30 C
Willemstad
• dinsdag 26 september 2023

NRC | Johannes Vermeer Prijs voor zangeres Tania Kross: ‘Ik droom van een schouwburg op Curaçao’

Mischa Spel Highlight: Zangeres Tania Kross (47) is de winnares van de Johannes Vermeeprijs, de grootste en belangrijkste staatsprijs voor de kunsten. „Waarom zou ik alleen optreden voor een...

NU | Curaçao koopt beroemd bordeel zelf op, opbrengst is voor bestrijden criminaliteit

De regering van Curaçao heeft het openluchtbordeel Campo Alegre gekocht voor acht miljoen Antilliaanse gulden (ongeveer 4,2 miljoen euro). Het geld gaat naar een fonds waarmee criminaliteit op...

Democracy now! | Dinsday, September 26, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

DolfijnFM | Bouwexperts van Defensie oefenen op Curaçao en Aruba

Bouwexperts van de Koninklijke Landmacht zijn gisteren begonnen met een oefening op Curaçao en Aruba. De eenheid gaat in opdracht van Carmabi aan de slag bij Shete...

Extra | Journaal 26 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Samenwerking tussen CPA en N.V. Havenbeheer Suriname

Curaçao Ports Authority en N.V. Havenbeheer Suriname gaan samenwerken in de havenbusiness. Ze willen samenwerken op het gebied van vrachtvervoer, infrastructuur, cruiseschepen en scheepvaartdiensten, vooral voor olie-...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Raffinaderij steunt asbestonderzoek

HomeMediaAmigoe | Raffinaderij steunt asbestonderzoek
Isla raffianderij-RdK
Raffinaderij steunt asbestonderzoek

WILLEMSTAD — De directie van Refineria di Kòrsou (RdK) laat weten het uitgebreide onderzoek naar de wijze waarop het bedrijf is omgegaan met de reiniging en opslag van asbest, ‘geheel te steunen’.

“Dit onderzoek is op initiatief van de overheid ingesteld. RdK is van mening dat het overheidsbedrijf de juiste procedure – op correcte wijze – heeft gevolgd. Aangezien er behoefte is aan een transparant en objectief onderzoek, zegt RdK zijn volledige medewerking toe”, aldus José van den Wall-Arnemann namens het overheidsbedrijf.

Deze verklaring werd door het overheidsbedrijf in navolging van de ‘gevoerde discussies betreffende het functioneren van het bedrijf’, uitgegeven. Zoals de Amigoe afgelopen week berichtte, ageert de Fundashon Promové Derecho Humano Kòrsou (FPDHK), tegen de opslag en reiniging van asbest op het RdK-terrein. Ook kwam afgelopen dinsdag in het Statendebat de aanbesteding van het asbestruimingsproject uitvoerig aan bod, waarbij verschillende parlementariërs de kosten voor meerwerk aan de kaak stelden. Premier Ben Whiteman (PS) vroeg toen om twee weken extra tijd, dit in afwachting van de resultaten van een onafhankelijk ingesteld onderzoek naar de doorlopen procedures van het overheidsbedrijf, alvorens de vragen van de Statenleden nader te kunnen beantwoorden. De RdK stelt verder over de ‘ontstane discussie’ in de verklaring, de belangrijkste punten ‘in hun juiste context te willen plaatsen’.

Liquiditeit

“De financiële positie van de onderneming is gezond en solide, met een solvabiliteit van 65 procent en een liquiditeitspositie van 285 procent, wat betekent dat het bedrijf aan al zijn verplichtingen kan voldoen. Genoemde percentages zijn up-to-date, aangezien ze vermeld staan in de meest recente jaarrekeningen”, aldus Van den Wall-Arnemann. De directie licht verder toe dat er eerder sprake was van een achterstand – van enkele jaren – in de aanlevering van de jaarrekeningen. “Maar daarvan is geen sprake meer. De jaarrekeningen van 2011 en 2012 zijn door de accountant gecontroleerd en door de Raad van Commissarissen (RvC) vastgesteld. Samen met de jaarrekening van 2010 zijn deze ter goedkeurig voorgelegd aan de AvA-aandeelhouder.”

Ook wordt de toelichting gegeven dat de jaarrekeningen over de jaren 2013 en 2014, afgerond zijn en gecontroleerd door de accountant. “De RvC heeft deze op 14 januari behandeld. Volgens planning worden die in februari door de RvC vastgesteld, waarna ook deze stukken naar de aandeelhouder kunnen voor goedkeuring. Overigens is RdK verheugd dat de afgeronde jaarrekeningen voorzien zijn van een goedkeurende accountantsverklaring.”

Tot slot stelt RdK dat de jaarrekening over 2015 volgens planning medio maart zullen worden opgeleverd. “Daarmee zal RdK tot de groep overheids-nv’s behoren, die hun jaarrekening uitbrengen kort na het afsluiten van het verslagjaar.”

Personeel

Met betrekking personeelsaangelegenheden wordt melding gemaakt van ‘diverse ontwikkelingen’: “RdK heeft de functiebeschrijvingen afgerond en een personeelsbeoordelingssysteem – inclusief waardering – ontwikkeld voor de Curaçao Refinery Utilities (CRU), waarvan RdK de enige aandeelhouder is. De introductie van functiebeschrijvingen en een personeelsbeoordelingssysteem voor het personeel van RdK, bevinden zich in een implementatiefase. De verwachting is dat dit proces in februari wordt afgerond”, aldus de RdK-directie die benadrukt dat ‘het merendeel van de kernposities vervuld zijn’.

“Nog een klein aantal posities is echter vacant. Hiervoor lopen sollicitatieprocedures en alles lijkt erop dat bepaalde posities per mei 2016 zullen worden ingevuld. Indien het toch ingewikkelder blijkt te zijn om posities bemand te krijgen, zal dit de RdK niet in de weg staan om alle kernposities uiteindelijk vervuld te krijgen. Indien nodig zal de werving simpelweg geïntensiveerd worden, totdat iedere positie uiteindelijk bemand is”, aldus de directie.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties