijn. Dat maakte hij op uit het virtuele optreden van Doornbosch maandag in de Staten van Sint Maarten.

Doornbosch’ voorganger, Bob Traa, had het volgens Ansary beter begrepen. Die zou tijdens hun enige ontmoeting in Miami hebben aangegeven dat er niets aan de hand zou zijn wat betreft het dossier Ansary-Ennia, maar daarna bleef het stil, waarmee de miljardair suggereert dat Traa een zwijgplicht opgelegd had gekregen.

Volgens Ansary beschikt hij over brieven waarin de voormalige Centrale Bank-president Emsley Tromp zich geruststellend uitlaat en hem zelfs aanmoedigt.

Feit is echter dat al onder Tromp de CBCS was begonnen het toezicht ten aanzien van Ennia aan te scherpen, waarbij de eigenaar een termijn kreeg voorgeschreven om de financiële balans recht moest trekken. Daar werd echter onvoldoende tot geen gehoor aan gegeven, waarna er in 2018 werd ingegrepen.
Eind september dient de aansprakelijkheidsprocedure van Ennia tegen Ansary en enkele ex-bestuurders. De aandeelhouder kan dat niet verkroppen, geeft hij aan, en speelt het op de man.

Een dag eerder werd via een op Sint Maarten bewust verspreid ‘persbericht’ een schrijven van Ansary en zijn Sint Maartense rechterhand, advocaat, voormalig Ennia-commissaris en oud-minister Richard Gibson, aan Jardim naar buiten gebracht.

Bron: Antilliaans Dagblad

5 reacties

  1. Last ze elkaar maar goed aan de tand voelen.
    Ansary rooft van verzekerden. Jose Jardim en Leila Lasten, roven van de, belastingbetalers rekeninghouders én verzekerden met hun toezichtsbeleid, en ziekelijk hoge vergoedingen,

  2. De heer Ansary, doet mij, bij het zien van de foto van zijn persoon denken aan de wijlen 4000 jaren of meer geleden overleden farao van Egypte Toetanchamon waarvan zijn tot de nok geladen graf in het jaar 1905 werd gevonden. N.B. alles wat hij bij leven had verkregen en alles wat hij bij zijn begrafenis in zijn graf meekreeg werd tijdens de ontdekking teruggevonden als bewijs dat men alles van het aardse leven bij de dood achterlaat c.q. achter moet laten. Ook zijn er personen die voldoende van alle middelen hebben om te kunnen leven maar toch op jacht gaan naar de middelen waarvan zij al meer dan voldoende hebben om te kunnen leven.

  3. zou het AD tenminste nog de schijn willen ophouden objectie te zijn? Waarom woorden gebruiken als “aanval”, “bejaarde”, “woordenvloed”, “onsamenhangend”? Ansary is echt geen heilige maar dat zijn Tromp, Jardim, en de ENNIA RvC van Saleh en Gomez Casares ook niet.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties