30 C
Willemstad
• zondag 14 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Rechter zaak Babel gewraakt

HomeMediaAmigoe | Rechter zaak Babel gewraakt
Rechter zaak Babel gewraakt | Foto Ramsay Soemanta
Rechter zaak Babel gewraakt | Foto Ramsay Soemanta

WILLEMSTAD — Rechter Irma Lips, belast met de inhoudelijke behandeling van de zaak Babel tegen de verdachten Gerrit Schotte en Cicely van der Dijs, werd vanochtend door advocaat Eldon ‘Peppie’ Sulvaran gewraakt.

De verdediging van het stel vindt dat Lips bevooroordeeld en dus partijdig is, en haalde de afwijzing aan van diverse getuigenverzoeken gedaan tijdens de regiezitting afgelopen juni.

Zoals bekend diende Sulvaran toen ruim 40 verzoeken in en de meeste hiervan werden door rechter Lips afgewezen. Onder die getuigen waren onder meer gouverneur Frits Goedgedrag en advocaat-generaal Anton van der Schans.

Het Openbaar Ministerie verzette zich tegen de wraking van de rechter.

“Het wrakingsverzoek werd te laat ingediend, pas op 14 augustus, terwijl de regiezitting in juni plaatsvond. Waarom tot nu wachten om de rechter te wraken?”

Het OM benadrukte verder vanochtend dat de verdediging misbruik maakt van de wrakingsmogelijkheid, aangezien dit geen middel is om een ‘intern hoger beroep’ mogelijk te maken tegen onwelgevallige beslissingen.

Verder oordeelt het OM dat de wrakingsactie van de verdediging een rookgordijn is om van de zaak Babel een politieke rechtszaak te maken. In verband hiermee verzocht het OM het hof om het wrakingsverzoek niet-ontvankelijk te verklaren, dan wel af te wijzen.

Advocaat Sulvaran was niet bereikbaar voor commentaar.

De behandeling vond vanochtend in het openbaar plaats en omstreeks half een in de middag werd die afgesloten. De beslissing van het hof volgt aanstaande vrijdag.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. zou ook kunnen…
  rechters zijn ook mensen en die kunnen gechanteerd worden of omgekocht.
  of zijn ook vatbaar voor vriendjes…en hun leugens…
  wat dat betreft heb ik weinig geloof in het rechtssysteem op curaçao.
  ze spelen tenslotte golf met de zogenaamde elite figuren op dit eiland.
  en deze zogenaamde elite is eigenlijk gewoon De Maffia.
  ons kent ons…

 2. Het kan natuurlijk ook een spelletje zijn van de losers Lips & Peppie zodat zij straks bij een flut beslissing tegen Gerrit Schotte kan zeggen ik ben toch niet-ontvankelijk verklaard, ik ben een strenge rechter die hoge straffen uit deelt aan de verkeerde partijen ! bla bla.

 3. Masha, masha danki Peppie Sulvaran!

  U heeft het Curacaose volk een groot plezier gedaan met het weghalen van het zachtgekookt ei Irma Lips van deze zaak.

  Irma Lips krijgt nog geen verdachte veroordeeld wanneer die zijn delict voor haar ogen begaat.

 4. Als OM zou ik blij zijn met die wraking. Irma Lips heeft een reputatie dat ze meer om de verdachten geeft dan om de slachtoffers, dus deze zet van peppi & Kokki kan wel eens heel erg dom zijn geweest.
  Daarbij ga ik er vanuit dat de wraking zal slagen, hoewel dat op basis van de gegevens alhier niet echt kans van slagen heeft.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties