Amigoe | Zorgen over toestroom Venezolanen door isolement

Zorgen over toestroom Venezolanen door isolement

Zorgen over toestroom Venezolanen door isolement

DEN HAAG — De VVD heeft opheldering gevraagd over berichten dat Venezolaanse telecombedrijven geen telefoontjes naar het buitenland meer toestaan.

“Werken maatregelen als deze, die de bevolking steeds verder isoleren, volgens u als een katalysator voor grootschalige migratie, onder meer naar het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden?”,

vragen Tweede Kamerleden Han ten Broeke en Andre Bosman vandaag.

Aanleiding zijn berichten dat mobiel bellen via Digicel en Ovistar niet meer mogelijk is in Venezuela. De beide bedrijven zou rekeningen van buitenlandse providers niet meer kunnen betalen door de strenge overheidsregels voor internationaal betalingsverkeer en zouden besloten hebben om internationaal bellen daarom onmogelijk te maken.

Bosman en Ten Broeke vragen onder meer of de berichten kloppen en of het bijvoorbeeld wel nog mogelijk is om via internet internationaal te bellen.

Daarnaast willen ze weten in hoeverre de Venezolaanse oppositie door deze maatregel gehinderd wordt.

Tot slot vragen ze of er rekening gehouden wordt met een grotere toestroom van Venezolanen op Bonaire, Curaçao en Aruba.

“Bent u het ermee eens dat de risico’s hierop steeds verder toenemen?,”

aldus de twee VVD’ers in een brief aan de ministers Bert Koenders van Buitenlandse Zaken en Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Zorgen over toestroom Venezolanen door isolement

  1. Ray peters

    VVD moet zich bezig houden met de toestroom van economische imigranten uit moslim landen. Venezolanen zetten Geen bom onder Je kont zoals in zaventem en parijs. Die komen hier werken. Krijgen niet gratis woning, eten en poen. Zo te zien heb Je moeite met het afsluiten van providers in Venezuela omdat deze niet kunnen voldoen aan hun betalingen maar hebben jullie geen probleem met NATO Turkije die alles opdoekt wat hen niet zint en koerden afslacht. En voor hun daden geven jullie het vrij kunnen reizen naar Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *