31 C
Willemstad
• vrijdag 1 december 2023

Telegraaf | Staatssecretaris Gunay Uslu vertrekt en gaat naar Corendon

Koen Nederhof en Pepijn van den Brink BADHOEVEDORP - Demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) vertrekt vroegtijdig uit het kabinet. Ze gaat in december aan de slag...

Democracy now! | Thursday, November 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 30 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

CC | Alarming financial situation at the University of Curaçao: Annual budget shortfall of 7 million guilders

WILLEMSTAD - The University of Curaçao (UoC) grapples with significant financial challenges on an annual basis, as revealed by Rector Magnificus Francis de Lanoy. The budget shortfall...

DH | Witness says Frans got large ‘commission’ for BTP building but also other former politicians

~ Including $200k in political contributions to Ohndhae ~ PHILIPSBURG--Two witnesses testified under oath in open court on Wednesday as part of former Member of Parliament (MP) Frans...

Democracy now! | Wednesday, November 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Vergadering CBCS verschoven

HomeMediaAmigoe | Vergadering CBCS verschoven
Vergadering CBCS verschoven
Vergadering CBCS verschoven

WILLEMSTAD — De vergadering over de laatste ontwikkelingen binnen de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) in de Centrale Commissie van het parlement is vanmorgen niet doorgegaan vanwege het lopende kort geding.

Als het kort geding achter de rug is zal de vergadering weer op de agenda worden gezet, zei Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco. Renny Maduro, lid van de Raad van Commissarissen, kon in verband met andere verplichtingen niet aanwezig zijn.

RvC-lid Thomas Kok gaf als reden voor zijn afwezigheid het lopende kort geding op. Ook de directie van CBCS liet het vanwege het kort geding afweten.

De vergadering over de CBCS is door oppositiepartij MFK aangevraagd. Gerrit Schotte, politiek leider van de partij, wilde dan ook weten tot wanneer de vergadering verdaagd is. Hij had ook het verzoek om een vergadering pas op te roepen als de genodigden bevestigd hebben dat ze komen.

Volgens Franco is dat ook de huidige gang van zaken, maar was de vergadering opgeroepen voordat het kort geding werd aangespannen. Ook ging men ervan uit dat het kort geding vóór de vergadering zou zijn afgehandeld. Zoals eerder bericht zijn de partijen in het kort geding onder mediation.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Laat de politiek ook eens enkele kritische vragen stellen over onderdirecteur Chos Romero van de Centrale Bank. De man verdient een wereldsalaris op kosten van de belastingbetaler maar zit iedere dag niet veel later dan 5 pm al in de Heeren, samen met Eric Garcia.

    Een werknemer van mij gaat niet iedere dag om 5 pm naar huis en zeker niet naar de Heeren. Ik zou hem naar rehab sturen voor alcoholverslaving, maar zonnekoning Ensley Tromp van de Centrale Bank vind het blijkbaar allemaal prima.

    En dan Eric Garcia. Hij heeft de Girobank aan de rand van het faillissement gebracht en wordt verdacht van een bankfraude van 10 miljoen dollar, maar dat verhindert hem ook niet om iedere dag om 5 pm in de Heeren aan te schuiven.

    Bankdirecteur en toezichthouder samen dagelijks in de kroeg. Het is de bananenrepubliek in optima forma.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties