27 C
Willemstad
• dinsdag 9 augustus 2022

Laatste reacties

Antilliaans Dagblad | Nachtclubs twee weken gesloten

Mensen die Aruba hebben bezocht, moeten zich melden | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Uit voorzorg zijn sinds gisteren nachtclubs die in een gesloten ruimte zijn gevestigd, niet toegankelijk voor publiek.

Dit is om te voorkomen dat op Curaçao een ‘super spread event’ plaatsvindt net als op Aruba, waarbij veel mensen tegelijkertijd besmet raken met het coronavirus. De maatregel geldt in principe voor twee weken.

Dat heeft epidemioloog Izzy Gerstenbluth gistermiddag bekendgemaakt. Curaçao kent sinds afgelopen donderdag geen actieve gevallen van Covid-19 meer. ,,Daar hebben we veel voor moeten opofferen”, stelt Gerstenbluth. ,,En nu willen we het zo houden, dat iedereen op Curaçao veilig is.”

Tegelijkertijd is de epidemioloog zich bewust van de situatie op buureiland Aruba, waar deze week elke dag sprake is geweest van een grote stijging van het aantal besmettingen.

,,Juist daarom hebben we eerst een negatief reisadvies afgegeven voor Aruba en daarna de classificatie verder opgedreven, wat inhoudt dat men niet zomaar van Aruba naar Curaçao kan reizen. Wie dat wel om dringende redenen moet doen, moet eerst om toestemming vragen en moet dan verplicht in quarantaine. We hopen uiteraard dat deze situatie tijdelijk is en dat men – als de situatie eenmaal verbetert – weer deze kant op kan komen en niet in quarantaine hoeft te worden geplaatst.”

Maar vooralsnog is dat niet het geval en ‘moeten we zo veel mogelijk voor onszelf zorgen en proberen ons veilig te houden’. Vanuit Curaçao zijn in de afgelopen twee weken verschillende mensen naar Aruba gereisd voor een korte vakantie en hebben vanuit Aruba ook mensen Curaçao bezocht. Deze personen kunnen op Aruba besmet zijn geraakt met het virus en worden dringend verzocht contact op te nemen met GGD via het nummer 9345, die dan een afspraak maakt om thuis te komen testen.

Wetende dat verschillende mensen de afgelopen weken op en neer hebben gereisd tussen de eilanden, is gisteren na overleg met de nachtclubeigenaren en het verantwoordelijke ministerie en uit voorzorg besloten (gesloten) nachtclubs voor de komende twee weken te sluiten. Feesten in open ruimtes zijn nog wel toegestaan.

,,Maar ook hier moet je voor jezelf blijven zorgen. Tref dus de nodige voorzorgsmaatregelen. Houd afstand en liever nog: blijf thuis.”

Met de maatregel om nachtclubs tijdelijk te sluiten, wil men een ‘super spread event’ voorkomen zoals op Aruba het geval is geweest. ,,Je hebt dan veel mensen bij elkaar in een gesloten ruimte. Er hoeven dan maar een paar virusdragers tussen te zitten met een hoge concentratie van het virus in hun systeem en het virus wordt in grote snelheid verspreid. De indicatie is dat dit op Aruba is gebeurd en dat daarom in korte tijd veel mensen besmet zijn geraakt.”

Na twee weken wordt de situatie geëvalueerd. Als het risico op besmetting is verminderd, kan de maatregel terug worden gedraaid.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

6 reacties

 1. Het is nu goed dat ze tijdens de persconferenties ook de verslaggevers in beeld brengen. Bij de laatste persconferentie zat deze man continu te gniffelen terwijl hij het toch over een vrij serieus onderwerp had.

  Wat bleek, Angelica Paris had zo een afschuwelijke pruik op die bijna haar hele gezicht bedekte en Gonzalo Cuales zat daar met een witte carnavalsbril.

  Het wordt tijd dat we de dingen serieus nemen in dit land wij gaan naar de verdoemenis en verslaggevers verschijnen in carnavals outfit op de persconferentie.

 2. Dit begin meer en meer op paniek voetbal te lijken, het sluiten van nachtclubs in gesloten ruimtes bied geen solas. Is nou ook de bedoeling om supermakets voor 2 weken te sluiten? Het is ook een gesloten ruimte waar ieder vroeg of laat een bezoek aan brengt, meestal op wekelijkse basis. Als er geen lokale besmettingen zijn, kan die alleen door bezoekers van buitenaf verspreid worden, wat eingelijk ook Aruba heeft plaats gevonden. De testen vooraf bied geen 100% garanties, dus gewoon realisme is in deze is beter, zolang er mensen binnen komen kan de coranavirus vroeg of laat verpsreid worden lokssl door bv de dragers (die persoon zelf wordt niet ziek van, dus test negatief) maar kunnen wel overdragen en die personen worden wel ziek van worden. Of testen negatief maar hebben toch de corovirus onder te ledenen. Wat ook raar is het reis advies naar Aruba t.o.v. Nederland beide landen hebben te maken met eplosieve stijging van coronagevallen. Een beter alternatief is om gezonde voeding en gewoontes eigen te maken en het volk hierover in te lichten, zodat mocht iemand toch ziek worden van de coronavirus zich kan richten op een herstel, inplaats van de denken dat die weining overleving kans heeft en mogelijk op een IC beland!

 3. Miles Mercera is de ultieme opportunist: 2 dagen geleden nog een bericht op social media dat er geen corona gevallen op Curacao zijn, en dat Curacao open for tourism is. 2 dagen later sluiten alle bars en discos!

 4. En daar gaan we weer het einde van de week weer een algemene lockdown?
  Er moet gekeken worden hoe we met corona kunnen leven. Niet hoe we corona vrij kunnen blijven.
  We kunnen corona vrij blijven als het eiland alleen maar was bewoond door miljonairs, die hun vermogen er voor over hebben om corona vrij te blijven.
  De laatste keer dat ik keek waren de eilanders die miljonairs waren aardig beperkt tot een groep die voor hun inkomsten afhankelijk was van de andere, niet miljonairen, bevolking.
  Wij zijn geen Noord Korea en en kunnen niet zonder “open grenzen”. Ik hoop dat de regering dat nu ook ziet. Hoe gaan we leven met corona?
  Hoe gaan we de economie divers maken?
  Hoe gaan we verspilling tegen?
  Hoe kunnen mensen hier een toekomst bieden?
  Dat zouden de vragen moeten zijn waar de politiek zich mee bezighoudt
  En de antwoorden zouden de toekomst moeten bepalen.

 5. Vanaf het begin wist en zei ik dat deze man (Gerstenbluth) de juiste man op de juiste plaats is. Iemand die niet veel zegt, maar wel altijd doet, ingrijpt op het juiste moment en ruim van tevoren. Let wel, ik zeg niet dat hij het virus kan “tegenhouden” of “verslaan”, no, maar hij doet wel wat juist is. Net zoals iemand voorzorgsmaatregelen kunt nemen om zich te beschermen tegen bijv. te lange blootstelling aan de zon en zo huidkanker te voorkomen, kan hij voorzorgsmaatregelen nemen om zich te beschermen tegen de gevaren van de corona. Het is geen garantie, maar de kans wrdt hiermee verkleint. Wees dus alert op waarschuwingen en volg die op. In Zuid.Am. zijn streken met Radon producerend gesteente. Er wordt aangeraden om ventilatie aan te brengen voor de fundering van het huis tegen ultra gevaarlijke opeenhoping van het gas in huis. Zal iemand zo dom en zo verstandeloos zijn om deze raad niet op te volgen? No sir. Welnu, zo ook de raad van de overheid (Rutte) en Gerstenbluth en anderen. De corona is ONzichtbaar, ONgrijpbaar, en reukloos. Het is dus oppassen geblazen. De dreiging heerst nog steeds en wordt steeds groter en gevaarlijker. Vergeet Rutte en Gerstenbluth, maar let asjeblieft op wát zij zeggen………………

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...